kaczki duszone z jabłkami i chmielem, przepis jak najbardziej na czasie :) Przepis wykonany w ramach konkursu Europejskiego Festiwalu Smaku * „zerwane”. 4 nogi kaczki, 400 ml bulionu(najlepiej z kaczki, drobiowy – oczywiście domowy), 4 jabłka (antonówki, około 1 kilograma), 8-10 szyszek chmielu, 2 goździki, 1 torebka kardamonu, 5 ziaren pieprzu, sól, 5 łyżek zimnego masła, 1 łyżka miodu (u mnie
królestwo garówPyszna, aromatyczna domowa wędlinka wieprzowo- drobiowa z kabanosem. Do przygotowania wędliny użyłam przypraw i szynkowaru firmy TRADISMAK . Zapraszam :) Składniki : 500 g mięsa mielonego z karkówki 400 g piersi z kurczaka 2 kabanosy 1 łyżka żelatyny nie całe 1/2 szklanki wody przegotowanej letniej 1 łyżeczka przyprawy Rozkosznej Tradismak 1 łyżeczka przyprawy Szecherezady S 1 łyżka przyprawy
Sama słodycz i szczypta chiliśrednie porcje 200g makaronu Capellini d’angelo (angel hair – anielskie włosy –cienkie długie nitki) 150-200g karczochów marynowanych 8-10 koktajlowych pomidorków 200ml bulionu/rosołu jarzynowego lub drobiowego 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki masła 82% tłuszczu 2 szalotki 2 łyżki zielonego pesto 2 łyżki drobnych kaparów z zalewy 1 łyżka skórki startej z cytryny 1 łyżka
Karo in the KitchenSkładniki: papryka 5 sztuk, kuskus 1,5 szklanki, gorąca woda 1,5 szklanki, jajka 2 sztuki, mięso mielone drobiowe 30 dag, koperek 1 pęczek, cebula 1 sztuka, ząbki czosnku 5 sztuk, kucharek 1 łyżka, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, olej rzepakowy - ile potrzeba, woda 1 szklanka kaszę kuskus zalać gorącą wodą, przykryć talerzem i odstawić
W Mojej Kuchni LubięZdrowy obiad o smaku uwielbianego przez wszystkich gyrosa:). Małe, kebabowe kotleciki podbiją podniebienia degustujących. Robi się je szybko i nie wymagają wymyślnych składników. Są pieczone w piekarniku, zrobione z drobiowego mięsa a więc dużo zdrowsze od tradycyjnych mielonych. 500g filetów z kurczaka 1/2 puszki kukurydzy 1 cebula 1 duża czerwona papryka 1 jajko L 1/2 pęczka natki pietruszki
Szefowa kuchniDanie proste, tanie, pożywne i smaczne. Przygotowanie nie kosztuje więcej niż kilka złotych :) Składniki: 8 ziemniaków 25 dag wątróbki drobiowej ½ szklanki śmietany 1 jajko 1 cebula biała 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól i pieprz do smaku masło klarowane do smażenia Wykonanie: Ziemniaki obrać, opłukać i ugotować w osolonej wodzie na półmiękko, następnie ostudzić i pokroić w plastry. Na rozgrzanym
Tradycyjna Kuchniakurczaka, ale i do innych mięs, krewetek czy tofu. Można go użyć jako dipu do spring rollsów, sajgonek, lub do sałatek. Polecam. Składniki: 400 g polędwiczek drobiowych 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej 1 łyżka oliwy 10 -12 węgierek (wymieszanych: bardzo dojrzałych i mniej) 2 szalotki 4 - 5 łyżeczki sosu sojowego 3 łyżeczki cukru
zadanie-gotowaniemascarpone, który osładza zupkę i nadaje jej jeszcze bardziej kremowej konsystencji. składniki: 1,7 kg mięsistych pomidorów gruntowych, u mnie lima 1 łyżka masła 1 l bulionu, u mnie drobiowy 250 g serka mascarpone sól,cukier do smaku garść posiekanej natki pietruszki makaron krajanka Pomidory dokładnie umyć, wykroić zgrubienia po ogonku, pokroić na mniejsze kawałki. W garnku rozpuścić masło
Monia miesza i gotujeMarakuję odkryłam bardzo niedawno. To niezwykle smaczny owoc, który w połączeniu z mięsem drobiowym, wieprzowina i rybami sprawdza się idealnie. Jednak, w moim przekonaniu nieprzeciętnie smakuje dopiero w połączeniem z wyrobami mlecznymi. Uwielbiam truskawki, jagody i maliny w połączeniu z deserem chia, ale marakuja bije wszystkie inne owoce na głowę. Dzisiaj przygotował wersję " na drogę" w zamykanym słoiczku, jednak możecie
Humanistka w kuchniustach z każdym kęsem i dobrze przyprawić.Gdy to zrobimy , to najgorsi wrogowie podrobów skuszą się na to danie.Przynajmniej u mnie tak było ha ha ha.... 1 kg.żołądków drobiowych 2 cebule vegeta majeranek sól pieprz smalec papryka czerwona mielona papryka ostra mąka śmietana ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Żołądki myjemy,czyścimy.Wkładamy do garnka,zalewamy wodą na tyle aby żołądki pokryło,posolić
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiCzego chcieć więcej? ;) Wiejski garnek: 500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 500 g pieczarek 700 g ziemniaków 2 duże cebule 1 duży ząbek czosnku 500 ml bulionu warzywnego lub drobiowego 2 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki ketchupu 2 łyżeczki prażonej cebuli 3 łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka suszonej pietruszki pół łyżeczki tymianku pół łyżeczki bazylii pół łyżeczki
Cooking Monsterłyżki masła sól, pieprz, papryka ostra w proszku pęczek szczypiorku z dymki na sos: 250 g kurek 1 ząbek czosnku 50 ml bulionu drobiowego pęczek koperku sól, pieprz 2 łyżki sosu sojowego 50 ml śmietany 30 % lub 18 % Sposób przyrządzenie: Kurki dokładnie wyszorować najlepiej szczoteczką, bo sprytnie ukrywa się w nich
pieprzny smaczekodrobiną czosnku. To potrawa szybka i prosta do przygotowania, może więc można ją zrobić na obiad, kiedy mamy mało czasu. Składniki na 2-3 porcje: 500 g drobiowej wątróbki 2 średnie cebule 2-3 duże ząbki czosnku sól i pieprz masło do smażenia mąka do oprószenia wątróbki Wątróbkę oczyścić z ewentualnym błonek. Opłukać pod zimną bieżącą wodą i dokładnie
Codzienna kuchnia niecodziennabrokuła i cukinię. Kolor może nie wyszedł za ciekawy ale za to zupka jest przepyszna. składniki: 400 g różyczek brokuła 400 g młodej cukinii 750 ml bulionu, ja dałam drobiowy 1/3 szklanki śmietanki Różyczki brokuła dokładnie umyć i podzielić na małe kawałki. Cukinie umyć, odkroić końce i razem ze skórką pokroić w kostkę. Warzywa przełożyć do garnka. Zalać bulionem
Monia miesza i gotujenawet robienie nic bardzo męczy :P Do tego można jeszcze podać jajko sadzone lub w koszulce. Iście boska strawa ;) Składniki 800 g ziemniaków 1 duża cebula 1 serdelek drobiowy 1 pęczek szczypiorku 2 łyżki smalcu 500 ml maślanki Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości. Ziemniaki tłuczemy
R'n'G Kitchen