zimno z groszkiem i szczypiorkiem to rewelacyjny pomysł na pyszną przystawkę na wielkanocny stół. Jajka są bardzo smaczne, poza tym robi się je błyskawicznie i nie wymagają wiele pracy. W tym roku zastąpią one jajka faszerowane, gdyż nie będę miała wiele czasu na przygotowanie wielkanocnego śniadania. Myślę jednak, że nikt nie będzie rozczarowany, gdyż przystawka jest bardzo dobra. Delikatny smak
e-PrzepisyKulinarneczas mam ochotę to nie widzę żadnych przeciwwskazań by ją zjeść. Jednak na co dzień wolę lubię sobie sama poeeksperymentować i potem dzielić się z Wami efektami mojej pracy. Ta pizza to również zupełnie spontaniczny pomysł, raczej chwilowe natchnienie które pojawiło się po ujrzeniu korzenia brokułu w mojej lodówce. Staram się wszystko wykorzystywać i nie wyrzucać niepotrzebnie żywności
Kuchnia EllieKiedy zbliża się Wielkanoc, zaczynam się zastanawiać jaki pasztet upiec. N ie kupuję gotowego. Uważam, że najlepsze są domowe. Nie ma przy nich dużo pracy a efekt... Pasztety można zrobić różne. Każdy w innym smaku. Upiekłam pasztet z różnych rodzajów mięsa, pasztet drobiowy , oraz pasztet jarski z jajkiem . Dzisiaj mam dla Was przepis na pasztet z kurczaka z żurawinami
Kuchnia u Krysidodać do kremu, delikatnie wymieszać. Mus wyłożyć na sernik, schłodzić w lodówce 3-4 godziny. Przed podaniem posypać posiekanymi psitacjami i pokruszonymi bezami. Smacznego! Wygląda na to, że z prac ogrodowych nici... Ale, jak mawia Babcia, co się odwlecze, to nie uciecze . Póki co, zadowolę się zieleniącymi się jarzębinami
Pożeraczka, czyli raz adobrzewarzywa zawierają również witaminę K oraz kwasy omega-3 , które likwidują stany zapalne w organizmie. Dzięki dużej zawartości błonnika brukselka pomaga zmniejszyć poziom cholesterolu i korzystnie wpływa na pracę układu pokarmowego
w mojej kuchnimałych słoiczków wsypać warstwę mrożonych owoców, polać miodem i schować do lodówki. Rano dodaję warstwę jogurtu, posypuję granolą i mam gotowe śniadanko. Deser w słoiczku można również zabrać do pracy lub szkoły. Wówczas granolę pakujemy osobno i posypujemy przed samym spożyciem (inaczej zmięknie). Polecam! http://www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2017/04/zdrowy-deser-do-pracy-szkoly-jogurt-granola-jagody-1170x874.jpg The post Zdrowy deser z jogurtem, mrożonymi jagodami i granolą appeared first
Moja Delicjaprzyspieszy ten proces. Odstawiamy na bok. Pieczarki lub grzyby kroimy i wrzucamy do bulionu. Gotujemy chwilę. Przede wszystkim wszystkie składniki ustawiamy w zasięgu ręki, znacznie ułatwi nam to pracę Na odrobinie oliwy smażymy drobno posiekaną cebulę, po chwili dodajemy do niej przeciśnięty przez praskę czosnek.. Kiedy zacznie się rumienić wsypujemy ryż i smażymy przez około 2 minuty
Kuchnia od dwojgaŻurek-ale tylko na domowym zakwasie. Mało pracy a smak zupy obłędny. SKŁADNIKI: 2 czubate łyżki mąki żytniej 4 skibki chleba 2 duże cebule 3 ząbki czosnku Liść laurowy Ziele angielskie Pieprz w ziarnach 1,5 litra wody PRZYGOTOWANIE: Do kamionkowego garnka lub słoika kruszymy chleb, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, czosnek pocięty w paseczki oraz resztę składników. Całość
Kopystką po garachMoże nie do końca jestem na diecie jak to ja ale na śniadania ostatnio przygotowuję sobie różne delikatne pasy, które potem biorę ze sobą do pracy :) Dziś podsuwam Wam fajny i szybki przepis na pastę jajeczną z avokado. Składniki: 1 duże dojrzałe avokado 2 jajka ugotowane na twardo 1 mała cebula biała łyżka soku z cytryny sól i pieprz
Niezły MłynekTylko kilka składników, trochę gotowania i gotowe. Lubię taką zupkę, zawsze dzielę na mniejsze porcje i mam na kilka dni na lunch do pracy. Do tego jakaś bułeczka i gotowe dobre danie. Dynię obrać ze skóry, wyciąć środki z pestkami, pokroić na małe kawałki. W dużym garnku rozgrzać olej i wrzucić posiekane drobno cebule. Smażyć aż cebulki nabiorą złotego koloru
Kuchnia Pokoleńdoskonale wie na ile sprostał swoim własnym oczekiwaniom, jeżeli takowe zakładał. Zima jednak mimo wszystko dla wielu, w tym dla mnie, nie jest najbardziej optymistycznym czasem dla pracy nad sobą. Przyroda obumiera, niedźwiedzie zapadają w sen, a temperatura nie zachęca do aktywności fizycznej. Dla mnie właściwie teraz nadszedł czas radosnej realizacji planu „lepsza ja”. Jak, a właściwie gdzie, do tego
Moja Mama GotujeDzień dobry, dziś mam dla Was danie, które podane na ciepło może zastąpić obiad, a na zimno świetnie sprawdzi się na kolację, lub do zabrania do pracy. Porcja zdrowia i witamin, która szczególnie powinna spodobać się wszystkim dbającym o linię. A może podacie ją na Wielkanoc, zamiast ciężkich majonezowych sałatek? Nie dość, że pyszna będzie się pięknie prezentować na stole
Cynamonowe szczęściedrugi raz w życiu, jak robiłam pierogi J . Pracy trochę było, ale warto, a to nadzienie: rewelacyjne (można też je wykorzystać jako pastę do chleba ). Udały się, dzięki poradom mojej teściowej oraz Lilii i Ali . Składniki na nadzienie: 1 szklanka zielonej soczewicy 2 cebule kilka łyżek oleju majeranek, mielony kminek, kumin sól, czarny pieprz Ugotuj soczewicę. Drobno pokrój cebulę
Qlinarnie i Qlinarniewszystko dzięki poręcznemu bidonowi/butelce firmy Sagaform , który możecie oczywiście nabyć w sklepie Tarka i miarka . Z bidonu można korzystać nie tylko w domu, ale również zabrać do pracy. Możemy dzięki niemu wypić pyszną smakową wodę, a owoce wykorzystać np. w musli lub jogurcie. Butelka mieści dużo napoju, więc można ją również zabrać w góry, czy na rower. Oczywiście nie musicie
Passions hobbies lifepożywne. Tym razem tortille przygotowałam z pastą warzywną o smaku paprykowym, do farszu dodałam smażonego indyka oraz warzywa. Takie tortille możemy przygotować na szybką kolację lub zabrać do pracy. Składniki: 4 placki tortilli 1 słoiczek pasty warzywnej o smaku paprykowym Rolnik 200 gram piersi z indyka 1 papryka czerwona 50 gram rukoli 3 łyżki kukurydzy konserwowej 4 łyżki czerwonej fasoli
Bajeczna Kuchnia