Pieczarkowy klasyk. przepis na cztery- pięć porcji 1 1/2 litra wywaru drobiowego 4 marchewki 2 korzenie pietruszki kawałek pora i selera 250 gram pieczarek 2 cebule oliwa do smażenia pieczarek pęczek natki pietruszki 400 gram ugotowanego makaronu 50 ml śmietany kremówki sól i pieprz do smaku Do gotującego się wywaru dodajemy umyte ,obrane i pokrojone warzywa.Pieczarki czyścimy - możemy obrać
na gaziekrewetek dania, idę dalej i zrobię makaron z borowikami, wątróbką i krewetkami. Czego nam potrzeba? -świeże krewetki; są dodatkiem więc 2-3 sztuki na głowę wystarczą -300 gram wątróbki drobiowej -suszone, namoczone kilka godzin borowiki -parmezan -oliwa -masło, łyżeczka -świeże: rozmaryn, oregano i szałwia -szalotka -por część biała -wino półsłodkie -papryka ostra zmielona -suszone chili -czosnek Szalotki i por siekamy
BaRepasGalaretka drobiowa ====Składniki==== łapki kurcząt 1 kg zamiast żelatyny , woda 2,5-3 litra udka z kurczaka lub 3-4 szt piersi kurczaka 2 sztuki marchewki, pietruszka , kawałek selera i pora , sól, pieprz , listek laurowy 2 szt ,ziele angielskie 3 szt , vegeta do smaku jak ktos chce
w mojej kuchnimoze byc inny ale ma byc ostry) 1 maly kieliszek wina bialego lub madery 1 kajzerka pokrojona w plastry i podpieczona w piekarniku lub tosterze 1 1/2 l bulionu drobiowego sol, pieprz Przygotowanie Cebule przekroic na pol i pokroic w cienkie plastry. Na margaryne posmazyc cebule dodac make, mieszac az lekko zbrazowieje na koniec dodac kieliszek wina. W szybkowarze zagotowac
w mojej kuchniSkładniki: 60 dag pieczarek 1-2 cebule 1 kostka drobiowa (można pominąć) 2-3 łyżki masła ,lub oliwa pieprz, sól 2 szklanki wody 2 łyżki mąki 6 łyżek śmietany 18 % pół szklanki zimnej wody Sposób przygotowania: Pieczarki obieramy, kroimy na talarki,skrapiamy sokiem ,lub cytryną Pieczarki podsmażyć na masełku w rondelku aż odparuje z nich woda. Dodajemy posiekaną cebulkę
w mojej kuchnikuchniapepin.blogspot.com/2014/03/cukinia-w-smietanie.html Składniki 1-2 cukinie 1 -2 cebule 2-3 ząbki czosnku 1 kostka rosołku drobiowego 10 dag masła 200-300ml śmietany 18% 1-2papryki czerwone
w mojej kuchnikuchniapepin.blogspot.com/2014/04/watrobka-drobiowa.html składniki: 500 gramów wątróbki drobiowej 1-2 cebule 1 jabłko kwaśne-starkowane szczypta majeranku odrobina musztardy pieprz sól do użycia po usmażeniu! smalec-wątróbke smaże na smalcu 1łyżeczka miodu wykonanie: Wątróbkę umyć i poodcinać żyłki,wymoczyć przez ok. pół godziny w wodzie (można do wody dodać mleka, Wątróbkę oprószyć pieprzem i majerankiem i wymieszać z łyżką
w mojej kuchniproduktach, które były najważniejsze na spotkaniu i tutaj cały czas podtrzymuję swoje zdanie. Jakość jest najważniejsza! System Gwarantowanej Jakości Żywności obejmuje w chwili obecnej mięso drobiowe, mięso wieprzowe i wędliny. Kupując produkty ze znakiem QAFP macie możliwość śledzenia dostawców i wszystkie etapy produkcji. Przez to zawsze będziecie wiedzieć co jecie, a w zdrowym żywieniu to jest
Niezły Młynekgłówka młodej kapusty 3 młode marchewki pół pęczka koperku 5 sztuk kiełbasek pysznych lub cienkiej śląskiej drobiowej 2 łyżki masła sól, pieprz, wegeta, papryka ostra i słodka kminek Do garnka wlewamy pół szklanki wody, dodajemy poszatkowaną kapustę. Gotujemy na małym ogniu. Marchewki obieramy, trzemy na dużych oczach tarki, dodajemy go kapusty. Dodajemy jedną łyżeczkę kminku oraz przyprawy. Gdy kapusta będzie
Humanistka w kuchniłyżek otrąb owsianych 3 łyżki otrąb pszennych 3 łyżki twarożku wiejskiego 2 jajka 6 pomidorków koktajlowych ¼ małej czerwonej papryki 5 plasterków krakowskiej drobiowej sól, pieprz, oregano lub inne przyprawy do smaku ewentualnie pół małej cebuli, ogórek koszony lub korniszony, pieczarki – u mnie tym razem bez tych dodatków Pomidory sparzamy gorącą wodą, obieramy
Humanistka w kuchnipotraw, bo wyglądają mało apetycznie. Dlatego za zdjęcia z góry przepraszam.... 2 szklanki świeżego lub mrożonego groszku 3 szklanki pokrojonego młodego pora (łodyga i liście) wywar drobiowy około 1,5 litra gruby plaster cytryny lub pół łyżeczki trawy cytrynowej dwa ząbki czosnku szczypta lubczyka pieprz, sól pól łyżeczki chili pół łyżeczki cząbru Pora kroimy
Humanistka w kuchnidziwo boczek uszlachetnił smak bigosu . Porcja dla 4 osób: 10 plasterków rolady z boczku z dodatkiem grzybów i cebuli 1 główka świeżej kapusty 2 małe laski kiełbasy drobiowej 1 mały (mini) koncentrat pomidorowy 1,5 szklanki wody 3 łyżeczki mielonych kani 2 łyżeczki wegety pół łyżeczki majranku pół łyżeczki cząbru 5 kropli tabasco pieprz, sól Do garnka wlewamy wodę. Kapustę
Humanistka w kuchnicukinia 8 pomidorów 2 litry wywaru drobiowego pół łyżeczki imbiru pół łyżeczki kurkumy pół łyżeczki mielonego listka bobkowego pół łyżeczki czubrycy kilka ziaren pieprzu i ziela pół łyżeczki ostrej papryki 4 krople tabasco sól, pieprz Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórę. Pomidory kroimy na cztery części i wrzucamy do wywaru. dodajemy kabaczka pokrojonego
Humanistka w kuchni60 dag filetów z kurczaka 2 średnie cebule 2 jajka 1 łyżka maggi 3 łyżeczki przyprawy do kurczaka 1 łyżeczka ostrej papryki 4 łyżki skrobi
Humanistka w kuchniPorcja dla 4 osób: 1 duży brokuł 4 marchewki 1 por ¼ selera 2 pietruszki 15 dag zielonej szparagowej fasolki 2,5 litra wywaru drobiowego lub warzywnego sól, pieprz, papryka ostra Brokuła myjemy i rozdzielamy na różyczki. Marchewki i pietruszkę, selera i pora kroimy w talarki. Fasolkę szparagową kroimy na trzy części. Wszystkie warzywa wrzucamy na gotujący się wywar. Zmniejszamy ogień
Humanistka w kuchni