przepis na kotlety mielone bo są znakomite na zimno do kanapek albo na ciepło z ziemniakami i surówką. Danie ma 280 kcal. 50 dag.mielonego mięsa mieszanego lub drobiowego 20 dag.niedużych pieczarek 1-2 cebule 2 Ząbki czosnku 1 jajko sól pieprz oregano olej tarta bułka ********************************************** Pieczarki myjemy,osączamy,drobno siekamy.Obieramy cebulę ,drobno ją siekamy w kosteczkę
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkizapoznania się ze stronami: www.akademiakulinarnawhirlpool.pl www.marcoghia.pl Składniki dla 3 osób: 2 puszki kukurydzy konserwowej 200g wołowego mięsa mielonego 5 dużych pieczarek 5 malutkich ziemniaków lub 2 duże 750ml bulionu drobiowego (można użyć kostki rosołowej) 1 łyżeczka świeżo startego imbiru 1/4 łyżeczki kurkumy sól, pieprz do smaku 2 małe ząbki czosnku 1 duża łyżka mąki 1 małe jajko 1 łyżka margaryny
Kuchnia w czekoladziewszystkiego. Pycha! (3 porcje) 500g mięsa z indyka 200g pieczarek 2 pomidory (użyłam malinowych) 1 czerwona cebula (może być zwykła) 2-3 ząbki czosnku 1 szklanka bulionu drobiowego 1 listek laurowy 2 ziarenka ziela angielskiego 1 łyżka przyprawy do gyrosa 1 szczypta majeranku (solidna) 1 szczypta bazylii (solidna) chilli, papryka słodka (w proszku) sól Dodatkowo: olej Opcjonalnie
Di gotujeBioline pieczarki 300 g marchew 2 szt kiełbaska jaką chcecie 300 g sól do smaku pieprz do smaku ziele angielskie 3 szt liść laurowy 3 szt 2 szklanki bulionu drobiowego Krok 1 Pieczarki opłukałam pokroiłam drobno ,podsmażyłam na patelni i przełożyłam je do wolnowara , dodałam startą marchew i nastawiłam na stopień 2 Krok
Różowa kuchniaGalaretka drobiowa to kolejne klasyczne danie które gości na przyjęciach, urodzinach i imprezach. Przygotowana w formie tymbalików efektowniej wygląda na talerzu a przy tym jest dużo wygodniejsza do podania
Kulinarne Fantazje MarioliOmlet to pyszne i lekkie danie które można jeść na śniadanie, obiad lub kolację. Jest syty, lekki i dodaje dużo energii. W wersji z dużą ilością warzyw i mięsem drobiowym jest bardzo pyszny, polecam
Kulinarne Fantazje MarioliSKŁADNIKI : 500 g wątróbki drobiowej 1 udko z kurczaka włoszczyzna : marchew, pietruszka, kawałek selera 1 cebula sól, pieprz, ostra papryka do smaku 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki rozmarynu 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 60 g masła 6 -7 suszonych pomidorów z zalewy olejowej
Kulinarne Fantazje MarioliSKŁADNIKI : 1 korpus drobiowy pęczek szczawiu około 200-300 g 2 marchewki 4 średniej wielkości ziemniaki kawałek selera 1 cebula 4-5 jajek ugotowanych na twardo 1 liść laurowy, ziele angielskie 1 liść lubczyku sól, pieprz do smaki 1 kostka rosołowa 1 łyżka soku z cytryny 1,5 l wody 2 duże łyżki śmietany
Kulinarne Fantazje Mariolijest z Wami?Naleśniki są przepyszne i myšlę że i Wam zasmakują��. Danie ma 519 kcal. 2 Naleśniki (100g.) 4 łyżki ugotowanego mięsa drobiowego bez skóry(120g.) 1 mała cebula -20g. 1 marchewka -60g. 0.5 jajka - 25 g. sól pieprz maggi ******************************************** Usmažone naleśniki posmarować przyprawionym farszem przygotowanym ze zmielonego mięsa ,ugotowanej marchewki
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSkładniki bulion drobiowy, 2 l marchewka, 2 szt pietruszka, 1 szt seler, 1/2 szt botwinka, 2 pęczki buraczki młode, 3 szt koperek, 1 pęczek sól, pieprz, maggi, do smaku Przygotowanie Warzywa obieramy. Marchewkę, pietruszkę i seler kroimy w kosteczkę, wrzucamy do bulionu i gotujemy
Gotowanie moimi oczamimuszkatołowej w proszku 1 łyżeczka cynamonu ½ łyżeczki ziela angielskiego ½ łyżeczki słodkiej papryki ½ łyżeczki soli selerowej ¼ łyżeczki czosnku w proszku Przygotowanie: Połączyć wszystkie składniki w małej misce. Stosować do mięsa drobiowego. Więcej wyjątkowych przepisów na przyprawy do dań z grilla szukajcie na stronie http://naruszcie.pl/przepisy-na-dania-z-grilla/przyprawy/ The post Domowe przyprawy do steków i drobiu. appeared first on naRuszcie.pl
naRuszcieporcje: 1 mała młoda kapusta 1 średnia cebula 1 żabek czosnku (zmiażdżony) 1 łyżka oliwy lub oleju do podsmażenia kilka gałązek koperku 1 marchewka 1/2 l bulionu warzywnego lub drobiowego 1/4 łyżeczki kuminu rzymskiego 200 ml gęstej śmietany 12% 1 łyżka oliwy sól i pieprz do smaku Wykonanie: Cebulę obrać. przekroić na pół, a każdą połówkę przekroić
Sztuka gotowania w/g SamirySposobów faszerowania cukinii jest wiele, ja dziś użyłam do tego nie tylko mięsa ale też sera mozzarelli i suszonych pomidorów. Składniki: 2 średniej wielkości młode cukinie 250g mięsa mielonego drobiowego 1 kulka sera mozzarelli ok 6 suszonych pomidorów sól, pieprz do smaku 150g sera żółtego typu gouda Sposób przygotowania: Cukinię dokładnie myjemy i przekrawamy wzdłuż na pół. Usuwamy środki nasienne
Kuchnia w czekoladziezupę dyniową - bez względu na porę roku. Odpowiednio doprawiona może być naprawdę przepyszna. . Czasami nie wszystkie warzywa rozdrabniam blenderem. Bywa, że część miksuję, a resztę kroję. mięso drobiowe na wywar 1 kg dyni 1 marchew 1 pietruszka kawałek selera kawałek pora 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła 100g serka topionego 1 szklanka mleka 3,2% 100g
Di gotujemieszamy. Zupę podajemy z makaronem ryżowym przygotowanym według instrukcji na opakowaniu. Przed podaniem dekorujemy plasterkiem limonki i posypujemy czarnym sezamem. Notatki * bez ogonków, oczyszczone i rozmrożone ** można użyć bulionu drobiowego lub warzywnego *** można zastąpić otartą skórką z 1/2 limonki by Małgorzata Hert Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl
Wędrówki po kuchni