Sałatkę owocową zawsze możemy zabrać ze sobą do szkoły lub pracy. Wzmocni nas i doda energii:) Składniki : mała kiść winogron zielonych 4 plastry ananasa z puszki kilka kostek melona średniej grubości plaster arbuza owoc mango orzechy piniowe lub inne ulubione sok z pomarańczy Przygotowanie: Winogron umyć, jeśli ma pestki to przekroić i wypestkować Mango i melon obrać, pokroić, ananas również
Proste PotrawyBabka przekładana kremem i truskawkami. Koniecznie spróbujcie, bo warto wypróbować. Pracy nie ma przy niej zbyt wiele, a pięknie wygląda i jeszcze lepiej smakuje. Moja mała podpowiedź. Ciasto przed przełożeniem kremem najłatwiej wybrać łyżką do lodów. Ciasto, które Wam pozostanie można wykorzystać do zrobienia bajaderek lub ciasteczek. Najprościej zjeść lub przygotować deser w pucharkach. Ciasto 4 jajka
O kuchni z uczuciemkolejny pomysł na paleo śniadanie i kolejna pozycja, aby urozmaicić nasze poranne posiłki. Danie jak zwykle do przygotowania w kilka chwil! Idealnie pasuje nawet na zabiegany poranek przed pracą. Możecie zaserwować je np. z tym chlebkiem czosnkowym . Ja serwuje to z boczkiem ❤️ ale fajnie pasuje także chorizo. Specjalnie nie podaję ilości składników, bo proporcje zależą od Was. Składniki: botwinka jajka
PaleoLifeTaką drożdżówkę to każdy musi mieć w swoim zeszycie z przepisami. Żadnego wyrastania od razu do piekarnika. Dziękuję Madziunia za przepis. Jest cudny, skończyłam pracę o 20.00 i jeszcze piekłam Nie mogłam się powstrzymać. Przepis na thermomix na dole. Kruszonka – masło, mąkę, cukier i cukier waniliowy szybko ugnieść formując kruszonkę. Ciasto – do garnuszka wlać mleko, cukier, cukier waniliowy
Kuchnia Pokoleństyl życia brokuł powinien znaleźć się na pierwszym miejscu nie tylko dlatego że ma w sobie dużo witamin. Zawarty w nim chrom wspomaga odchudzanie a naturalny błonnik który wspomaga prace układu pokarmowego źródło Pinterest
Anioły w kuchnibardziej zachęcam Was do wejścia na stronę Oyakata i zapoznania się z japońskimi smakami, które przygotujecie dosłownie w kilka chwil. Dania Oyakata możecie zabrać ze sobą do pracy lub w podróż i cieszyć się japońskim smakiem. Ja dziś proponuję Wam wzbogaconą wersję „Japońskiego kurczaka Teriyaki”. Taki posiłek idealnie sprawdzi się na obiad. Polecam i zapraszam na przepis. Składniki
Słodkie okruszkikoperek i natkę pietruszki. Na sam koniec dodajemy oliwę z oliwek mieszamy ,doprawiamy solą i pieprzem. Ten lekki krupniczek można jeść na śniadanie,można zabrać ją w pojemniku np.do pracy i jeść kiedy zgłodniejemy.Można ją jeść nawet na kolację. Zupka neutralizuje nadmiar kwasów żołądkowych, zwalcza zgagę, działa przeciwwirusowo. Jest lekkostrawna i czyści jelita od środka. Wspomaga cały układ pokarmowy
Mała w garnku mieszaNasze ciało jest cudem i potrafi robić niesamowite rzeczy. Codziennie w sposób naturalny, eliminuje i neutralizuje toksyny poprzez naszą skórę, węzły chłonne, płuca, wątrobę i nerki . Ta praca jest bardzo wyczerpująca i męcząca, dlatego ważne, aby wspierać swój organizm w czasie tego procesu, aby mieć więcej energii, zachować zdrowie i wspierać jego naturalną moc oczyszczania. Jakie produkty należy wybierać? Warzywa
Mała w garnku mieszapoprzednich postach, że łosoś w puszcze to pozycja obowiązkowa w mojej szafce. Dzisiaj szybka propozycja na smaczną sałatkę, którą możecie zjeść na śniadanie, kolację lub zabrać jako lunch do pracy. Do przygotowania porcji dla 4 osób będziemy potrzebować: - mix sałat (opakowanie 180 g) - łososia w oleju (2 puszki po 150 g każda) - garść pomidorków koktajlowych - garść ulubionych kiełków - 6 rzodkiewek
Bez Cebulisupermarketach czy przez Internet albo są nieosiągalne, albo kiepskiej jakości. To mocno komplikuje robienie zakupów, bo przysłowiowe babcie z pietruszką czy innym szczawiem są zamknięte, kiedy kończę pracę i nie pracują w niedzielę. Ale przecież nie będę w kółko jadła zimowych ziemniaków czy kapusty. W każdym razie z wiosennych smaków udało mi się na razie zjeść Cebulę dymkę , Fiołki
Ugotowane pozamiataneLeniwe, potrawa dość popularna, lubiana przez dorosłych jak i dzieci, często także nazywana kluskami leniwymi. I wszystko się zgadza, bo to ani nakładu pracy, ani czasu nie wymaga. Wymieszać, uformować, ugotować i zjeść. 😋 Już wcześniej publikowałam ten przepis, jednak teraz jest ku temu inny powód. Przystąpiłam do akcji Ratujmy Klasyki , której pomysłodawcą jest Małgosia z blogu
Dieta moja pasjaUwielbiam takie kremy, zawsze można sięgnąć do lodówki po taką zupkę, lekko podgrzać i jeść. Często biorę do pracy na lunch. Warzywa oczyścić i pokroić na małe kawałki, kalafiora podzielić na małe kawałeczki. Do garnka wlać wodę, dodać warzywa oprócz kalafiora. Ja lubię jeszcze dodać liście i gruby kawałek łodygi od kalafiora. Póżniej to wyrzucam, ale smak zostaje. Doprawić solą
Kuchnia Pokoleńrazy. Po tych 2 – 3 godzinach włóż ciasto na całą noc do lodówki, oczywiście pod przykryciem. Następnego dnia rano wyjmij ciasto z lodówki na 2 – 3 godziny przed dalszą pracą, aby jego temperatura wzrosła. Oprósz blat roboczy mąką i wyłóż na niego ciasto. Podziel je na dwie równe części (po około 860 g każda). Każdą z nich rozwałkuj
Weekendy w domu i ogrodziekolejne kubki ulubionej herbaty, bo ja nie potrafię oderwać się od książki. Właśnie takiego nosa miałam w przypadku Celi. Dotarła do mnie przed świętami, w czasie kiedy miałam najwięcej pracy w kuchni, głowa pełna terminów i zleceń. Mimo tego nie potrafiłam się powstrzymać, żeby nie zajrzeć chociaż na pierwszą stronę. Potem to już tak poleciały strony, że pochłonęłam książkę
Blondynka Gotuje