drobiowe - 5743 przepisów (strona:233/383)

Zupa kokosowo - szpinakowa z pulpetami 260

strony Składniki ( porcja na 3 osoby) 2 łyżki zielonej tajskiej pasty curry 1 x 400 ml puszka mleka kokosowego 500 g szpinaku baby 500 ml bulionu drobiowego 1 czerwone chili bez pestek  drobno pokrojone sok z limonki do smaku na pulpety 9 szt 200 g mięsa wieprzowego, mielonego 2 łyżeczki sosu sojowego 1 jajko 3 łyżeczki bułki tartej pieprz

Stare Gary
Zawijaski pizzowe czyli pizzerki 257

łyżeczka cukru 4 łyżki oleju 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżka ziół ( zioła prowansalskie, przyprawa do pizzy ) 50 g świeżych drożdży Nadzienie ( wg gustu u mnie) ketchup szynka drobiowa ogórek konserwowy papryka W ciepłej wodzie rozpuszczamy drożdże, dodajemy wszystkie pozostałe składniki i mieszamy łyżka do połączenia składników. Następnie krótko wyrabiamy ciasto ( jeśli jest klejące można delikatnie dosypać mąki) Zostawiamy

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
zupa pieczarkowa z makaronem 175

Pieczarkowy klasyk. przepis na cztery- pięć porcji 1 1/2 litra wywaru drobiowego 4 marchewki 2 korzenie pietruszki kawałek pora i selera 250 gram pieczarek 2 cebule oliwa do smażenia pieczarek pęczek natki pietruszki 400 gram ugotowanego makaronu 50 ml śmietany kremówki sól i pieprz do smaku Do gotującego się wywaru dodajemy umyte ,obrane i pokrojone warzywa.Pieczarki czyścimy - możemy obrać

na gazie
Tagliatelle z borowikami i wątróbką w porach pod krewetkami. 191

krewetek dania, idę dalej i zrobię makaron z borowikami, wątróbką i krewetkami. Czego nam potrzeba? -świeże krewetki; są dodatkiem więc 2-3 sztuki na głowę wystarczą -300 gram wątróbki drobiowej -suszone, namoczone kilka godzin borowiki -parmezan -oliwa -masło, łyżeczka -świeże: rozmaryn, oregano i szałwia -szalotka -por część biała -wino półsłodkie -papryka ostra zmielona -suszone chili -czosnek Szalotki i por siekamy

BaRepas
Galaretka drobiowa 135

Galaretka drobiowa ====Składniki==== łapki kurcząt 1 kg zamiast żelatyny , woda 2,5-3 litra udka z kurczaka lub 3-4 szt piersi kurczaka 2 sztuki marchewki, pietruszka , kawałek selera i pora , sól, pieprz , listek laurowy 2 szt ,ziele angielskie 3 szt , vegeta do smaku jak ktos chce

w mojej kuchni
zupa cebulowa- zapiekana 83

moze byc inny ale ma byc ostry) 1 maly kieliszek wina bialego lub madery 1 kajzerka pokrojona w plastry i podpieczona w piekarniku lub tosterze 1 1/2 l bulionu drobiowego sol, pieprz Przygotowanie Cebule przekroic na pol i pokroic w cienkie plastry. Na margaryne posmazyc cebule dodac make, mieszac az lekko zbrazowieje na koniec dodac kieliszek wina. W szybkowarze zagotowac

w mojej kuchni
SOS PIECZARKOWY 165

Składniki: 60 dag pieczarek 1-2 cebule 1 kostka drobiowa (można pominąć) 2-3 łyżki masła ,lub oliwa pieprz, sól 2 szklanki wody 2 łyżki mąki 6 łyżek śmietany 18 % pół szklanki zimnej wody Sposób przygotowania: Pieczarki obieramy, kroimy na talarki,skrapiamy sokiem ,lub cytryną   Pieczarki podsmażyć na masełku w rondelku aż odparuje z nich woda. Dodajemy posiekaną cebulkę

w mojej kuchni
Cukinia i papryka w śmietanie 110

kuchniapepin.blogspot.com/2014/03/cukinia-w-smietanie.html Składniki     1-2 cukinie     1 -2 cebule     2-3 ząbki czosnku     1 kostka rosołku drobiowego     10 dag masła     200-300ml śmietany 18%     1-2papryki czerwone

w mojej kuchni
Wątróbka drobiowa 159

kuchniapepin.blogspot.com/2014/04/watrobka-drobiowa.html  składniki: 500 gramów wątróbki drobiowej 1-2  cebule 1 jabłko kwaśne-starkowane szczypta majeranku odrobina musztardy pieprz sól do użycia po usmażeniu! smalec-wątróbke smaże na smalcu 1łyżeczka miodu wykonanie: Wątróbkę umyć i poodcinać żyłki,wymoczyć przez ok. pół godziny w wodzie (można do wody dodać mleka, Wątróbkę oprószyć pieprzem i majerankiem i wymieszać z łyżką

w mojej kuchni
"Piękno w smaku" z QAFP 156

produktach, które były najważniejsze na spotkaniu i tutaj cały czas podtrzymuję swoje zdanie. Jakość jest najważniejsza! System Gwarantowanej Jakości Żywności obejmuje w chwili obecnej mięso drobiowe, mięso wieprzowe i wędliny. Kupując produkty ze znakiem QAFP macie możliwość śledzenia dostawców i wszystkie etapy produkcji. Przez to zawsze będziecie wiedzieć co jecie, a w zdrowym żywieniu to jest

Niezły Młynek
Młoda kapusta z wkładką 135

główka młodej kapusty 3 młode marchewki pół pęczka koperku 5 sztuk kiełbasek pysznych lub cienkiej śląskiej drobiowej 2 łyżki masła sól, pieprz, wegeta, papryka ostra i słodka kminek Do garnka wlewamy pół szklanki wody, dodajemy poszatkowaną kapustę. Gotujemy na małym ogniu. Marchewki obieramy, trzemy na dużych oczach tarki, dodajemy go kapusty. Dodajemy jedną łyżeczkę kminku oraz przyprawy. Gdy kapusta będzie

Humanistka w kuchni
Dietetyczne tosty otrębowe 181

łyżek otrąb owsianych   3 łyżki otrąb pszennych   3 łyżki twarożku wiejskiego   2 jajka   6 pomidorków koktajlowych   ¼ małej czerwonej papryki   5 plasterków krakowskiej drobiowej   sól, pieprz, oregano lub inne przyprawy do smaku   ewentualnie pół małej cebuli, ogórek koszony lub korniszony, pieczarki – u mnie tym razem bez tych dodatków Pomidory sparzamy gorącą wodą, obieramy

Humanistka w kuchni
Znowu zielona…..Zupa – krem z pora i groszku 188

potraw, bo wyglądają mało apetycznie. Dlatego za zdjęcia z góry przepraszam.... 2 szklanki świeżego lub mrożonego groszku   3 szklanki pokrojonego  młodego pora (łodyga i liście)   wywar drobiowy około 1,5 litra gruby plaster cytryny lub pół łyżeczki trawy cytrynowej   dwa ząbki czosnku szczypta lubczyka pieprz, sól pól łyżeczki chili   pół łyżeczki cząbru Pora kroimy

Humanistka w kuchni
Bigos z roladą 174

dziwo boczek uszlachetnił smak bigosu . Porcja dla 4 osób: 10 plasterków rolady z boczku z dodatkiem grzybów i cebuli 1 główka świeżej kapusty 2 małe laski kiełbasy drobiowej 1 mały (mini) koncentrat pomidorowy 1,5 szklanki wody 3 łyżeczki mielonych kani 2 łyżeczki wegety pół łyżeczki majranku pół łyżeczki cząbru 5 kropli tabasco pieprz, sól Do garnka wlewamy wodę. Kapustę

Humanistka w kuchni
Zupa pomidorowo-cukiniowa 178

cukinia   8 pomidorów   2 litry wywaru drobiowego pół łyżeczki imbiru   pół łyżeczki kurkumy   pół łyżeczki mielonego listka bobkowego   pół łyżeczki czubrycy   kilka ziaren pieprzu i ziela   pół łyżeczki ostrej papryki   4 krople tabasco sól, pieprz Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórę. Pomidory kroimy na cztery części i wrzucamy do wywaru. dodajemy kabaczka pokrojonego

Humanistka w kuchni