Czas czytania: 2 min Ciasto drożdżowe z jabłkami i dużą ilością pysznej kruszonki. Miałam ochotę na ciasto drożdżowe na podwieczorek, więc postanowiłam wypróbować przepis z jednej
SprawdzonaKuchnia.plKilka osób pytało mnie już jak powstają moje soki malinowe i stąd dzisiejszy wpis. Co prawda ja zatowarowałam swoją spiżarkę już w lipcu, ale teraz przepis
RelaxtimePuszyste, mięciutkie, wysokie pancakes na maślance. Podobno najlepsze na świecie. Ja sprawdziłam i z czystym sumieniem potwierdzam - są idealne :) Jaki jest ich sekret? Składniki suche i
Domowa Cookierenka Agisłodzonych napojów gazowanych... Są to kalorie, których nie zauważamy, a mogą spowodować dodatni bilans kaloryczny. Dodatni bilans z kolei może stać się przyczyną rozwoju nadwagi i otyłości. Cukier czy syrop glukozowo-fruktozowy powodują także, że napój ma wysoki indeks glikemiczny, co może prowadzić do zaburzeń gospodarki węglowodanowej, a co za tym idzie do zwiększenia ryzyka rozwoju cukrzycy czy insulinooporności. Więcej(...)niektóre substancje dodatkowe jest mniejsza niż osób dorosłych, a to właśnie dzieci najczęściej sięgają po wody smakowe. O substancjach dodatkowych także już pisałam - artykuł możecie przeczytać tutaj . Domowe wody smakowe Wodzie można nadać ulubiony przez nas smak nie dodając do niej jednocześnie żadnych substancji, których w niej nie chcemy. Wystarczy po prostu przygotować taką wodę samemu. Nie jest
Z notatnika dietetykabrzoskwinie w połączeniu z chrupiącą, korzennie przyprawioną “kruszonką” smakują doskonale. Dodatkowym plusem pieczenia crumble jest jego wspaniały zapach, który rozchodząc się po kuchni daje poczucie przytulnej i domowej atmosfery. Ciasto podane na ciepło z wegańskimi lodami lub ubitą śmietanką kokosową to istna rozpusta :) Masz ochotę na crumble z jabłkami i orzechową kruszonką? Tutaj znajdziesz przepis: Bezglutenowe crumble(...)20cm lub 3 kokilki o średnicy ok. 12cm Czas przygotowania: 45 minut Składniki: 500g śliwek węgierek 2 średniej wielkości brzoskwinie 1 łyżka miodu + 2 łyżki do kruszonki (można zastąpić syropem klonowym) 3 łyżki skrobii kukurydzianej 1 łyżeczka cynamonu + 1 łyżeczka do kruszonki 100g płatków owsianych bezglutenowych 50g orzechów nerkowca 30g płatków migdałowych (opcjonalnie) 1 łyżeczka sproszkowanego imbiru 1 łyżeczka sproszkowanego
Book of spellsmlekiem, tylko... tak w wersji solo. Jakiś czas temu trafiłam na przepis domowego Nesquika, ale wcale by mnie nie przekonał, żeby nie miał w składzie oleju kokosowego. (Uwielbiam domowe słodkości na bazie tego oleju - koniecznie nierafinowanego.) Zrobiłam i... klapa - chyba ktoś podał niewłaściwe proporcje. Dopiero później do tego doszłam, dlatego wolę swoje autorskie pomysły. Tu też troszkę pokombinowałam, pobawiłam się(...)regulatory kwasowości, cuuuukier itp. Są takie kruche, pysznie rozpuszczają się w ustach... Zresztą sami spróbujcie! Koniecznie! (około 100 większych sztuk) 90g oleju kokosowego 200g otrębów owsianych (*) 3-4 łyżki syropu z agawy (wg smaku; może być inna substancja słodząca, aby najlepiej płynna) 3 łyżki kakao Dodatkowo: olej/oliwa w sprayu (może być zwykły, ale polecam ten - klik ) Otręby należy zmielić (młynkiem
Di gotujeCzas czytania: 2 min Zaczęło się w sklepie od, mamo kup nam precle on są takie pyszne, kup, kup… i kupiłam, ale były jakieś dziwne
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Pewnie w każdym domu jest jakiś przepis na śledzie , które pojawiają się na świątecznym stole. Może chcielibyście urozmaicić swoje menu pysznym przepisem
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Świeże wiosenne zioła i soczysty ananas z tego powstanie smoothie ziołowo-ananasowy idealnym lekki napój na upalny dzień! Zioła, które dodałam do
SprawdzonaKuchnia.plPastéis de nata to tradycyjne portugalskie tartaletki z ciasta francuskiego, wypełnione kremem budyniowym z dużą ilością żółtek. Pochodzą z lizbońskiego klasztoru hieronimitów w Belem, gdzie zakonnicy
Receptura smakuSkładniki : 1 kg dojrzałych owoców czarnego bzu 1 l spirytusu 95 % 25 dkg cukru 1/2 l wody ( najlepiej źródlanej ) Sposób wykonania : O woce przebierz usuń
Przepisy i porady kulinarneSkładniki : 30 dkg zielonych orzechów włoskich 500 ml spirytusu 95 % 250 ml koniaku 250 ml wody 250 ml miodu płynnego kawałek kory cynamonu 4-5 szt
Przepisy i porady kulinarneNa taką nalewkę trzeba będzie długo poczekać. Czas klarowania minimum 6 miesięcy. Wiśnie umyć i wrzucić do dużego słoja zalać spirytusem. Wymieszać, zamknąć słoik. Odstawić na
Kuchnia Pokoleń