Ryż meksykański (arroz rojo)

Ryż meksykański (arroz rojo)

Ryż meksykański (arroz rojo)

Ryż meksykański, znany też m.in. jako ryż hiszpański (w USA) czy czerwony ryż ( arroz rojo ), to jedna z ikon kuchni meksykańskiej. Jest również popularny w Stanach Zjednoczonych, zwłaszcza na południu, aczkolwiek wbrew jednej z nazw nieznany w tradycyjnej kuchni hiszpańskiej. Przygotowuje się go z dodatkiem cebuli, czosnku, chili i pomidorów, choć stosowane są też inne składniki. Cebula, czosnek i sam ryż są najpierw smażone, a potem stopniowo zalewane bulionem i krojonymi pomidorami, czy też sokiem pomid... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Pokusa

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Magiczne substancje spalające tłuszcz

Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.

Czytaj dalej...

Autor

Kulinarna PokusaKulinarna Pokusa

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, zupa pomidorowa, papryka, fasola czerwona, czerwona fasola, fasola, ciekawe przepisy, mielone, kuchnia meksykańska, ryż smażony, drobiowe, burrito, ryż z warzywami, warzywa na patelnie, pomidorowa ze świeżych pomidorów, mielone z warzywami

Inne przepisy z Kulinarna Pokusa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.