Roladki drobiowe z pietruszką i serem korycińskim SKŁADNIKI: filet z kurczaka - 1 podwójny jajko - 1 szt mąka - 2 łyżki sól i pieprz bułka tarta - 3 łyżki pietruszka - 0,5 pęczka ser koryciński http://www.ser-korycinski.pl/ - 4 słupki tłuszcz przyprawa do kurczaka - 1 łyżka PRZYGOTOWANIE: Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, lekko rozbić, posypać filety przyprawą do kurczaka. Na filecie ułożyć
Kuchnia Danusiorzechy nerkowce – ok. 150 g * świeża chili – 1 szt * czerwona papryka – 1 szt * cebula – 1 szt * olej – 125 ml SOS: * bulion drobiowy – 150 ml * wytrawne sherry – 1 łyżka * sos sojowy – 1 łyżka * cukier brązowy – 2 łyżeczki * czosnek – 3 ząbki * imbir – 1 szczypta SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Oczyszczonego kurczaka kroimy w kostkę
Ostra na Słodkoorzechy nerkowce – ok. 150 g * świeża chili – 1 szt * czerwona papryka – 1 szt * cebula – 1 szt * olej – 125 ml SOS: * bulion drobiowy – 150 ml * wytrawne sherry – 1 łyżka * sos sojowy – 1 łyżka * cukier brązowy – 2 łyżeczki * czosnek – 3 ząbki * imbir – 1 szczypta SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Oczyszczonego kurczaka kroimy w kostkę
Ostra na Słodkoorzechy nerkowce – ok. 150 g *świeża chili – 1 szt * czerwona papryka – 1 szt * cebula – 1 szt * olej – 125 ml SOS: * bulion drobiowy – 150 ml * wytrawne sherry – 1 łyżka * sos sojowy – 1 łyżka * cukier brązowy – 2 łyżeczki * czosnek – 3 ząbki * imbir – 1 szczypta SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Oczyszczonego kurczaka kroimy w kostkę
Ostra na SłodkoZapowiadany wcześniej kurczak z farszem, ale w wersji klasycznej. Składniki: -duży kurczak - ok. 2 kg -podwójny filet z piersi kurczaka -20 dkg wątróbki drobiowej -duża czerstwa bułka, lub dwie małe -1/2 kostki margaryny -szklanka mleka -garść bułki tartej -ząbek czosnku -10 suszonych pomidorów -pęczek natki pietruszki -sól, pieprz, słodka papryka -łyżeczka cukru -olej Umytego
Maminek kulinarnyśniadanie wykonał Mąż :) Składniki: -parówki drobiowe lub wieprzowe -10 g sera żółtego Gouda -ketchup, musztarda, sos czosnkowy -półbagietki lub inne pieczywo Wykonanie: Jeśli parówki posiadają osłonki, obieramy je. Następnie nacinamy nożem wzdłuż i nadziewamy plasterkami sera. Wkładamy do piekarnika na kilkanaście minut aby się zapiekły, a ser lekko roztopił. Gotowe ciepłe paróweczki podajemy z dowolnym pieczywem lub w półbagietkach
KasiekGotujeziele angielskie, listek. I tak delikatnie "pyrkający" rosół gotujemy do miękkości mięsa. Ok 1-1.5 godz. Kiedy jest gotowe wyjmujemy mięso i marchewkę. Resztę przelewamy przez sitko. Przestudzone mięso drobiowe oddzielamy od kości i kroimy na mniejsze kawałki. Porcja rosołu powinna być ok 2,5 l. Doprawiamy go do smaku przyprawami i rozgniecionym czosnkiem. Wsypujemy do gorącej żelatynę
Malinowe Pocałunkimała cebula 1 łyżka masła klarowanego 1 słoik sosu kaszubskiego z borowikami i śmietaną Nasza Chata sól, biały pieprz do smaku 100 ml śmietany kremówki 100 ml bulionu drobiowego 1 szkl kaszy gryczanej niepalonej bio Fresano 2 szkl wody 1 łyżeczka soli Przygotowanie: Piersi umyć, osuszyć i pokroić w paski. Doprawić solą, białym pieprzem i wymieszać. Na patelni rozgrzać masło
Ala piecze i gotujekiedy będzie potrzebne. Jest bardzo mięsne i nie zbyt tłuste z wyraźnie wyczuwanym aromatem cebuli i majeranku. Składniki 1kg boczku surowego (niewędzonego) najlepiej stosunkowo chudego 30 dag wątróbki drobiowej 3 białe cebule Liść laurowy, ziele angielskie, czarny pieprz niezielony, papryka chilii, gorczyca Majeranek, lubczyk, ostra papryka Sposób przygotowania Boczek gotujemy około 40 minut w takiej ilości wody, aby przykryła
Pyry na Gaznadto, postanowiłam przygotować w nowych kokilkach śniadanie. Padło na jajka. Wyszły pyszne, sycące i wyglądały bardzo apetycznie. Potrzebne nam (na 1 porcję): - 2 duże jajka - plaster szynki drobiowej - 2 łyżki startego sera żółtego - chilli - pieprz - sól - zioła prowansalskie Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Szynkę kroimy na bardzo wąskie paseczki i nakładamy 3/4 do kokilki. Dodajemy
W poszukiwaniu inspiracjiwiedzę. Zapraszam do obejrzenia popularnych postów na smaczne pieczone, duszone i gotowane mięska . Szynka rolowana Klops domowy z kawałkami kurczaka Szynka wieprzowa pieczona KURCZAK FASZEROWANY ŚLIWKĄ I ŻURAWINĄ SZYNKA DROBIOWA PASZTET DOMOWY SZYNKA Z SZYNKOWARU ROLADA SCHABOWA MIELONKA DOMOWA SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewykurczakiem 1 łyżka oliwy z oliwek 1 cebula 3 ząbki czosnku 200g ryżu 200ml białego wina 200g grzybów leśnych (lub pieczarek) 1 pierś z kurczaka 2 litry bulionu drobiowego sól, pieprz parmezan Na rozgrzaną patelnie wlałam łyżkę oliwy i zeszkliłam drobno posiekany czosnek i cebulę. Dodałam ryż, wymieszałam aby dokładnie pokrył się oliwą, następnie wlałam wino i smażyłam do czasu
Zapiski Młodej ŻonyKolejny pomysł na wykorzystanie oscypka Roladki drobiowe nadziewane oscypkiem i żurawiną. Klasyczne połączenie dobrze komponujące się z rozmarynem i białym winem. mięso z piersi kurczaka (około 500 g) 1 szklanka suszonej żurawiny 1/2 średniej wielkości oscypka 2 gałązki rozmarynu 3 łyżeczki suszonej papryki 1,5 łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki suszonego czosnku 3 łyżeczki soli 3/4 szklanki białego wina oliwa
Bulliopieczonych na grillu we wszystkich kurortach słonecznego wybrzeża Morza Czarnego 1 szt. Natura Smak John a 40 g - Szczególne polecamy tę przyprawę do wyrobów z mięsa drobiowego: kurczaków, gulaszu, steków i kotletów. ale także do doprawiania golonki wieprzowej gotowanej, pieczonej 1 szt. Natura Smak Szeherezada S a 40 g - Bardzo smaczna kompozycja przypraw grubo
Z Majeczką w kuchnikaszy jaglanej i mięsa mielonego Kotlety z kaszy jaglanej i mięsa mielonego Składniki na kotlety z kaszy jaglanej i mięsa mielonego dla 4 osób: pół kg mięsa mielonego (najlepiej drobiowego) 20 dkg kaszy jaglanej mały słoik (ok. 300g) pomidorów suszonych w zalewie 2 łyżki świeżego koperku 2 jajka 2 łyżki mąki sól, pieprz odrobina gałki muszkatołowej olej do smażenia bułka
Anielskie Smaki