dorsz - 2916 przepisów (strona:67/195)

DORSZ Z PIEKARNIKA. Z CHRUPIĄCĄ POSYPKĄ 42

chociaż taki pożytek. Ryb jemy dużo, więc wciąż poszukuję nowych przepisów, żeby nie było zbyt monotonnie. I tym sposobem wpadłam na przepis  pieczonej ryby z chrupiącą panierką . Mojego dorsza przyrządziłam bardzo podobnie. Pyszne, soczyste kawałki mojej ulubionej ryby, a na górze chrupiąca posypka. O maamo jakie to było dobre! 😍 Składniki: ok 700 g dorsza (lub innej ryby) sól biały

Walijskie Pichcenie
Rybne klopsiki w zalewie pomidorowej 52

Rybne klopsiki w zalewie pomidorowej . Tę klopsiki rybne w occie można przygotować 3 tygodnie wcześniej, na Wigilię będą pyszne. Możecie użyć każdą rybę, ja zrobiłam z dorsza czerniaka. Można do tej zalewy pomidorowo octowej włożyć smażone ryby po wigilijnej kolacji, gdy jakaś zostanie. U nas święta pachną tym co przygotujemy sami w kuchni. Czerwony barszcz z uszkami, karp smażony(...)gości przepysznymi daniami – zarówno tradycyjnymi, jak i nietypowymi. Na święta polecam też wpis 12 potraw wigilijnych. Rybne klopsiki w zalewie pomidorowej. 1 kg filetów rybnych bez skóry (u mnie dorsz czerniak) 1 jajko 1 cebula pokrojona w kostkę 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę 1 bułka pszenna zamoczona w mleku, odciśnięta 2 -3 łyżki tartej bułki majeranek, sól, pieprz

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ryba po węgiersku 931

Ryba po węgiersku, czyli filety rybne w sosie pomidorowo-paprykowym. W moim przypadku są to filety z dorsza, ale mogą to być również filety z morszczuka, miruny lub inne. Jeżeli korzystamy z ryb mrożonych to uprzednio należy je rozmrozić i dokładnie odsączyć z nadmiaru wody przy pomocy ręczników papierowych. Ja doprawione kawałki filetów obtaczam w cieście, a następnie smażę(...)przygotowana ryba po węgiersku może być odgrzana w piekarniku, jeżeli chcemy podać ją na ciepło. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Rybę po węgiersku: około 500 g rybnych filetów z dorsza (może być inna ryba morska) 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mleka sól, pieprz 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka wędzonej papryki w proszku 1/2 łyżeczki

Danka Pichci
Ryba po grecku 195

Ryba po grecku to jedna z naszych ulubionych świątecznych potraw. Do jej przygotowania najlepiej sprawdzą się filety bez ości. Najlepiej wybierać białe ryby takie jak dorsz, miruna czy morszczuk. Danie to najlepiej przygotować kilka dni wcześniej, by smaki się odpowiednio przegryzły, wówczas ryba po grecku smakuje jeszcze lepiej. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Samą rybę możemy przygotować w wersji w panierce(...)przygotować rybę po grecku. Taką, jaką zawsze robię na święta i jaka nam najbardziej smakuje. Zapraszam na przepis! RYBA PO GRECKU – PRZEPIS Składniki 1 kg ryby (np. dorsz, miruna, morszczuk) 0,5 szklanki mąki do panierowania ryby sól pieprz oregano Warzywa: 500 g marchewki 250 g pietruszki (korzeń) 1 mały por 125 ml wody 4 łyżki przecieru pomidorowego

Przepiski.pl
LOW CARB po prostu. Opis mojej nowej diety gotowej. 38

moją rodzinę, jak zawsze! Zosieńka pomaga przy tworzeniu zielonych łódeczek z przepysznym farszem Antonio – złodziejaszek i genialne pizzerinki z bakłażana. Kolacja idealna dla całej rodziny Zielone łódeczki, carpaccio, dorsz w suszonych pomidorach, jogurtowe placuszki… to tylko 4 z 21 przepysznych posiłków LOW CARB z niskim ładunkiem glikemicznym W jadłospisie znajdziecie m.in. receptury na: Jogurtowe placuszki z leśnym sosem(...)Aromatyczne pizzerinki z bakłażana z zielonym groszkiem, Kokosową straciatellę z borówkami, Sałatkę Cezar z serem cheddar, Dorsza duszonego z suszonymi pomidorami z chrupiącą orzechową posypką, Jajka na miękko w towarzystwie zielonych łódeczek. Kupując moją dietę gotową LOW CARB po prostu, otrzymasz: autorskie receptury na 7 różnych śniadań, obiadów i kolacji z niskim ładunkiem glikemicznym spełniające założenia diety low carb (łącznie

Natka Pietruszki
Paluszki rybne w chrupiącej panierce 67

Złociste, chrupiące i przepyszne paluszki rybne w zdrowej wersji z piekarnika. Koniecznie kup w sklepie fileta białej ryby, możesz użyć dorsza, mintaja, halibuta, karmazyna, itp. Pamiętaj żeby pod żadnym pozorem nie dawać malutkiemu dziecku kupnych paluszków rybnych z działu mrożonek kupionych w sklepie, zawierają dużo soli i innych dodatków, których należy unikać. Paluszki rybne najlepiej przygotować samemu z niewielu składników(...)rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Jeśli paluszki rybne zaczną się zbyt szybko rumienić, zmniejsz temperaturę o 10 stopni. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Uwagi: *możesz użyć dorsza, mintaja, halibuta, karmazyna, itp. W diecie niemowlaka nie zaleca się podawania ryb drapieżnych które magazynują więcej metali ciężkich. Instagram @proste.pesto Obserwuj @proste.pesto i oznaczaj nas #proste.pesto Facebook ProstePesto Polub

ProstePesto.pl
Ryba w sosie śmietanowo – koperkowym 59

wodzie bez dodatku soli. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Uwagi: *sprawdź dokładnie i upewnij się że filet rybny na pewno nie zawiera ości **zamiast pstrąga możesz użyć innej białej ryby, np. dorsza, mintaja, czy halibuta. Instagram @prostepesto Obserwuj @prostepesto i oznaczaj nas #prostepesto Facebook ProstePesto Polub nas na Facebook {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Pstr\u0105g duszony w kremowym sosie","image(...)description":"Bia\u0142a ryba duszona w kremowym sosie \u015bmietanowo - koperkowym. Delikatny posi\u0142ek dla maluszka w trakcie rozszerzania diety.","keywords":["filet rybny","koperek","m\u0142ode ziemniaki","pstr\u0105g","\u015bmietana","dorsz","ryba w sosie \u015bmietanowym","sos \u015bmietanowo - koperkowym","ryba w diecie niemowlaka","od kiedy niemowlakowi mo\u017cna poda\u0107 ryb\u0119","BLW przepis na ryb\u0119","BLW jak poda\u0107

ProstePesto.pl
Filet z dorsza atlantyckiego z kiełkami jarmuży, mikroliści groszku i kaszą jaglaną 74

Spożywanie ryb zaleca się minimum raz w tygodniu. Filet z dorsza jest doskonałym źródłem białka oraz kwasów omega 3 i 6 oraz witamin z grupy B. Z dodatkiem kiełkami jarmużu, mikroliśćmi groszku oraz kaszy jaglanej to cud i miód!  Składniki: 200g fileta dorsza atlantyckiego bez skóry 50g suchej kaszy jaglanej 25g kiełków jarmużu 25g mikroliści groszku 10ml oleju lnianego

Truskawkowa Fiesta
Zapiekany dorsz - przepyszny i prosty przepis na rybę! 66

jest soczysta i aromatyczna. Najczęstszym błędem przy pieczeniu ryb jest zbyt długi czas pieczenia, ryba to bardzo delikatne mięso i wymaga dosłownie chwili obróbki.  Białe ryby takie jak dorsz, mintaj, miruna, dorada są to ryby o niskiej zawartości tłuszczu, przez co jeszcze łatwiej je przesuszyć. Dlatego warto przygotowywać je w formie zapiekanej, dzięki czemu dodatkowo nawilżamy mięso. Super sprawdzi(...)nawilżające. Pamiętaj, że świeża ryba to też zawsze o niebo lepszy wybór od mrożonych filetów. To danie możesz wykonać z dowolną rybą. ZAPIEKANA RYBA - 5-6 filetów białej ryby; dorsz/ mintaj - czosnek 3-4 ząbki - oliwa z oliwek - opcjonalnie łyżka masła - sól morska - papryka słodka wędzona - koperek, bazylia, natka pietruszki - 4 jaja L lub 6 jaj M - 220 ml maślanki

SMYKWKUCHNI
Dorsz pieczony z cukinią i cebulą 58

Dziś przy piątku zapraszam na bardzo prosty i szybki pomysł z rybą w roli głównej. Naszym bohaterem jest przepyszny dorsz, a przepis na niego powstał w ramach projektu Naturalnie Bałtyckie. Jak zapewne wiesz, uważam, że ryby są smaczne same w sobie, dlatego staram się przygotowywać je z minimalną ilością dodatków. Uwielbiam też ryby pieczone, bo nie są zbyt kaloryczne(...)zachowują cały swój smak. Moja dzisiejsza inspiracja to dorsz pieczony z cukinią i cebulą. Do ryby możemy podać ziemniaki gotowane na parze, polane stopionym masłem lub oliwą z oliwek. Takie duet będzie na pewno idealnym obiadem lub ciepłą kolacją. KLIKNIJ I CZYTAJ DALEJ

Kulinarne przygody Gatity
Ryba smażona – z czym podawać? 58

porady dotyczące dodatków do podania kompletnego dania obiadowego z rybą w roli głównej. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na smażoną rybę w panierce. SKŁADNIKI: 4 filety rybne, np. z dorsza, mintaja, polędwica z dorsza 2 jajka bułka tarta lub mąka sól, pieprz olej do smażenia lub masło klarowane Do podania: ćwiartki lub talarki cytryny PRZYGOTOWANIE: Filety wyjmij z lodówki, umyj

Zasmakuj Kuchni