ognia i dodajemy cukier puder oraz kakao, energicznie mieszając do połączenia się składników. Ostygnięte ciasteczka maczamy lub polewamy lekko zastygniętą polewą. Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka
Via Gustotego cieszy oko podczas jedzenia. U mnie zupa z dodatkiem łososia, wspaniale również smakuje i prezentuje się z krewetkami. Uwielbiam takie jednogarnkowe dania, gdyż nie wymagają zbyt dużo pracy, a świetnie smakują. Czas przygotowania zupy skróciłam poprzez zastąpienie świeżych pomidorów krojonymi pomidorami bez skóry z puszki. W tym daniu dobrze sprawdza się makaron ryżowy, który przejmuje wszystkie smaki i aromaty
Kuchcik gotujePyszna sałatka z pęczaku, zielonej soi i fasoli to idealne poświąteczne danie do pracy lub na kolację. Wiadomo jak to po świętach. Mamy dosyć mięsa, wędliny, natomiast ochotę na coś treściwego ale najchętniej w postaci lekkiej sałatki. Przyznaję, że sałatki goszczą na moim talerzu więcej niż często. Po prostu lubię lekkie i szybkie dania. Sałatki można przyrządzić na wiele sposobów
codojedzeniawcześniej zrobił to za Ciebie. – Posiłki dostarczane są pod Twoje drzwi w dogodnym czasie. – Wygodne zapakowanie posiłków. Opakowania dostosowane do odgrzewania. Zabierasz ze sobą i zmykasz do pracy, nie myślisz o tym czy się coś wyleje. – Wyrobienie w sobie zdrowych nawyków i regularności spożywania posiłków. Sięganie po zdrowsze opcje. Minusy diety pudełkowej: – Cena. Podliczając koszty
Moja pasja smakuNajlepsze ciasto na pieczone pierogi z dodatkiem mąki pełnoziarnistej- ever!!! Spróbuj! Dobre na diecie, do pudełka lunchówki do pracy czy jako przystawka na imprezie. Świetnie smakują na zimno, jeszcze lepiej na ciepło. Wielbiciele dipów mają duże pole do popisu, mogą maczać pieczone pierogi i zajadać je z sosami takimi jak; czosnkowy, ziołowy czy śmietanowy Składniki: Farsz: pierś
Rusty Forkcałej długości. Posypuję mixem sałat ja użyłam z marchewką. Kotleta z kurczaka kroję w plastry, układam na sałacie. Zawijam w rulon. Kroję na pół. Podaję na zimno np do pracy na drugie śniadanie. Można również podawać na ciepło odgrywając w mikrofali lub piekarniku
Gotowanie Patkipotem tartym chrzanem. Posypuję mixem sałat ja użyłam z marchewką. Następnie kładę plastry chorizo. Następnie kładę plaster sera żółtego. Całość dokładnie zawijam w rulon. Przekrajam na pół. Zabieram do pracy lub do szkoły na drugie śniadanie. Polecam każdemu. Smacznego
Gotowanie Patkikładę plastry ogórka konserwowego. Na sam koniec dodaję mix sałat z marchewką. Całość dokładnie zawijam w rulon. Przekrawam na pół. Zawijam w folię aluminiową lub papier śniadaniowy. Zabieram do pracy na drugie śniadanie lud do szkoły
Gotowanie Patkizrazy, miałam je gotować w garnku, ale włożyłam je do wolnowaru ,dolałam wodę do sosu pozostałego z gotowania mięsa , dodałam przyprawy , ustawiłam wolnowar i to wszystko..można iść do pracy, lub spać..u mnie zrazy właśnie gotowały się w nocy. kilka plastrów polędwicy wieprzowej marchewka gotowana ogórek kiszony troszkę mięsa mielonego [doprawionego przyprawami] domowa vegeta susz warzywny lub pokrojona włoszczyzna
Moje domowe kucharzenieJest ich teraz w bród. Cena jest na tyle korzystna, że kalafior w zasadzie mógłby gościć na naszych talerzach codziennie i bez przerwy. W związku z trwającą sesją i pracą cierpię na brak czasu (co zresztą ostatnio widać). Obiecuję się poprawić. Z tego braku czasu jednak urodziła się zupa krem z kalafiora . Szybka, prosta i bez zbędnego zastanawiania się
Blendmantrzeba długo czekać. Wystarczy dosłownie kilka dni. Kiełki są zdrowe, poprawiają smak wielu potraw. Możemy posypywać nimi kanapki, sałatki i wszystkie inne dania. Mają też dobry stosunek ilości pracy, którą trzeba włożyć w ich wyhodowanie do ceny i dostępności w sklepie. Wystarczy kupić w sklepie nasiona. Zwykle dostępne są lucerna, rzeżucha i brokuły, w postaci małych nasionek, ale można też
Ugotowane pozamiataneczęsto w moim przypadku bywa, Wielkanoc przyszła z zupełnego zaskoczenia. Dopiero co kupowaliśmy choinkę, chwilę poganialiśmy do pracy, odbębniliśmy parę urzędów, a tu już trzeba kupować twaróg na paschę. Mam nadzieję, że Wasza gotowość na ten czas była większa. Ale nawet jeśli tak jak ja rozglądacie się ze zdumieniem, patrząc na te wszystkie kurczaczki, zajączki i baranki, życzę Wam, żeby
les mirabellesKochani mam dla Was kilka nowych przepisów idealnych na Wielkanoc, jednak nadmiar pracy spowodował, że po prostu ni zdążyłam się nimi z Wami podzielić. Dziś jednak mam dla Was przepis na Trójkolorową babkę Tulipan, za pewne większości z Was dobrze znaną. Mam nadzieję, że lubianą :) Babka składa się z czterech warstw, które przypominają nieco kształt tulipana, stąd ta nazwa
Z miłości do słodkościpasztety! Szczególnie takie domowe, w których wiadomo, co jest „w środku”. Tym razem pasztet drobiowy pojawi się na naszym wielkanocnym stole podczas śniadania. Domowy pasztet to trochę pracy, ale warto się trochę pomęczyć. Przepis mojej mamy. Częstujcie się 🙂 Składniki /2 formy o wymiarach ok. 9×22 (dół blaszki)/: 7 udek kurczaka 0,5 kg wątróbek
Pasja Smakumazurki zjadają wszyscy 😋 To wygodne ciasta, do których blaty można przygotować kilka dni wcześniej. Minusem roślinnych mas jest to, że trzeba je przygotować dopiero w Wielką Sobotę, gdy różnych prac domowych i ogrodniczych jest sporo. Z drugiej jednak strony przygotowanie tegorocznego nadzienia zajęło mi tylko kwadrans 😊 A połączenie rabarbaru z daktylami okazało się strzałem w dziesiątkę, bo nie trzeba było
Weekendy w domu i ogrodzie