drobiowe - 5743 przepisów (strona:131/383)

Tostowa lazania 163

będziecie się zastanawiali czy makaron pomiędzy warstwami jest już odpowiednio miękki, jak to się zdarza przy tradycyjnej lazanii.  Do jej przygotowania można także użyć mięsa wieprzowego lub drobiowego. Składniki: 400g wołowiny mielonej 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 400g pieczarek 10 kromek chleba tostowego 1 jajko 2 małe ząbki czosnku 1/3 łyżeczki papryki ostrej 1/2 płaskiej łyżeczki soli + 1/3 łyżeczki

Kuchnia w czekoladzie
SAŁATKA JARZYNOWA 113

zachowują witaminy i sole mineralne, sałatka ma bogatszy smak, a groszek piękny, intensywnie zielony kolor. Do przygotowania tej sałatki zdarza mi się także wykorzystywać warzywa pozostałe po ugotowaniu bulionu drobiowego lub wegańskiego - w ten sposób nic się nie marnuje ;-). W lżejszej wersji można zwiększyć ilość selera i pietruszki, a  zredukować lub zupełnie pominąć dodatek ziemniaków. Najsmaczniejsza jest sałatka

cool and minty
ZUPA KALAFIOROWA Z POMIDORAMI I KURCZAKIEM 153

częstego powtarzania nie tylko zimową porą. SKŁADNIKI/ 4 porcje 350 g ziemniaków pokrojonych w drobną kostkę 450 g kalafiora podzielonego na różyczki 1- 1i1/4 l gorącego bulionu warzywnego, drobiowego lub wody 1  szklanka passaty pomidorowej lub puszka rozdrobnionych pomidorów ( 400 g) 1 pierś kurczaka oczyszczona z błon i drobno posiekana 1 cebula drobno posiekana 1 ząbek czosnku starty

cool and minty
ZUPA BROKUŁOWA Z JARMUŻEM I RICOTTĄ 137

ząbki czosnku pokrojone w plastry 1 mały brokuł podzielony na różyczki, łodyżki pokrojone 1 por umyty i pokrojony ( tylko biała i jasnozielona część) około 1 l gorącego bulionu jarzynowego, drobiowego lub wody 100 ml mleczka kokosowego lub śmietanki 30% 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne, sól morska, świeżo zmielony czarny pieprz OPCJONALNIE : 2-4 łyżki mleka kokosowego lub zwykłego krowiego DO PODANIA

cool and minty
Wątróbka na sposób libański z sumakiem 203

przygotowana wątróbka jest bardzo smaczna i ma ciekawy, kwaskowy posmak, który bardzo dobrze do niej pasuje. Polecam, szczegolnie na przelamanie niecheci do tego miesa.  Składniki :  400g wątróbki drobiowej 0,25 łyżeczki mielonego cynamonu 0,25 łyżeczki mielonego ziela angielskiego (ucieram w moździerzu) oliwa z oliwek 1 średnia cebula 1 łyżka sumaku 1 łyżka syropu z granatów

Codzienne Gotowanie
MIELONE Z PIECZARKAMI I OREGANO 161

przepis na kotlety mielone bo są znakomite na zimno do kanapek albo na ciepło  z ziemniakami i surówką. Danie ma 280 kcal. 50 dag.mielonego mięsa mieszanego lub drobiowego 20 dag.niedużych pieczarek 1-2 cebule 2 Ząbki czosnku 1 jajko sól pieprz oregano olej tarta bułka **********************************************  Pieczarki myjemy,osączamy,drobno siekamy.Obieramy cebulę ,drobno ją siekamy w kosteczkę

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Krem kukurydziany z wołowymi pulpecikami 189

zapoznania się ze stronami: www.akademiakulinarnawhirlpool.pl www.marcoghia.pl Składniki dla 3 osób: 2 puszki kukurydzy konserwowej 200g wołowego mięsa mielonego 5 dużych pieczarek 5 malutkich ziemniaków lub 2 duże 750ml bulionu drobiowego (można użyć kostki rosołowej) 1 łyżeczka świeżo startego imbiru 1/4 łyżeczki kurkumy sól, pieprz do smaku 2 małe ząbki czosnku 1 duża łyżka mąki 1 małe jajko 1 łyżka margaryny

Kuchnia w czekoladzie
Gulasz z indyka z pieczarkami i lekkim sosem pomidorowym 149

wszystkiego. Pycha! (3 porcje) 500g mięsa z indyka  200g pieczarek 2 pomidory (użyłam malinowych) 1 czerwona cebula (może być zwykła) 2-3 ząbki czosnku 1 szklanka bulionu drobiowego 1 listek laurowy 2 ziarenka ziela angielskiego 1 łyżka przyprawy do gyrosa 1 szczypta majeranku (solidna) 1 szczypta bazylii (solidna) chilli, papryka słodka (w proszku) sól Dodatkowo: olej  Opcjonalnie

Di gotuje
Pierożki z kapustą i pieczarkami 143

Bioline pieczarki 300 g marchew 2 szt kiełbaska jaką chcecie 300 g sól do smaku pieprz do smaku ziele angielskie 3 szt liść laurowy 3 szt 2 szklanki bulionu drobiowego       Krok 1 Pieczarki opłukałam pokroiłam drobno ,podsmażyłam na patelni i przełożyłam je do wolnowara , dodałam startą marchew i nastawiłam na stopień 2 Krok

Różowa kuchnia
TYMBALIKI DROBIOWE 116

Galaretka drobiowa to kolejne klasyczne danie które gości na przyjęciach, urodzinach i imprezach. Przygotowana w formie tymbalików efektowniej wygląda na talerzu a przy tym jest dużo wygodniejsza do podania

Kulinarne Fantazje Marioli
OMLET ZE SZPINAKIEM, KURCZAKIEM I WARZYWAMI 127

Omlet to pyszne i lekkie danie które można jeść na śniadanie, obiad lub kolację. Jest syty, lekki i dodaje dużo energii. W wersji z dużą ilością warzyw i mięsem drobiowym jest bardzo pyszny, polecam

Kulinarne Fantazje Marioli
PASZTET Z WĄTRÓBKI I SUSZONYCH POMIDORÓW 132

SKŁADNIKI :  500 g wątróbki drobiowej 1 udko z kurczaka włoszczyzna : marchew, pietruszka, kawałek selera 1 cebula sól, pieprz, ostra papryka do smaku 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki rozmarynu 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 60 g masła 6 -7 suszonych pomidorów z zalewy olejowej

Kulinarne Fantazje Marioli
ZUPA SZCZAWIOWA 74

SKŁADNIKI :  1 korpus drobiowy pęczek szczawiu około 200-300 g  2 marchewki 4 średniej wielkości ziemniaki kawałek selera 1 cebula 4-5 jajek ugotowanych na twardo 1 liść laurowy, ziele angielskie 1 liść lubczyku sól, pieprz do smaki  1 kostka rosołowa 1 łyżka soku z cytryny 1,5 l wody 2 duże łyżki śmietany

Kulinarne Fantazje Marioli
NALEŚNIKI Z FARSZEM MIĘSNO - WARZYWNYM 390

jest z Wami?Naleśniki są przepyszne i myšlę że i Wam zasmakują��. Danie ma 519 kcal. 2 Naleśniki (100g.) 4 łyżki ugotowanego mięsa drobiowego bez skóry(120g.) 1 mała cebula -20g. 1 marchewka -60g. 0.5 jajka - 25 g. sól pieprz maggi ******************************************** Usmažone naleśniki posmarować przyprawionym farszem przygotowanym ze zmielonego mięsa ,ugotowanej marchewki

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Zupa z botwinki 185

Składniki bulion drobiowy, 2 l marchewka, 2 szt pietruszka, 1 szt seler, 1/2  szt botwinka, 2 pęczki buraczki młode,  3 szt koperek, 1 pęczek sól, pieprz, maggi,  do smaku Przygotowanie Warzywa obieramy. Marchewkę, pietruszkę i seler kroimy w kosteczkę, wrzucamy do bulionu i gotujemy

Gotowanie moimi oczami