się już jakiś czas. Wreszcie nastał ten czas i mogłam uraczyć swoją rodzinkę tym przysmakiem. Lekko kwaśno - słodkawa a przede wszystkim zdrowa :) Doskonała propozycja na drugie śniadanie w czasie pracy :) Składniki : 1 czubata szkl. kaszki kuskus 1 czerwona papryka 3 duże pomidory 1 duży ogórek sałatkowy 2 średnie cebule 2/3 szkl. oliwy z winogron sok wyciśnięty z 1 cytryny
Różne smaki w kuchniwiem jak u Was ale w moim domu mazurki, babki i serniki to obowiązkowe wypieki wielkanocne. Mazurki lubię z tego względu, że wbrew pozorom nie wymagają wiele pracy a smakują wspaniale i pięknie prezentują się na świątecznym stole. Do mojego mazurka wykorzystałam dżem wiśniowy z płatkami róż Łowicza ale jeśli go nie dostaniecie to z powodzeniem możecie wymieszać trochę
Smakołyki Asisosie pieczarkowym to aromatyczny i aksamitny sos, w którym zanurzone są pulpeciki. Danie jest pyszne. Można je przygotować dzień wcześniej i mieć szybki obiad po pracy. Pulpety podajemy z ziemniakami lub makaronem. Skuszę Was? Składniki pulpetów: 600 g mielonej karkówki 2 ząbki czosnku 1 mała cebula 1 płaska łyżeczka soli 3/4 płaskiej łyżeczki
Smak mojego domuPraca zawodowa pochłaniała mnie bez reszty i doszło do tego, że ciągle towarzyszyły mi nagłe nieprzyjemne doznania w postaci napadów głodu, trudno było to znieść, więc wybrałem się do dietetyka, który nauczył mnie podstawowych zasad diety, których należy przestrzegać, aby nie borykać się z takimi problemami. Dowiedziałem się też, że przyczyną mojej udręki był nieregularny dopływ glukozy do organizmu, wskutek
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!jasną polewę) 1 łyżeczka masła 2 łyżeczki śmietanki 30% Dodatkowo czekolada do środka babeczek oraz rodzynki lub inne bakalie. Sposób przygotowania pokazuję w filmiku powyżej Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka
Via Gustokontynuuje kulinarną podróż po Wielkopolsce, a dokładniej w folwarku w Wąsowie. Opowie o jednogarnkowej potrawie zwanej po niemiecku eintopf, w spolszczonej wersji ajntopf, która była przygotowywana w okresie wzmożonych prac polowych, kiedy nie było czasu na gotowanie i cały obiad najlepiej było przyrządzić w jednym garnku. Przygotuje również cielęcinę w pomidorach z ziemniakami, figatelle – pulpeciki z kaczki w kapuście
WojnaNaSmaki.plktórą wzbogaciłam suszonymi pomidorami, które podkreślają smak drobiu. Znakomicie nada się jako domowa wędlina podczas świątecznego śniadania. Zaś podana z ziemniakami i surówką może stanowić świąteczny obiad. Przy minimum pracy osiągamy wiele zastosowań :) Składniki: 800g fileta z indyka 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/3 łyżeczki ostrej papryki w proszku ¼ łyżeczki granulowanego czosnku ½ łyżeczka soli Dwie szczypty pieprzu 3 łyżki pasty
Fabryka pomysłówskarpetki pończochowej ha ha. Powiesić w przewiewnym miejscu na trzy dni. Wyszło rewelacyjne, jestem pewna na 100 % że będzie często taka wołowinka gościć w moim domu. Trochę z tym pracy, ale WARTO
Kuchnia PokoleńKolejna pyszna sałatka, która z powodzeniem zagości na świątecznym stole, bądź w pudełeczku jako drugie śniadanie do pracy. Robić, nie bać się - na pewno będzie smakować :-) Sałatka z wędzonym kurczakiem SAŁATKA Z WĘDZONYM KURCZAKIEM 300 g wędzonego kurczaka (u mnie oskubane udka) 1 słoik selera 100 g białej części pora 4 jaja na twardo 1 puszka kukurydzy
peggiwkuchniłopatki wyszła zbyt sucha jak dla mnie ,pozwalam sobie doradzić , aby użyć bardziej tlustszego mięsa jak karkówka lub drobiowego lub pół łopatki i pół karkówki.Ale z efektu mojej pracy jestem usatysfakcjonowana ,tak więc zrobiłam od razu wiosenny przepis z jej udziałem i będę ją miała do żurku.Pycha.Chcecie spróbować , to zapraszam
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkizimno z groszkiem i szczypiorkiem to rewelacyjny pomysł na pyszną przystawkę na wielkanocny stół. Jajka są bardzo smaczne, poza tym robi się je błyskawicznie i nie wymagają wiele pracy. W tym roku zastąpią one jajka faszerowane, gdyż nie będę miała wiele czasu na przygotowanie wielkanocnego śniadania. Myślę jednak, że nikt nie będzie rozczarowany, gdyż przystawka jest bardzo dobra. Delikatny smak
e-PrzepisyKulinarneczas mam ochotę to nie widzę żadnych przeciwwskazań by ją zjeść. Jednak na co dzień wolę lubię sobie sama poeeksperymentować i potem dzielić się z Wami efektami mojej pracy. Ta pizza to również zupełnie spontaniczny pomysł, raczej chwilowe natchnienie które pojawiło się po ujrzeniu korzenia brokułu w mojej lodówce. Staram się wszystko wykorzystywać i nie wyrzucać niepotrzebnie żywności
Kuchnia EllieKiedy zbliża się Wielkanoc, zaczynam się zastanawiać jaki pasztet upiec. N ie kupuję gotowego. Uważam, że najlepsze są domowe. Nie ma przy nich dużo pracy a efekt... Pasztety można zrobić różne. Każdy w innym smaku. Upiekłam pasztet z różnych rodzajów mięsa, pasztet drobiowy , oraz pasztet jarski z jajkiem . Dzisiaj mam dla Was przepis na pasztet z kurczaka z żurawinami
Kuchnia u Krysidodać do kremu, delikatnie wymieszać. Mus wyłożyć na sernik, schłodzić w lodówce 3-4 godziny. Przed podaniem posypać posiekanymi psitacjami i pokruszonymi bezami. Smacznego! Wygląda na to, że z prac ogrodowych nici... Ale, jak mawia Babcia, co się odwlecze, to nie uciecze . Póki co, zadowolę się zieleniącymi się jarzębinami
Pożeraczka, czyli raz adobrzewarzywa zawierają również witaminę K oraz kwasy omega-3 , które likwidują stany zapalne w organizmie. Dzięki dużej zawartości błonnika brukselka pomaga zmniejszyć poziom cholesterolu i korzystnie wpływa na pracę układu pokarmowego
w mojej kuchni