drobiowe - 5743 przepisów (strona:157/383)

Smażone wątróbki w cebuli. 97

wielu ludzi, a na pewno dzieci! Ja ją bardzo lubię i dosyć często też przygotowuje. Według tego przepisu myślę wątróbkę podaje wiele osób, mam racje? Składniki; 30 dag drobiowej wątróbki kilka łyżek oleju 3 cebule sól, pieprz, przyprawa meksykańska     Wątróbkę dokładnie umyć, oczyścić z białych błonek. Osuszyć ręcznikiem. Cebulę obrać i pokroić w piórka, wrzucić na patelnie

Radość kipiąca uśmiechem.
Mielone drobiowe z pieczarkami 137

Pyszne tradycyjne mielone, z drobiu zamiast wieprzowiny, z pysznym, pieczarkowym wnętrzem. Składniki: 60 dag filetu drobiowego 1 czerstwa bułka ¾ szklanki mleka 1 jajko 1 łyżka masła 10 dag pieczarek 1 cebula tłuszcz do smażenia sól do smaku pieprz do smaku bułka tarta do panierki Wykonanie: Mięso dokładnie zmielić, dodać namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę, jajko, przyprawy do smaku

Tradycyjna Kuchnia
Zapiekanka z gyrosem 8673

nieco wcześniej, odstawić na bok i odpowiednio wcześniej tylko wrzucić do pieca aby podać ciepły posiłek. Preferuje zapiekanki z dużą ilością warzywa aby było zdrowo i tym razem z drobiowym gyrosem aby było do syta.  A wy już taką jedliście czy dopiero zamierzacie ? :) Spisujcie przepis i do dzieła. Karnawałowa Zapiekanka z Gyrosem 1 podwójna pierś kurczaka Przyprawa gyros

W kuchennej krainie
Jagnięcina duszona z jabłkami, orzechami włoskimi i morelami 141

łyżki słodkiej mielonej papryki 2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki ½ łyżeczki tymianku ¾ łyżeczki kuminu ½ łyżeczki pieprzu kajeńskiego (opcjonalnie) 200 ml białego półwytrawnego wina 400-500 ml bulionu z jagnięciny, drobiowego lub warzywnego ¼ łyżeczki mielonego cynamonu skórka z ½ cytryny 1 łyżeczka miodu 125 g suszonych moreli kilka gałązek mięty 50 g zmielonych orzechów włoskich 50 g prażonych orzechów włoskich , grubo posiekanych Mięso

Pełny talerz
TOP 3 - GRUDZIEŃ 2015 123

obserwujących       9 postów 40,896 wyświetleń     najpopularniejsze posty : Kruche rurki z bitą śmietaną    Śniadaniowa sałatka z jajkiem Galaretka drobiowa    Dziękuję, że ze mną jesteście. Oczywiście zaglądajcie na Instagram i do moich Babeczek

Magiczne Życie Marty
Sałatka 140

Sałatka zrobiona przez moją córkę..kiedyś robiła podobną, ale tym razem dodała ser sałatkowy..pyszna była.. 2 filety drobiowe przyprawa do gyrosa kapusta pekińska 1 czerwona papryka 1  ogórek świeży 1-2 ogórki korniszony 1 pomidor kawałek sera sałatkowego typu feta 1 ząbek czosnku majonez sól, pieprz Filety pokroić w kostkę i wymieszać z przyprawą gyros.Odstawi

Moje domowe kucharzenie
ZUPA ZIMOWA 140

mnie z biedronki)  5-6 ziemniaków  2 puszki czerwonej fasoli  4-5 pomidorów lub poza sezonem puszka pomidorów  2 litry bulionu warzywnego lub drobiowego ząbek czosnku  przyprawy : sól, pieprz ziołowy, papryka słodka w proszku, papryka ostra w proszku, odrobina masła  Mieszankę chińską, pokrojone w dużą kostkę ziemniaki wrzucić do gotującego się bulionu. Gotować

pieprzny smaczek
Sałatka pieczarkowa z porem 2398

domu wolne ręce chętne do pomocy, to już pozostanie nam tylko wymieszanie i doprawienie. Taka sałatka jest smaczna sama w sobie, ja lubię ją również jako dodatek do sznycla drobiowego lub schabowego. Składniki: 60 dag pieczarek 1 duży por 4 średnie ogórki kiszone 4 jajka 2 - 3 łyżki majonezu sól pieprz 1 łyżeczka soku z cytryny (opcjonalnie do gotowania pieczarek

Kuchcik gotuje
Pierogi z mięsem (szyszki) 162

taki sposób również można je skleić. Przede mną jeszcze kilka innych lekcji lepienia pierogów! Dziś lekcja numer jeden - szyszki ;-) Składniki na farsz; 30 dag mięsa z rosołu (drobiowe, wieprzowe... jakie macie) 1 marchewka (warzywa również ugotowane) 1 pietruszka pół małego selera 1 jajko sól, pieprz 1 cebula 1 łyżka suszonej bazylii olej   Ciasto; 50 dag mąki pszennej

Radość kipiąca uśmiechem.
Polędwiczka w sosie cydrowym 276

sosie cydrowym: 1 duża polędwiczka wieprzowa (ok. 500 g) 2 pełne łyżki mąki 2 pełne łyżki masła 1 łyżka oleju 1/4 szklanki śmietanki kremówki 30% 3/4 szklanki bulionu drobiowego niepełne 1/2 szklanki dobrej jakości cydru niepełne 1/2 szklanki soku jabłkowego (tłoczonego) 1/2 łyżeczki ostrej musztardy garść posiekanej natki pietruszki sól świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic

Poezja smaku
Obiad w 30 minut: kotlety drobiowe z kaszą i sałatką warzywną 148

mamy czasu na pracochłonne obiady ... Przepis na: sznycle drobiowe Polecam przygotowanie dowolnej kaszy. Ja osobiście preferuje orkiszową, jęczmienną lub durum. Świetnie smakuje podana z odrobiną oliwy. Jako dodatek u mnie najczęściej króluje sałatka warzywna lub ogórek kiszony, ale to już od was zależy (a raczej od wyposażenia waszych spiżarni) Zapraszam do działu PRZETWORY * zdjęcie kaszy zapożyczone ze strony

Tradycyjna Kuchnia
Warzywna potrawka z żołądkami drobiowymi 121

dokładniej większość odrzuca podroby jako niezdrowe. My je uwielbiamy i warto się za nie zabrać bo w rezultacie i danie pyszne i zdrowe. Popróbujcie koniecznie. Warzywna potrawka z żołądkami drobiowymi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Gulasz z karkówką, batatami i jarmużem / Pork, sweet potato and kale stew 172

bieżącą wodą 2 pomidory, pokrojone w kostkę 1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę 1/2 średniej cukinii, pokrojonej w kostkę 1 szklanka posiekanego jarmużu 1 1/2 szklanki bulionu warzywnego i drobiowego 1 łyżka masła orzechowego 1 cebula, pokrojona w drobną kostkę 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 2 cm kawałek imbiru, obrany i posiekany 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego ½ łyżeczki kurkumy

karmelowy
Surówka z kapusty pekińskiej z ananasem 155

Jeśli macie ochotę na szybką i smaczną surówkę do obiadu to właśnie mogę polecić Wam poniższy przepis. Surówka z kapusty pekińskiej z ananasem. Idealnie pasuje do mięsa drobiowego, czy schabu. Ja lubię ją podjadać jak mam ochotę na coś z lodóweczki:).  Hmm są takie momenty, kiedy otwieram lodówkę i coś bym zjadła... Tylko właściwie to sama nie wiem

O kuchni z uczuciem
Pasztetowa ze słoika 238

doskonały dodatek do pieczywa. Warto ją przygotować. Z przepisu wychodzi około 5-6 słoiczków.  SKŁADNIKI: 1/2 kg łopatki wieprzowej bez kości 1/2 kg słoniny 25 dag wątróbki drobiowej 1 cebula 20 dag kaszy manny 1/4 szklanki zimnej wody 1 czubata łyżka mielonego pieprzu 1,5 łyżki soli 1/2 łyżki majeranku PRZYGOTOWANIE: 1.   Łopatkę, słoninę, wątróbkę oraz cebulę mielę

Tradycyjna kuchnia Kasi