Danie ma 135 kcal. 1 mała bułka grachamka 50 g. 5 g.miękkiej margaryny 4 plasterki cienkiej drobiowej kiełbasy 20 g. 2 liście sałaty 10 g. woda mineralna bez ograniczeń **************************************************** Bułkę posmarować margaryną ,ułożyć sałatę a na niej plasterki kiełbasy .Podawać z wodą mineralną.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkinajbliższym czasie pogoda nie będzie nas rozpieszczać, czekają nas mroźne dni i noce, dlatego doskonale sprawdzi się taka zupa, która nas rozgrzeje SKŁADNIKI 1 bulionu warzywnego lub drobiowego, 4 cebule, 2 ząbki czosnku, 100 g serka śmietankowego topionego, sól, pieprz, ostra papryka w proszku, 2 łyżki masła, grzanki: 2 kromki chleba, masło, ulubione zioła dodatkowo: 3 łyżki
słodki bratekziemniaki, 1 marchew, 100 g serka topionego, sól, pieprz, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, 2 łyżki startego żółtego sera, 2 kromki chleba, 4 łyżki masła, 2 l bulionu drobiowego WYKONANIE Ziemniaki i marchew obieramy, kroimy w kostkę. Pora myjemy, kroimy w plastry.W garnku rozpuszczamy 2 łyżki masła, dodajemy pora, a następnie ziemniaki i marchew, podsmażamy, podlewamy bulionem, gdy składniki
słodki bratekciągnącym się serem ... mniam SKŁADNIKI 1 duży por, 2 serki topione (trójkąciki), 2 marchewki, sól, biały pieprz Skworcu , natka pietruszki, 2 łyżki masła, 1 ½ l bulionu drobiowego, ½ szkl. ugotowanego makaronu, kawałek sera żółtego pokrojonego w kostkę WYKONANIE Pora kroimy w plastry, marchewkę obieramy, ścieramy na tarce. W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy pora i marchewkę, chwilę przesmażamy, zalewamy
słodki bratekPolecam zapisać sobie przepis, czosnek jest szeroko dostępny a więc jest to zupa na każdą okazję :) Dla 1 osoby Czas przygotowania: 15-20 minut Składniki: 400-450ml bulionu drobiowego (najlepiej z kury) 1,5-2 ząbki czosnku Polskiego 2 łyżki oleju rzepakowego 1 duży ziemniak Szczypta pokrojonego świeżego szczypiorku sól himalajska ksylitol lub cukier do smaku pieprz Przygotowanie
Kuchnia PROzdrowotnazastanawiam dlaczego? Warto spróbować chociaż raz. Zmieniając rodzaje mięsa i przyprawy każdy może znaleźć pasztet idealny dla siebie. 1,5 kg mięsa ( u mnie od szynki ) 400 g wątróbki drobiowej 1 duża cebula 1 duża marchewka 4 duże jajka 1 sucha kajzerka ( można
Polska Zupadodatku z ketchupem i koncentratem pomidorowym wydaje wam się dziwne - to tym bardziej polecam wam ten eksperyment. Pasują do siebie naprawdę dobrze. Oczywiście wątróbkę cielęcą można zastąpić inną, np drobiową, która jest delikatniejsza, ale nie ma aż tak wyraźnego smaku
Milion Smakówbrokułów, oliwa, 750 ml bulionu (może być warzywny lub drobiowy), 80 -100 g sera z pleśnią niebieską*, śmietana 18%, natka pietruszki, Brokuły umyć, zblanszować (wrzucić do gotującej wody, wyjąć gdy woda ponownie się zagotuje), wrzucić do lodowatej wody ( zachowają wtedy zielony kolor), wyjąć i osuszyć. W garnku z grubym dnem podsmażyć brokuły, wlać bulion i gotować aż będą miękkie. Dodać
królestwo garówtalerzyka, roztrzepać i przyprawić solą oraz pieprzem. Na drugi talerz wsypać bułkę tartę. Piersi z kurczaka obtaczać w jajku, a następnie bułce tartej. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Przesmażyć kotlety drobiowe. Smażyć na średnim ogniu. Podpieczone kotlety ułożyć na blaszce do pieczenia. Następnie ułożyć po połowie plasterka żółtego sera i krążku ananasa. Przygotowane kotlety wstawić do rozgrzanego
Ugotowaćtakże owocowych, np. z pomarańczą, gruszką lub arbuzem. Czasem dodaję bulwę do warzyw na patelnię. Tak przygotowane pasują do makaronu, kaszy lub jako dodatek do mięsa – najlepiej drobiowego. Aby wykonać 2 porcje fenkułu z kuskusem potrzebujemy: 1 bulwa fenkułu 10-15 cm łodygi pora 2-3 łodygi selera naciowego 100-200 g pieczarek 40 g kuskusu 20 g czerwonej
Kucharzycagroszku mrożonego – dobrej jakości groszek zapewni prawie identyczny smak, a także kolor. Pyszna, lekka zupa krem z groszku ucieszy i oczy i podniebienie. Składniki: 1l bulionu warzywnego lub drobiowego 800-850g groszku mrożonego lub świeżego (łuskanego) sól, pieprz – do smaku tarty parmezan – kilka łyżek 4 łyżki smietany 18% 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła
Pociąg Do Kuchnipokrojonej w plasterki 2 pędy trawy cytrynowej, rozgniecione (lub 1/2 łyżeczki pasty s trawy cytrynowej, opcjonalnie ) skórka obrana z 1 pomarańczy 400 g puszka mleka kokosowego 700 ml bulionu drobiowego lub warzywnego sól i pieprz do smaku listki kolendry do podania uprażone na suchej patelnie ziarna (dynia,słonecznik) do podania Przygotowanie: W średnim rondlu rozgrzej olej, włóż cebulę, czosnek, imbir
karmelowywodnym , pochodzącym z Azji. Warto. Składniki na 4 porcje: 1 łyżka dobrego oleju lub łagodnej oliwy 4 cebulki dymki ze szczypiorkiem 1/2 papryczki chili (bez pestek) 1 litr bulionu drobiowego sok z 1/2 cytryny 2 paczki krewetkowej zupki chińskiej 1-2 łyżeczki tajskiego sosu rybnego garstka świeżych liści szpinaku lub szpinaku wodnego 150 g różowych małych krewetek Przygotowanie: Szpinak opłukać
Sztuka gotowania w/g Samirykurczaka 1/2 kg por 1/4 szt papryka czerwona 1/2 szt sól i pieprz chleb czerstwy 2 kromki szynka parmeńska 8-10 plasterków jajko 1 szt … Czytaj dalej Kotlety drobiowe w szynce parmeńskiej
czarrna od kuchniszklanki pikantnego keczupu Sól Pieprz Liść lubczyku Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Ziemniaki obieramy i kroimy na plasterki lub mniejsze kawałki. Wykładamy nimi dno naczynia. Filety drobiowe kroimy i rozbijamy jak na schabowe. Przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawa do mięsa. Na każdym płacie układamy plasterki oscypka. Ściśle zwijamy i układamy na ziemniakach. Wierzch przyprawiamy przyprawą do mięsa i posiekaną natką
VioletoweKucharzenie