drobiowe - 5743 przepisów (strona:235/383)

Galareta drobiowa 1559

sylwestrowej imprezie nabraliśmy ochoty na domową galaretkę. A, że nie było jej już bardzo dawno to postanowiłam ją zrobić. Mi osobiście najbardziej smakuje galareta drobiowa ale można także dodać mięsa wieprzowego. A Wy robicie w domu galaretę ? Serdecznie polecam ;)  Składniki: 3 nogi z kurczaka  3 średnie marchewki  2 pietruszki  9 ziarenek ziela angielskiego  6 liści

Krakowskie smaki Ani
Devolay w panierce sezamowej 194

ubiegłą niedzielę na naszym obiadowym stole gościł devolay w panierce sezamowej.  Panierka sezamowa była niezwykle chrupiąca i smaczna, bardzo fajnie komponowała się z delikatnym mięsem drobiowym. Podczas smażenia w całym domu unosił się piękny zapach czosnku oraz pietruszki. Nam bardzo smakował devolay w sezamie, a jak Wam podoba się ten pomysł? A jak Wy przyrządzacie w domu devolaje

Krakowskie smaki Ani
"Piękno w smaku" - Warsztaty QAFP 193

mięsa i wszelkich ciekawostkach produkcyjnych opowiadała nam zaś Agnieszka Różańska . Co to właściwie jest QAFP? Jest to system certyfikacji żywności wysokiej jakości.  Obejmuje on na dzień dzisiejszy mięso drobiowe, wieprzowe oraz wędliny.  Żeby firma otrzymała taki certyfikat musi się ostro nagimnastykować, spełnić tysiące warunków i norm.  Dzięki temu my otrzymujemy na nasz stół mięso najwyższej jakości

Słodko-Słony Świat Ilony
Kluski półfrancuskie z filetem panierowanym 128

Składniki: 1 filet drobiowy zestaw ziół do drobiu 3 łyżki ketchupu 1 cebula pokrojona w półksiężyce tłuszcz do smażenia Wykonanie: Fileta przyprawiamy ziołami i obtaczamy w ketchupie, kładziemy na rozgrzany tłuszcz smażymy z obu stron wrzucamy cebulę przykrywamy pokrywką i dusimy chwilę na małym ogniu. Kluski półfrancuskie Składniki: 1 łyżka masła 3 jaja sól 40 dkg mąki pszennej 1/3 łyżeczki

kgwjanczewo
Zupa kokosowo - szpinakowa z pulpetami 229

strony Składniki ( porcja na 3 osoby) 2 łyżki zielonej tajskiej pasty curry 1 x 400 ml puszka mleka kokosowego 500 g szpinaku baby 500 ml bulionu drobiowego 1 czerwone chili bez pestek  drobno pokrojone sok z limonki do smaku na pulpety 9 szt 200 g mięsa wieprzowego, mielonego 2 łyżeczki sosu sojowego 1 jajko 3 łyżeczki bułki tartej pieprz

Stare Gary
Zawijaski pizzowe czyli pizzerki 225

łyżeczka cukru 4 łyżki oleju 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżka ziół ( zioła prowansalskie, przyprawa do pizzy ) 50 g świeżych drożdży Nadzienie ( wg gustu u mnie) ketchup szynka drobiowa ogórek konserwowy papryka W ciepłej wodzie rozpuszczamy drożdże, dodajemy wszystkie pozostałe składniki i mieszamy łyżka do połączenia składników. Następnie krótko wyrabiamy ciasto ( jeśli jest klejące można delikatnie dosypać mąki) Zostawiamy

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
zupa pieczarkowa z makaronem 148

Pieczarkowy klasyk. przepis na cztery- pięć porcji 1 1/2 litra wywaru drobiowego 4 marchewki 2 korzenie pietruszki kawałek pora i selera 250 gram pieczarek 2 cebule oliwa do smażenia pieczarek pęczek natki pietruszki 400 gram ugotowanego makaronu 50 ml śmietany kremówki sól i pieprz do smaku Do gotującego się wywaru dodajemy umyte ,obrane i pokrojone warzywa.Pieczarki czyścimy - możemy obrać

na gazie
Tagliatelle z borowikami i wątróbką w porach pod krewetkami. 160

krewetek dania, idę dalej i zrobię makaron z borowikami, wątróbką i krewetkami. Czego nam potrzeba? -świeże krewetki; są dodatkiem więc 2-3 sztuki na głowę wystarczą -300 gram wątróbki drobiowej -suszone, namoczone kilka godzin borowiki -parmezan -oliwa -masło, łyżeczka -świeże: rozmaryn, oregano i szałwia -szalotka -por część biała -wino półsłodkie -papryka ostra zmielona -suszone chili -czosnek Szalotki i por siekamy

BaRepas
Galaretka drobiowa 110

Galaretka drobiowa ====Składniki==== łapki kurcząt 1 kg zamiast żelatyny , woda 2,5-3 litra udka z kurczaka lub 3-4 szt piersi kurczaka 2 sztuki marchewki, pietruszka , kawałek selera i pora , sól, pieprz , listek laurowy 2 szt ,ziele angielskie 3 szt , vegeta do smaku jak ktos chce

w mojej kuchni
zupa cebulowa- zapiekana 52

moze byc inny ale ma byc ostry) 1 maly kieliszek wina bialego lub madery 1 kajzerka pokrojona w plastry i podpieczona w piekarniku lub tosterze 1 1/2 l bulionu drobiowego sol, pieprz Przygotowanie Cebule przekroic na pol i pokroic w cienkie plastry. Na margaryne posmazyc cebule dodac make, mieszac az lekko zbrazowieje na koniec dodac kieliszek wina. W szybkowarze zagotowac

w mojej kuchni
SOS PIECZARKOWY 139

Składniki: 60 dag pieczarek 1-2 cebule 1 kostka drobiowa (można pominąć) 2-3 łyżki masła ,lub oliwa pieprz, sól 2 szklanki wody 2 łyżki mąki 6 łyżek śmietany 18 % pół szklanki zimnej wody Sposób przygotowania: Pieczarki obieramy, kroimy na talarki,skrapiamy sokiem ,lub cytryną   Pieczarki podsmażyć na masełku w rondelku aż odparuje z nich woda. Dodajemy posiekaną cebulkę

w mojej kuchni
Cukinia i papryka w śmietanie 85

kuchniapepin.blogspot.com/2014/03/cukinia-w-smietanie.html Składniki     1-2 cukinie     1 -2 cebule     2-3 ząbki czosnku     1 kostka rosołku drobiowego     10 dag masła     200-300ml śmietany 18%     1-2papryki czerwone

w mojej kuchni
Wątróbka drobiowa 135

kuchniapepin.blogspot.com/2014/04/watrobka-drobiowa.html  składniki: 500 gramów wątróbki drobiowej 1-2  cebule 1 jabłko kwaśne-starkowane szczypta majeranku odrobina musztardy pieprz sól do użycia po usmażeniu! smalec-wątróbke smaże na smalcu 1łyżeczka miodu wykonanie: Wątróbkę umyć i poodcinać żyłki,wymoczyć przez ok. pół godziny w wodzie (można do wody dodać mleka, Wątróbkę oprószyć pieprzem i majerankiem i wymieszać z łyżką

w mojej kuchni
"Piękno w smaku" z QAFP 120

produktach, które były najważniejsze na spotkaniu i tutaj cały czas podtrzymuję swoje zdanie. Jakość jest najważniejsza! System Gwarantowanej Jakości Żywności obejmuje w chwili obecnej mięso drobiowe, mięso wieprzowe i wędliny. Kupując produkty ze znakiem QAFP macie możliwość śledzenia dostawców i wszystkie etapy produkcji. Przez to zawsze będziecie wiedzieć co jecie, a w zdrowym żywieniu to jest

Niezły Młynek
Młoda kapusta z wkładką 116

główka młodej kapusty 3 młode marchewki pół pęczka koperku 5 sztuk kiełbasek pysznych lub cienkiej śląskiej drobiowej 2 łyżki masła sól, pieprz, wegeta, papryka ostra i słodka kminek Do garnka wlewamy pół szklanki wody, dodajemy poszatkowaną kapustę. Gotujemy na małym ogniu. Marchewki obieramy, trzemy na dużych oczach tarki, dodajemy go kapusty. Dodajemy jedną łyżeczkę kminku oraz przyprawy. Gdy kapusta będzie

Humanistka w kuchni