wypieka się łatwo i przyjemnie. Nie ma chyba prostszej metody wypieku chleba, jak chleb wypiekany z automatu. Tutaj po prostu wystarczy wszystko wsypać do pojemnika i uruchomić program. Nasza praca zajmuje Nam dwie lub trzy minuty. Resztę zrobi BREAD MAKER RBM-M1907E . Wypiekacz do chleba, który miałam przyjemność testować, bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Chleby z automatu jadłam już
SMYKWKUCHNIpachniało na klatce schodowej a co dopiero w domu. Jest pyszny z miękkim miąższem i chrupiącą skórką. Dla mnie powtarzalny i jak namawiała Amber - upiekę go na święta bo pracy przy nim niedużo a smak sam się broni. Dana zaleca aby nie zwiększać ilości ziaren w chlebie i ja Wam taą wiadomość przekazuję bo dodałam trochę więcej i chleb
Moje Małe CzarowanieSzybki, pożywny, pachnący warzywami makaron z równie aromatyczną gorgonzolą. Makaron robi się szybko i szybko zaspokaja głód więc jest znakomitym daniem na szybki obiad po pracy, zachęcam do gotowania. Makaron z warzywami i gorgonzolą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniejuż od dawna :) . Delikatność sera i dodatek śmietanki sprawia , żę każdy kęs rozpuszcza się w buzi niczym kremowa chmurka pozostawiając niezwykły smak gruszki. Polecam wszystkim smakoszom łakoci :) Sporo pracy i cierpliwości wymaga , ale naprawdę warto :) Tortownica wymiary średnica 22 cm Temp. pieczenia 175 st. Czas pieczenia ok. 20 minut Składniki : 2/3 szkl. zmielonych migdałów 1 łyżka
Różne smaki w kuchnitakim trudnym ciastem do zrobienia jakim mi się kiedyś wydawał. Wystarczy tylko dobre nastawienie i dalej pójdzie gładko :). Ciasta z makiem nie może zabraknąć w Boże Narodzenie. Zatem do pracy :) Składniki na 2 ciasta o długości ok. 35 cm Ciasto: 100 g drożdży ok. 1 szkl. mleka 6 żółtek sól 1 szkl. cukru 1 cukier waniliowy
Różne smaki w kuchnisię spodobała praca nad pierniczkami , że nie mogę się od nich uwolnić ;) Znowu mam przepis na pierniczki, tym razem będą to pulchniutkie, mięciutkie poduszeczki :) Można je również nadziać ulubioną marmoladką , ja zrobiłam bez nadzienia . ale i tak jest się czym zachwycać :) Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 15 minut Składniki: 2 i 1/4 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. cukru
Różne smaki w kuchniDalszy ciąg przepisów na babki :) . Tym razem czas na babkę drożdżową. Ciasto drożdżowe przeważnie pięknie wyrasta i według mnie jest łatwiejsze do pracy i w pieczeniu niż babki ucierane. Temp. pieczenia : 170 C Czas pieczenia : 50-60 minut źródło : gotujmy.pl Składniki: 3,5 szkl. mąki pszennej 50 g drożdży 1/2 szkl. cukru 7 jaj szklanka mleka 1/2 kostki
Różne smaki w kuchnimasą serową to jest to , co lubię :) Bardzo polecam to połączenie i ten przepis na ciasto kruche. Nie zastanawiajcie się długo nad zrobieniem tylko szybciutko bierzcie się do pracy ;) Wymiary tortownicy : średnica 24 cm Czas pieczenia : 20 min + 40 minut Temp. pieczenia : 180 C Składniki: Ciasto: 250 g mąki 50 g cukru 150 g masła 1 żółtko 1 łyżeczka cukru
Różne smaki w kuchnipoprawić sobie humor , nic lepiej go nie poprawi jak to ciasto :) Do pełnego szczęścia potrzebne będą śliwki ;) gdy w domu się znajda to nie zwlekajcie tylko bierzcie się do pracy :) Wymiary blaszki: tortownica średnica 25 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 50-60 minut Składniki: 2 szklanki mąki pszennej niecała szklanka cukru trzcinowego 5 jaj 100 g masła
Różne smaki w kuchnisię już jakiś czas. Wreszcie nastał ten czas i mogłam uraczyć swoją rodzinkę tym przysmakiem. Lekko kwaśno - słodkawa a przede wszystkim zdrowa :) Doskonała propozycja na drugie śniadanie w czasie pracy :) Składniki : 1 czubata szkl. kaszki kuskus 1 czerwona papryka 3 duże pomidory 1 duży ogórek sałatkowy 2 średnie cebule 2/3 szkl. oliwy z winogron sok wyciśnięty z 1 cytryny
Różne smaki w kuchniwiem jak u Was ale w moim domu mazurki, babki i serniki to obowiązkowe wypieki wielkanocne. Mazurki lubię z tego względu, że wbrew pozorom nie wymagają wiele pracy a smakują wspaniale i pięknie prezentują się na świątecznym stole. Do mojego mazurka wykorzystałam dżem wiśniowy z płatkami róż Łowicza ale jeśli go nie dostaniecie to z powodzeniem możecie wymieszać trochę
Smakołyki Asisosie pieczarkowym to aromatyczny i aksamitny sos, w którym zanurzone są pulpeciki. Danie jest pyszne. Można je przygotować dzień wcześniej i mieć szybki obiad po pracy. Pulpety podajemy z ziemniakami lub makaronem. Skuszę Was? Składniki pulpetów: 600 g mielonej karkówki 2 ząbki czosnku 1 mała cebula 1 płaska łyżeczka soli 3/4 płaskiej łyżeczki
Smak mojego domuPraca zawodowa pochłaniała mnie bez reszty i doszło do tego, że ciągle towarzyszyły mi nagłe nieprzyjemne doznania w postaci napadów głodu, trudno było to znieść, więc wybrałem się do dietetyka, który nauczył mnie podstawowych zasad diety, których należy przestrzegać, aby nie borykać się z takimi problemami. Dowiedziałem się też, że przyczyną mojej udręki był nieregularny dopływ glukozy do organizmu, wskutek
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!jasną polewę) 1 łyżeczka masła 2 łyżeczki śmietanki 30% Dodatkowo czekolada do środka babeczek oraz rodzynki lub inne bakalie. Sposób przygotowania pokazuję w filmiku powyżej Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka
Via Gustokontynuuje kulinarną podróż po Wielkopolsce, a dokładniej w folwarku w Wąsowie. Opowie o jednogarnkowej potrawie zwanej po niemiecku eintopf, w spolszczonej wersji ajntopf, która była przygotowywana w okresie wzmożonych prac polowych, kiedy nie było czasu na gotowanie i cały obiad najlepiej było przyrządzić w jednym garnku. Przygotuje również cielęcinę w pomidorach z ziemniakami, figatelle – pulpeciki z kaczki w kapuście
WojnaNaSmaki.pl