rozmarynie kurczakiem, gorgonzolą i borówkami TU Ser camembert faszerowany śliwkami TU Roladki z bakłażana nadziewane pastą z pestek dyni i słonecznika TU kulki drobiowe TU Poza tym: pieczywo, korniszonki, oliwki, półmisek wędlin, kapary, ciasto, tort
pieprzny smaczekwątróbką. Szaszłyki są szybkie i łatwe do przygotowania. Zachwycą zaproszonych na przyjęcie grillowe gości. www.alma24.pl SKŁADNIKI: 1 cukinia, 1 papryka żółta, 3 cebule, 2 pomidory, 300g wątróbki drobiowej, 1,5 łyżki oleju, 1 łyżeczka majeranku, 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej, bazylia, sól, pieprz, oliwa. PRZYGOTOWANIE: 1. Wątróbkę oczyszczam z błonek. Olej mieszam z majerankiem, papryką mieloną oraz odrobiną soli
Tradycyjna kuchnia Kasimięso z indyka nabiera większej soczystości. * Farsz warzywny śmiało możemy zastąpić np. grzybowym albo też szparagami, na które mamy sezon. Smacznego! Projekt finansowany ze środków Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego
Ostra na Słodkotymianku 1 łyżeczka suszonej bazylii 6-7 łyżek oleju lub oliwy z oliwek GNIECIONE ZIEMNIAKI 650-700g drobnych, małych ziemniaków typu B lub C, jednakowej wielkości 600ml bulionu drobiowego (może być z kostki) 2 łyżki oliwy 2 łyżki masła 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki suszonego tymianku 1 łyżeczka suszonego rozmarynu 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól
Karo in the Kitchenniedzielny obiad jak i na wielkie przyjęcia. Składniki: 12 skrzydełek kurczaka 1/2 kostki margaryny lub masła sól, pieprz przyprawa do kurczaka 1 kg marchewki 1,5 szklanki bulionu drobiowego lub z kostki 2 duże pory Sposób przygotowania: Skrzydełka umyć, osuszyć, obsmażyć na połowie margaryny na złoty kolor, opruszyć przyprawami, wyjąć na półmisek. Marchewki obrać, opłukać, pokroić na talarki. Pozostałą
Cukiernia PychotkiTimes New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE „ Projekt finansowany ze środków Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego” (_gdeaq = window._gdeaq || []).push(['rtb_hit', 'gde-default', 'dwCa0c8doxzskw5cR3R6m3Xo3_NNQHrE_tyPAD548iv.M7', 'vbqfpllfax', 'cyifqymhizrelegqvthcpvotltmz', '.A6VhjAWUXemRQ93clQpnbbvHeK8KS8_xxEjQg8HDRf.87', 'dataxu'], ['viewable', 'gde-default', 'dwCa0c8doxzskw5cR3R6m3Xo3_NNQHrE_tyPAD548iv.M7', 'schmcjfkgs', '_gde_isndwl_schmcjfkgs
Ala piecze i gotujewielkości pomidory (lub pomidory z puszki) 1-2 nieduże marchewki 1 duża czerwona cebula (w Indiach czerwona cebula jest znacznie tańsza niż biała) 700 - 800 ml bulionu warzywnego lub drobiowego 2-3 ząbki czosnku, posiekane 2-3 łyżki oleju lub oliwy 1-2 łyżeczki soku z cytryny sól i pieprz i szczypta cynamonu do smaku Przygotowanie Buraki, pomidory
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataspotkania towarzyskie,a nawet jako obiad,kolację czy śniadanie w pracy. Składniki: 1 opakowanie tortellini z mięsem 2-3 pomidory 20-30 dag szynki lub dobrej kiełbasy szynkowej(drobiowa) 1 cebula 1 pęczek szczypiorku Sos: kubek śmietany 18% 2 łyżki oliwy 2 łyżki octu (u mnie jabłkowy) 6 łyżek majonezu 2-3 ząbki czosnku sól,pieprz
Niespełnione zdolności kulinarneCóż to był za gulasz!!! Absolutny mój faworyt w temacie gulaszy. Żołądki, a do tego ostry posmak pora i słodka śmietanka wspaniale się uzupełniły. 300 g żołądków drobiowych kawałek pora białej części (ja miałam około 10 cm bardzo grubego pora) 1/3 szklanki śmietanki 30% mała marchewka 1/2 pietruszki 1 łyża masła 2 listki laurowe 1 kopiasta łyżka mąki ziele angielskie
Jadło i czytadłojako nadzienie do roladek Składniki 1 filet z kurczaka 1/2 pęczka białych szaragów 1/2 zielonej papryki pasta oliwkowa listki bazylii do panierowania: 1 jajko bułka … Czytaj dalej Roladki drobiowe ze szparagami
czarrna od kuchnimasala trawa cytrynowa przecier pomidorowy Łowicz mała puszka ananasa w kawałkach (200 g) zielona fasolka szparagowa pojedynczy filet z piersi kurczaka kilka świeżych pomidorków cherry wywar warzywny lub bulion drobiowy (opcjonalnie) łyżeczka cukru Przygotowanie: Na dno garna wsypuję przyprawy, które mam sproszkowane i dorzucam liście limonki. Daję im chwilę na podgrzanie się na suchym dnie. Pozwala to w pełni uwolnić
Karczma Honoriettytego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki: 2 udka drobiowe 2 - 3 liście laurowe kilka ziarenek ziela angielskiego kilka ziarenek kolendry 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 1 puszka pomidorów krojonych bez skórki Łowicz 1 cebula 2 jabłka 1 łyżka masła
Domowa cukiernia Ewyprosty przepis z Książki Kucharskiej Maryi Ochorowicz – Monatowej, z 1910 roku. 4 nogi kurczaka, papryka w proszku (ja użyłam ostrą), 1 cebula, 1 łyżka masła, 400 ml bulionu drobiowego, 250 ml kwaśnej śmietany* Nogi kurczaka umyć, osuszyć, oprószyć papryką. Cebulę posiekać. W garnku z grubym dnem rozpuścić masło, dodać cebulę i kurczaka. Smażąc zrumienić mięso. Wlać bulion i dusić
królestwo garówSkładniki: ok. 500g wątróbki drobiowej 1 cebula czerwona 1 łyżka CHRZANU LUKSUSOWEGO firmy WSP SPOŁEM 2-3 łyżki śmietany 12% 1 łyżka oleju pieprz sól majeranek Sposób przygotowania: Umytą i oczyszczoną z błon wątróbkę przełożyć na rozgrzany tłuszcz. Smażyć ok. 10 min. obracając. Cebulę kroimy w pół krążki. Wrzucamy do wątróbki. Gdy cebula będzie zeszklona, doprawiamy solą
Prosto i Smacznie z Anetącieszyć bo znaczy, że była dobra. Składniki: buraczki 1 kg czosnek 4 ząbki sól i pieprz do smaku jabłko 1 duże marchew 4 szt ziemniaki 3 szt skrzydełka drobiowe 4 sz śmietana 30% 150 ml sok z cytryny Krok 1 Buraczki dokładnie umyłam i osuszyłam ręcznikiem papierowym, pokroiłam w ćwiartki i zawinęłam w folię aluminiową. Zapiekałam
Różowa kuchnia