drobiowe - 5743 przepisów (strona:149/383)

Drobiowe kieszonki ze szpinakiem, camembertem oraz sosem cytrynowym 172

Delikatne drobiowe mięso faszerowane duszonym szpinakiem i camembertem to wspaniała propozycja na codzienny jak i świąteczny  obiad, smaku dopełnia dodatek sosu cytrynowego. Doda energii na cały dzień.Polecam. Składniki: Na dwie osoby: 1 duży podwójny filet z kurczaka Garść świeżego szpinaku Kawałek pora 2 łyżki masła ½ krążka sera camembert Sól i pieprz do smaku Przyprawa ziołowa do kurczaka Olej

Wanilia i Kardamon
Paszteciki francuskie z mięsem. Porosołowe z wołowiną. 163

bardzo smaczne. Dziś miałam kawałek wołowiny, była dość sucha, więc dodałam do farszu trochę podsmażonego boczku, aby paszteciki były bardziej soczyste. Jeśli mam do wykorzystania gotowane mięso drobiowe to nie dodaję do niego boczku, tylko marchewkę z rosołu lub podsmażona cebulkę. Polecam :) Składniki ( na 8 sztuk ) - płat gotowego ciasta francuskiego - ok. 35-40 dkg. ugotowanego mięsa wołowego rosołowego - 1 jajko

Kuchnia z widokiem na ogród
Sałatka z grzybowym tortellini 152

Idealna na przyjęcie :) Składniki 1 opakowanie grzybowego tortellini 1 słoik selera w zalewie 1/2 pora 10 dkg szynki drobiowej 1/2 puszki kukurydzy 30 dkg pieczarek majonez sól, pieprz Sposób … Czytaj dalej Sałatka z grzybowym tortellini

czarrna od kuchni
Sałatka z brokułem i fasolką 214

Składniki 1 brokuł 1 słoik fasolki szparagowej w zalewie 1 średni por 3 jajka 30 dkg wędliny drobiowej majonez 2 łyżeczki musztardy sól, pieprz Sposób przygotowania Brokuła podzielić na różyczki … Czytaj dalej Sałatka z brokułem i fasolką

czarrna od kuchni
Paprykowo – pieczarkowy pęczak 105

dzieciach odrobinę miłości do zdrowego odżywiana , tym bardziej warto Składniki : 2 szklanki suchej kaszy pęczak 1/2 czerwonej papryki ,świeżej 1 mała cebulka 6-7 pieczarek 1 kostka rosołowa drobiowa 1 łyżka słodkiej , mielonej papryki – czubata 1/2 łyżeczki ostrej , mielonej papryki ( można więcej , lub mniej jak , ktoś lubi ) 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki cukru ( lub łyżeczka miodu ) łyżka masła

Ogrodnik w podróży
KRUPNIK W WERSJI BEZGLUTENOWEJ, Z KASZĄ JAGLANĄ I GRYCZANĄ 170

wiem, że nie wszyscy za nią przepadają... W moim odczuciu krupnik tak naprawdę potrzebuje dobrego wywaru i trochę tłuszczu, dlatego ja przygotowuję go zawsze na żeberkach, gdy używałam wywaru drobiowego lub samego warzywnego zawsze dodawałam ok.2-3 łyżeczek czystego, dobrego smalcu lub bezzapachowego oleju kokosowego i było super. Mój krupnik doprawiany jest tylko solą i dużą ilością warzyw, w tym ogromną

Smaczne Zdrowe
Kieszonki z kurczaka nadziewane wątróbką w sosie pomidorowym 482

Piersi z kurczaka napełnione nadzieniem z wątróbki drobiowej i papryki czerwonej. Duszone w aromatycznym sosie pomidorowym to propozycja na smaczny, mięsny obiad. 4 filety z kurczaka sól pieprz czarny przyprawa do kurczaka NADZIENIE: 1 cebula 20 dag wątróbki z kurczaka 2 połówki papryki marynowanej majeranek sól pieprz czarny SOS: 1 cebula 3 szklanki przecieru pomidorowego lub 2 puszki pomidorów Pelati

https:KKuchniaMniam
Roladki z camembertem i żurawiną 185

Kolejna wersja drobiowych roladek. Tym razem nadziałam je camembertem i żurawiną. Jako panierki użyłam wiórek kokosowych ale mogą być też mielone migdały czy orzechy albo po prostu bułka tarta. składniki: 1 duża podwójna pierś z kurczaka 150 g serka camembert 2 garście całej żurawiny suszonej sól, pieprz olej Rapso do smażenia wiórki kokosowe Kresto do panierowania 1 duże jajko

Monia miesza i gotuje
placki ziemniaczane z gulaszem 151

czyszczenie lodówki --u mnie resztki kiełbasy różnej i nogi z kurczaka gotowane 15-20 dag pieczarek 1-2 cebule ząbek czosnku około 3/4 szkl. śmietanki około 1 szkl. bulionu (drobiowego lub warzywnego) 2-3-ziarnka ziela angielskiego kilka łyżek oleju do smażenia pieprz sól Wykonanie Rozgrzać garnek z oliwą i wrzucić pokrojona cebulkę ,dusić jakieś 2-3 minuty. Następnie dołożyć

w mojej kuchni
Przepis na szybką sałatkę z zielonym groszkiem, szynką, serem i koralikami. 159

rozwodzić się długo na jej temat, wystarczy spojrzeć na składniki by stwierdzić, że jest pyszna :-) Składniki na dwie spore salaterki: 30 dag żółtego sera w kawałku 30 dag szynki drobiowej w kawałku 250 g makaronu koraliki (lub innego drobnego) 1 zielony ogórek 1 czerwona słodka duża papryka puszka kukurydzy konserwowej zielony groszek 400 g (może być mrożony) kubek majonezu

Poezja Smaków - blog kulinarny
MIELONKA CZOSNKOWA Z SZYNKOWARA 125

mieć ją świeżutką.   Na pierwszy ogień poszła mielonka mocno czosnkowa,która wyszła bardzo smaczna....no,ale cóż się dziwić.W końcu mamy prawie samo mięsko,tym razem użyłam drobiowego. Składniki:   0.60 dag udźca z indyka 0.30 dag piersi z kurczaka  2 łyżeczki przyprawy Rozkoszna  firmy Tradismak pół główki czosnku trochę soli,biały pieprz 2 łyżeczki żelatyny

Niespełnione zdolności kulinarne
Grillowana tortilla z kabanosem, czosnkowym sosem i dodatkami 127

Składniki: 1 tortilla 3 plastry żółtego sera np. typu Gouda sos czosnkowy Roleski łagodny ketchup 2-3 liście sałaty kawałek zielonej papryki (około 1/4) 1 łyżeczki prażonej cebulki 3 drobiowe kabanosy  Przygotowanie: Paprykę kroimy w drobną kostkę. Kabanosy kroimy na plasterki. Po całej tortilli robimy "esy-floresy" z sosu czosnkowego, a następnie z ketchupu. Następnie na tortillę układamy plastry

Słodkie okruszki
Sałatka makaronowa z papryką konserwową 382

kształcie ryżu, wędliną i warzywami.   Składniki: 250 g makaronu w kształcie ryżu puszka kukurydzy słoik papryki konserwowej 2 cebuli 1 duży zielony ogórek 200 g wędliny np. drobiowej 2 łyżki majonezu sól, pieprz Makaron ugotować w osolonej wodzie. Kukurydzę i paprykę dobrze odsączyć z zalewy. Paprykę, wędlinę i obrany ogórek pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w drobną

talerz przyjemności
Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem 152

Składniki: 6 średnich czerwonych i/lub żółtych papryk; 200 g białego ryżu; 300 g mięsa mielonego (u mnie drobiowe, z indyka); 6 dużych pieczarek; 1 duża cebula; 50 g startej mozzarelli; 1/4 szklanki bulionu (u mnie 1/4 szklanki gorącej wody + 1/4 łyżeczki vegety); 1/2 łyżeczki ostrej papryki; Sól; Pieprz; Olej do podsmażenia. Dodatkowo: 50 g startej mozzarelli do posypania po wierzchu

Gospodyni Miejska
Mostek jagnięcy 111

przypraw(goździki, kolendra, pieprz czarny, gałka muszkatołowa), kawałek kory cynamonu (ok. 4 - 5 cm), 2 cebule, 3 ząbki czosnku, 1 ostra papryczki, 200 ml ryżu, 350 ml bulionu (warzywny, drobiowy), sól, 2-3 cytryny kiszone, mięta, kolendra, 200 ml jogurtu greckiego Mostek pokroić na kawałki po 2 – 1 kości. Czosnek i papryczkę posiekać. Cebule pokroić w sporą kostkę. W garnku

królestwo garów