do pracy - 13340 przepisów (strona:161/890)

Batoniki owsiane z czekoladowymi kulkami 154

całkowicie wystudzona. Batoniki można przechowywać w zamkniętych pojemnikach/puszkach, w temperaturze pokojowej, przez max. 7 dni. Batoniki stanowią świetną przekąskę dla dzieci do szkoły, jak również dla dorosłych np. do pracy. Lentilki można zastąpić m&m'sami, jak również można z ich dodatku zrezygnować. Batoniki są przyjemnie słodkie i średnio twarde. Batoniki nie wymagają pieczenia. Szklanka

Gospodyni Miejska
Sałatka z kurczakiem, ananasem i prażonym słonecznikiem 632

miski i sałatka gotowa do wjazdu na stół. Kurczaka można zastąpić też innym mięsem (np. indykiem) lub wędliną (polędwica sopocka, szynka, kabanosy, itp.). Polecam też jako posiłek do pracy, jest bardzo sycąca. Moja Mama tą sałatką była zachwycona i jednogłośnie uznałyśmy, że trzeba ją powtórzyć już na Święta. Koniecznie! Zastanawiam się tylko czy jeszcze do niej nie dodać czerwonej cebuli

Kolorowy Przepisownik
WYPIEKANIE NA ZAWOŁANIE! 163

wypieka się łatwo i przyjemnie. Nie ma chyba prostszej metody wypieku chleba, jak chleb wypiekany z automatu. Tutaj po prostu wystarczy wszystko wsypać do pojemnika i uruchomić program. Nasza praca zajmuje Nam dwie lub trzy minuty. Resztę zrobi BREAD MAKER RBM-M1907E . Wypiekacz do chleba, który miałam przyjemność testować, bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Chleby z automatu jadłam już

SMYKWKUCHNI
Chleb tostowy z ziarnami i nasionami chia 151

pachniało na klatce schodowej a co dopiero w domu. Jest pyszny z miękkim miąższem i chrupiącą skórką. Dla mnie powtarzalny i jak namawiała Amber - upiekę go na święta bo pracy przy nim niedużo a smak sam się broni. Dana zaleca aby nie zwiększać ilości ziaren w chlebie i ja Wam taą wiadomość przekazuję bo dodałam trochę więcej i chleb

Moje Małe Czarowanie
Makaron z warzywami i gorgonzolą 154

Szybki, pożywny, pachnący warzywami makaron z równie aromatyczną gorgonzolą. Makaron robi się szybko i szybko zaspokaja głód więc jest znakomitym daniem na szybki obiad po pracy, zachęcam do gotowania. Makaron z warzywami i gorgonzolą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kremowy torcik z gruszkami 144

już od dawna :) . Delikatność sera i dodatek śmietanki  sprawia , żę każdy kęs rozpuszcza się w buzi niczym kremowa chmurka pozostawiając niezwykły smak gruszki. Polecam wszystkim smakoszom łakoci :) Sporo pracy i cierpliwości wymaga , ale naprawdę warto :) Tortownica wymiary  średnica 22 cm Temp. pieczenia 175 st. Czas pieczenia ok. 20 minut    Składniki : 2/3 szkl. zmielonych migdałów 1 łyżka

Różne smaki w kuchni
Makowiec 112

takim trudnym ciastem do zrobienia jakim mi się kiedyś wydawał. Wystarczy tylko dobre nastawienie i dalej pójdzie gładko :). Ciasta z makiem nie może zabraknąć w Boże Narodzenie. Zatem do pracy :) Składniki na 2 ciasta o długości ok. 35 cm Ciasto:   100 g drożdży ok. 1 szkl. mleka 6 żółtek sól 1 szkl. cukru 1 cukier waniliowy

Różne smaki w kuchni
Pulchne pierniczki 137

się spodobała praca nad pierniczkami , że nie mogę się od nich uwolnić ;) Znowu mam przepis na pierniczki, tym razem będą to pulchniutkie, mięciutkie poduszeczki :) Można je również nadziać ulubioną marmoladką , ja zrobiłam bez nadzienia . ale i tak jest się czym zachwycać :) Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 15 minut  Składniki: 2 i 1/4 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. cukru

Różne smaki w kuchni
Tradycyjna babka z lukrem 143

Dalszy ciąg przepisów na babki :) . Tym razem czas na babkę drożdżową. Ciasto drożdżowe przeważnie pięknie wyrasta i według mnie jest łatwiejsze do pracy i w pieczeniu niż babki ucierane.  Temp. pieczenia : 170 C Czas pieczenia : 50-60 minut źródło : gotujmy.pl  Składniki: 3,5 szkl. mąki pszennej 50 g drożdży 1/2 szkl. cukru 7 jaj szklanka mleka 1/2 kostki

Różne smaki w kuchni
Tarta serowo-jabłkowa 155

masą serową to jest to , co lubię :) Bardzo polecam to połączenie i ten przepis na ciasto kruche. Nie zastanawiajcie się długo nad zrobieniem tylko szybciutko bierzcie się do pracy ;) Wymiary tortownicy : średnica 24 cm Czas pieczenia : 20 min + 40 minut Temp. pieczenia : 180 C Składniki: Ciasto: 250 g mąki 50 g cukru 150 g masła 1 żółtko 1 łyżeczka cukru

Różne smaki w kuchni
Murzynek ze sliwkami 149

poprawić sobie humor , nic lepiej go nie poprawi jak to ciasto :) Do pełnego szczęścia potrzebne będą śliwki ;) gdy w domu się znajda to nie zwlekajcie tylko bierzcie się do pracy :) Wymiary blaszki: tortownica średnica 25 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 50-60 minut Składniki: 2 szklanki mąki pszennej niecała szklanka cukru trzcinowego 5 jaj 100 g masła

Różne smaki w kuchni
Pyszna sałatka z kuskusem 154

się już jakiś czas. Wreszcie nastał ten czas i mogłam uraczyć swoją rodzinkę tym przysmakiem. Lekko kwaśno - słodkawa a przede wszystkim zdrowa :) Doskonała propozycja na drugie śniadanie w czasie pracy :) Składniki : 1 czubata szkl. kaszki kuskus 1 czerwona papryka 3 duże pomidory 1 duży ogórek sałatkowy 2 średnie cebule 2/3 szkl. oliwy z winogron sok wyciśnięty z 1 cytryny

Różne smaki w kuchni
Mazurek wiśniowo-różany z białą czekoladą i bezami 128

wiem jak u Was ale w moim domu mazurki, babki i serniki to obowiązkowe wypieki wielkanocne. Mazurki lubię z tego względu, że wbrew pozorom nie wymagają wiele pracy a smakują wspaniale i pięknie prezentują się na świątecznym stole.  Do mojego mazurka wykorzystałam dżem wiśniowy z płatkami róż Łowicza ale jeśli go nie dostaniecie to z powodzeniem możecie wymieszać trochę

Smakołyki Asi
Pulpety w śmietanowym sosie pieczarkowym 933

sosie pieczarkowym to aromatyczny i aksamitny sos, w którym zanurzone są pulpeciki. Danie jest pyszne. Można je przygotować dzień wcześniej i mieć szybki obiad po pracy. Pulpety podajemy z ziemniakami lub makaronem. Skuszę Was? Składniki pulpetów: 600 g mielonej karkówki 2 ząbki czosnku 1 mała cebula 1 płaska łyżeczka soli 3/4 płaskiej łyżeczki

Smak mojego domu
Prawidłowa codzienna dieta 159

Praca zawodowa pochłaniała mnie bez reszty i doszło do tego, że ciągle towarzyszyły mi nagłe nieprzyjemne doznania w postaci napadów głodu, trudno było to znieść, więc wybrałem się do dietetyka, który nauczył mnie podstawowych zasad diety, których należy przestrzegać, aby nie borykać się z takimi problemami. Dowiedziałem się też, że przyczyną mojej udręki był nieregularny dopływ glukozy do organizmu, wskutek

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania