To moja ulubiona wersja obiadowa barszczu.Składniki:3 średnie buraki3 skrzydełka drobioweziele angielskieliść laurowy1 marchewka1 pietruszka1 cebula2-3 ząbki czosnku ocet do smaku1/2 łyżeczki kminku 2-3 łyżki śmietany 18%siekany świeży kopereksól, pieprzSposób wykonania:1. Skrzydełka zalewamy 2 litrami wody, gotujemy, odszumowujemy. Dodajemy pokrojone warzywa: marchewkę, cebulę i pietruszkę oraz liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy.2. W międzyczasie buraki obieramy, ścieramy na tarce jarzynowe i zalewamy w... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...