Składniki: 1 kg wątróbki drobiowej 2 duże cebule 1 duże słodkie jabłko 1 kostka masła - ja polecam to Łaciate mąka do obtoczenia 2 patelnie Przygotowanie: Wątróbkę myjemy i oczyszczamy z tłuszczu i żyłek. Obtaczamy ją w mące. Na patelni na której będziemy smażyć wątróbkę rozpuszczamy 3/4 kostki masła. Wkładamy kolejno kawałeczki wątróbki i smażymy z obydwu stron
ClauditteMissCookingczosnku natka pietruszki sól i pieprz 3 łyżeczki suszonego czosnku i ostrej papryki 1 łyżka ziela angielskiego 8 listków laurowych 5 suszonych papryczek chilli 1 kostka rosołowa drobiowa Podajemy z: Ja podałam z makaronem świderki z pełnego ziarna Ryżem Młodymi ziemniaczkami Przygotowanie: Mięso mielone umieszczamy w naczyniu i dodajemy do niego odrobinę soli, pieprz, po 3 łyżeczki przypraw
ClauditteMissCookingDrobno posiekaną cebulkę smażymy na masełku. Dodajemy kukurydzę i paprykę również bardzo drobno posiekaną. Mięso w garnku marynujemy dodatkiem oliwy i soli czosnkowej. Dolewamy 300 ml bulionu wieprzowego lub drobiowego Mieszamy dzielac miesko na malutkie kawaleczki Dodajemy pomidory Gotujemy na wolnym ogniu ze 45 min Przyprawiamy wg uznania wyżej wymienionymi przyprawami (mniej lub więcej
ClauditteMissCookingszpinaku 1/2 kostki sera feta - Favita 7 ząbków czosnku 200 ml śmietany 18% 3 cebule 1 cebula dymka 1/2 natki pietruszki 6 plasterków sera gouda 2 kostki rosołowe Knorr drobiowe 1 płaska łyżka wegety 1 płaska łyżeczka curry 2 łyżki suszonej bazylii 1 łyżka masła sól i pieprz do smaku chleb na grzanki i przyprawy (czosnek, bazylia
ClauditteMissCookingsię lekko zarumienią. Podawaj z jogurtem lub musem owocowym. Zupka na lato (powyżej 6. miesiąca) garść świeżo łuskanego groszku mała cukinia lub kilka różyczek brokułu ziemniak łyżka ugotowanego mięsa drobiowego łyżka kaszy manny łyżka oliwy extra vergine lub masła pół ugotowanego żółtka Ziemniak obierz, umyj, drobno pokrój. Groszek przepłucz wodą na sicie i wraz z ziemniakiem wrzuć do rondelka. Zalej
ClauditteMissCookingSkładniki: Parówki drobiowe lub cielęce Szpinak Ser żółty Papryka Bo zdrowe dzieci to szczęśliwe dzieci !!! Zamiast ketchupu dałam dziecku twarożek: ser twarogowy chudy jogurt naturalny odrobina pieprzu i wszystko dokładnie zmiksowane na krem
ClauditteMissCookingSkładniki: 600 g wątróbki drobiowej 4 duże cebule pokrojone w kostkę 1 pęczek natki pietruszki 1 łyżeczka mielonego chilli świeżo mielony pieprz świeżo mielona sól himalajska (na sam koniec) 3 jabłka pokrojone w kostkę do smaku: szczypta majeranku, oregano i lubczyku suszonego Przygotowanie Do garnka wlewamy 1 szklankę wody. Umytą i oczyszczoną wątróbkę umieszczamy w garnku i zaczynamy gotowanie/duszenie. Wrzucamy
ClauditteMissCookingtalerzu. Mięso indycze można przyrządzić też w postaci roladek. Rozbijamy plastry indyka tłuczkiem, ale nie zbyt cienko. Każdy plaster smarujemy cieniutko musztardą i majonezem, następnie nakładamy po plasterku drobiowej szynki i żółtego sera. Całość zwijamy w roladkę i przebijamy szpikulcem lub obwiązujemy nitką i smażymy na patelni, aż do lekkiego zarumienienia mięsa. Tekst ze strony: http://www.tipy.pl/artykul_6843,dlaczego-warto-jesc-mieso-z-indyka.html
ClauditteMissCookingSKŁADNIKI: 800-1000 g wątróbek drobiowych 2 średnie marchewki 1 duża pietruszka kawałek selera 1 duże jabłko 1 por 3 duże cebule 5 ziarenek ziela angielskiego 2 ziarenka owocu jałowca 5 ziarenek pieprzu 3 liście laurowe 3 łyżki oliwy z oliwek świeżo mielony pieprz szczypta soli himalajskiej 2 łyżki papryki ostrej mielonej 1 płaska łyżeczka cynamonu 2,5 szklanki wody
ClauditteMissCookingSkładniki: 100 gram ryżu Arborio 2 szklanki bulionu drobiowego 1 ząbek czosnku 1 cebula 1/3 łyżeczki szafranu 1/2 dużego batata garść startego parmezanu 300 gram piersi kurczaka 1/2 pęczka mięty szczypta chili w płatkach sól pieprz kolendra 2-3 łyżki oliwy z oliwek Piersi kurczaka marynujemy w soli, pieprzu, chili w płatkach oraz posiekanej drobno mięcie. Na patelni rozgrzewamy
Mango PapajaSkładniki: opakowanie selera naciowego bulion drobiowy łyżka masła serek topiony czosnkowy 50g sera Feta 2 zi emniaki ugotowane w mundurkach natka pietruszki sól, pieprz Przygotowanie: Seler umyć, obrać z nitek. Pokroić na mniejsze kawałki. W garnku roz topić masło. dodać pokrojony seler i chwilkę podsmażyć na małym ogniu. Wlać bulion (t yle , aby seler był całkowicie
Gaździnka warzySkładniki: 1 duża cukinia 2 cebule 450 g mrożonego szpinaku 2 ząbki czosnku pół topionego czosnkowego serka "Sertop" sól, pieprz, tymianek bulion drobiowy 2-3 łyżki masła Przygotowanie: Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Cukinię umyć, osuszyć, pokroić w ćwiartki (kilka plasterków zostawić do grillowania). W rondelku roztopić masło i podsmażyć na nim warzywa z ząbkami czosnku
Gaździnka warzyśredniej wielkości por, pokrojony w plasterki 1 pęczek dymki (2-3 szt.), posiekane, jasne i zielone części oddzielone od siebie 5 ząbków czosnku, drobno posiekane 1 szklanka bulionu drobiowego 450 g mielonego mięsa wieprzowego (lub innego ulubionego) 3/4 szklanki mleka 150 g koncentratu pomidorowego 3 łyżki pasty z papryki chilli (lub 1/2 łyżeczki mielonego chilli) 2 łyżki sosu sojowego
karmelowyjako, że moi domownicy za nimi nie przepadają, przygotowałam dla nich grzanki z ziemniaków. Serdecznie zapraszam na moją wariację zupy- kremu z porów;) Składniki : 2 litry bulionu warzywno- drobiowego 6 dużych porów ćwiartka selera 1 pietruszka 2 marchewki 2 cebule 5 liści laurowych 3 ziela angielskie sól do smaku pieprz do smaku gałka muszkatołowa do smaku
Krakowskie smaki Aniprzygotowuje się do raczej "od święta" ale może też dlatego tak bardzo nam smakuje ;) Polecam bardzo ;) Składniki: 1.5 kg łopatki 0,8 kg boczku 0.4 wątróbki drobiowej 8 dużych cebul 7 jajek dwie szczypty gałki muszkatołowej pieprz do smaku sól do smaku smalec do obsypania foremki bułka tarta do obsypania foremki Wykonanie: Łopatkę i boczek
Krakowskie smaki Ani