drobiowe - 5743 przepisów (strona:147/383)

Cheeseburgery XXL 193

Idealna kolacja dla mojego partnera :) Składniki 250 g zmielonej szynki wieprzowej 100 g wędliny drobiowej 1 jajko 1 łyżeczka musztardy 1 jajko 2-3 suszone pomidory 2-3 ząbki czosnku 1 … Czytaj dalej Cheeseburgery

czarrna od kuchni
Chleb do żurku. Chlebowe miski. 201

żurku i na żurek na zakwasie jest już dawno na blogu (oba przepisy znajdziecie tutaj ). A przepis na najlepszą domową białą kiełbasę do żurku znajdziecie tutaj lub jej lżejszą drobiową wersję tutaj . Taka forma podania żurku w chlebie staje się coraz bardziej popularna, gdyż trzeba przyznać, że taki chleb jest jadalną ozdobą wielkanocnego stołu. Dzisiaj podam Wam przepis na domowy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Roladki drobiowe z suszoną żurawiną i selerem naciowym 278

Przygotowanie mięsa na Święta czy niedzielny obiad wcale nie musi być trudne i skomplikowane:) I nie musi też to być pieczeń, ja proponuję małe drobiowe roladki. Nadziewane np. suszoną żurawiną, selerem naciowym i natką pietruszki. Połączenie nietypowe, ale zapewniam, że naprawdę przepyszne! ja swoje roladki upiekłam, jednak można je ugotować na parze, bądź po uprzedniej panierce w jajku i bułce

Z miłości do słodkości
PASZTET DROBIOWY Z PISTACJAMI 270

Delikatność drobiowego mięsa i delikatna słoność pistacji w tym przypadku to połączenie idealne. W moim domu sprawdza się w 100 procentach. Polecam więc i dla Was taki pasztet, nie tylko na świąteczny stół   Składniki: 1,5 kg udek z kurczaka 50 dag piersi z kurczaka 20 dag pistacji 3 marchwie 2 pietruszki 3 litry bulionu warzywnego 1 czerstwa bułka

Z Majeczką w kuchni
Pasztet domowy 154

tego wart. Składniki (na 2 małe aluminiowe foremki): mięso na pasztet: 30 dag karkówki 40 dag łopatki 20 dag boczku świeżego 1 podwójna pierś z kurczaka 10 dag wątróbki drobiowej składniki dodawane do gotowania mięsa: 1 cebula mały kawałek selera 1 mała marchewka 1 mała pietruszka 3 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego 10 ziaren pieprzu czarnego 1 czubata łyżeczka

Smak mojego domu
Kieszonki drobiowe z suszonymi pomidorami podane z frytkami z marchewki 181

Marchewkę obieram i kroję w podłużne paski. Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Oprószam przyprawami i skrapiam olejem. Piekę około 45 minut w temperaturze 180 stopni. 4. Kieszonki drobiowe podaję z frytkami z marchewki.  Do przygotowania potrawy wykorzystałam pomidory suszone, które otrzymałam do testowania od firmy DAGOMA . Są to najwyżej jakości pomidory, suszone na słońcu w zalewie

Tradycyjna kuchnia Kasi
kalafiorowa zupa z pulpetami... 117

woda 3 litry, zupa kalafiorowa mrożonka 2 opakowania, ziemniaki 6 sztuk, kostka rosołowa 2 sztuki, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki z podanych składników wyrobić masę na pulpety, mięso użyłam drobiowe mielone, formować z masy pulpety nie duże, obtaczać je w mące wodę zagotować, wsypać pokrojone w kostkę ziemniaki, wsypać mrożony kalafior, kostki rosołowe i zagotować do wywaru wkładać pulpety

W Mojej Kuchni Lubię
Pęczotto na drobiowych żołądkach 108

żołądków drobiowych 1 marchewka 1 pietruszka 1 cebula 1 szkl pęczaku 3 szkl wywaru z gotowania żołądków sól pieprz szczypta chili 1 łyzka suszonych kiszonych ogórków bazylia majeranek natka pietruszki Żołądki umyć, dodać cebulę, zalać 4 szklankami wody i ugotować do miękkości. Wyłowić i pokroić na mniejsze kawałki. Do garnka wrzucić żołądki, posiekaną cebulę i pokrojoną drobno marchewkę i pietruszkę

Gotowanie jest łatwe
Polski pasztet z królika 130

woli :) Składniki na 2 jednorazowe foremki z aluminium 25x10 cm: 1 królik (oczyszczony, wypatroszony i pokrojony na mniejsze części) 300 g boczku 300 g słoniny 400 g wątróbki (np. drobiowej) 3 cebule 2 bułki (suche lub świeże) 3 jajka sól i pieprz do smaku bulion do duszenia mięsa lub 2 kostki rosołowe tłuszcz i bułka tarta do wysmarowania foremek Mięso

Trzeci talerz
Udka na żółtym ryżu z warzywami 302

swój kolor zawdzięcza kurkumie. Niedoceniana, a ma wiele właściwości prozdrowotnych, więc warto po nią sięgać. Szczególnie, że jest to naturalny, żółty barwnik :) 4 udka z kurczaka 4 szklanki bulionu drobiowego (rosołu) 300 g ryżu białego długoziarnistego 1 łyżeczka kurkumy pieprz czarny 2 cebule 2 marchewki 1 brokuł sól MARYNATA: 4 łyżki oleju rzepakowego 2 ząbki czosnku 1 łyżka słodkiej papryki

https:KKuchniaMniam
Zupa cebulowa z serowymi tostami 132

jest dosyć długie duszenie cebuli, dzięki czemu zupa nabiera wyjątkowego aromatu i wspomnianej słodyczy. Mimo minimalizmu składników zupa smakuje wybornie, spróbuj jeszcze dziś! :) * bulion wołowy- 1,2 litra (ew. drobiowy, warzywny) * cebula- 600 g * białe wino- 160 ml * masło klarowane- 30 g * sól, pieprz do smaku * natka pietruszki- do posypania * chleb/bagietka- dodatkowo * tarty, żółty ser- dodatkowo Cebulę obrać i pokroić

Kraina Miodem Płynąca
wątróbki drobiowe smażone z cebulką, papryką i miodem 119

wątróbki z cebulą i papryką składniki  dla czterech osób 750 g wątróbki drobiowej 2 niewielkie cebule 1 papryka czerwona 2 łyżki masła 2 łyżki smalcu(najlepiej gęsiego)  1 łyżka miodu sól, pieprz szczypta majeranku gałązka szczypioru sposób przygotowania Myjemy i oczyszczamy z błon wątróbki, oprószmy je pieprzem oraz odrobiną majeranku i odkładamy na 10-15 minut w chłodne

Miód i pieprz
Zupa kukurydziana z chorizo 121

apaszki... Dzisiaj na blogu słoneczna zupa z kukurydzy z chorizo, która smakuje prawie jak grochówka. Jest gęsta, aromatyczna, w sam raz na ostatnie tchnienie zimy. Składniki: 4 szklanki bulionu drobiowego 1 opakowanie mrożonej kukurydzy pół selera 2 pietruszki kawałek pora 3 ząbki czosnku 1 duża marchew 3 łyżki posiekanej natki łyżeczka świeżo startej gałki muszkatołowej łyżeczka przyprawy curry szczypta chili

Czerwień i błękit
Drobiowe kieszonki ze szpinakiem, camembertem oraz sosem cytrynowym 176

Delikatne drobiowe mięso faszerowane duszonym szpinakiem i camembertem to wspaniała propozycja na codzienny jak i świąteczny  obiad, smaku dopełnia dodatek sosu cytrynowego. Doda energii na cały dzień.Polecam. Składniki: Na dwie osoby: 1 duży podwójny filet z kurczaka Garść świeżego szpinaku Kawałek pora 2 łyżki masła ½ krążka sera camembert Sól i pieprz do smaku Przyprawa ziołowa do kurczaka Olej

Wanilia i Kardamon
Paszteciki francuskie z mięsem. Porosołowe z wołowiną. 167

bardzo smaczne. Dziś miałam kawałek wołowiny, była dość sucha, więc dodałam do farszu trochę podsmażonego boczku, aby paszteciki były bardziej soczyste. Jeśli mam do wykorzystania gotowane mięso drobiowe to nie dodaję do niego boczku, tylko marchewkę z rosołu lub podsmażona cebulkę. Polecam :) Składniki ( na 8 sztuk ) - płat gotowego ciasta francuskiego - ok. 35-40 dkg. ugotowanego mięsa wołowego rosołowego - 1 jajko

Kuchnia z widokiem na ogród