ziemniakami. Dodatkiem podnoszącym walory smakowe jest tu skórka otarta z limonki, która nadaje kotletom posmak Dalekiego Wschodu. Takie kotlety smakują wybornie jako burgery do bułki a wtedy śniadanie w pracy czy w szkole gotowe. Polecam do wypróbowania. Kotlety mielone z serem halloumi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniekażdej strony. Gotowe. Smacznego Jeżeli placki nie są wystarczająco spójne należy dodać więcej mąki. Placuszki możemy potraktować jako samodzielne danie na obiad lub kolację ale także, jako przekąska do pracy. Idealnie będą smakować z ulubionym sosem
Gar Zdrowiacieplnej bez obierania, dlatego zawierają więcej składników odżywczych niż białe. Za co kochamy szparagi ? Przede wszystkim to warzywo bardzo niskokaloryczne i posiadające niski indeks glikemiczny, a także lekkostrawne. Poprawia pracę układu trawiennego, jest moczopędne, zwiększa krzepliwość krwi i zapobiega pękaniu naczyń włosowatych. Natomiast z umiarem powinny go traktować osoby mające problemy z nerkami, ponieważ zawierają związki purynowe. Szparag zawiera sporą
Kulinarne przygody Gatityosoby, która by nie lubiła placków ziemniaczanych. Oczywiście, jedni wolą z sosem inni zaś na słodko. W moim domu, odkąd pamiętam, znikały w ilościach hurtowych. Jest z nimi sporo pracy, więc robiło się je raczej rzadko- stąd zapewne ten wzmożony na nie apetyt. Prawdą jest, że ich smak i konsystencja zależą nie tylko od sposobu przyrządzenia, ale także od gatunku
Pichceniomaniadzieciństwa i zapamiętam go na zawsze. Koniecznie zabielana śmietaną i podana z koperkiem. Polecam zupę bo jest nie tylko smakowita ale i treściwa i zaspokoi głód po ciężkim dniu pracy. Zachęcam do spróbowania. Tradycyjna zupa ogórkowa. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieDziś mam ciacho dla miłośników orzechów, kruche, pyszne i eleganckie na pewno posmakuje wszystkim łasuchom. Dość słodkie, choć słone krakersy dobrze tę słodycz przełamują. Wymaga odrobiny pracy, ale dla tego efektu warto. Kruche ciasto: 2 i 1/2 szklanki mąki 3/4 kostki masła 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 żółtka 1 jajko 1 łyżka śmietany Z podanych
Cynamonowe szczęścieblenderem na gładki mus. Odłożyć 1,5 łyżki, resztę dokładnie wymieszać z kremówką i mlekiem. Przełożyć do maszyny do lodów, postępując zgodnie z instrukcją jej działania. Gdy maszyna skończy pracę, przełożyć lody do pudełka, na wierzch wyłożyć pozostały mus, zrobić widelcem esy-floresy. Zamrozić. Wyjąć z zamrażarki 10-15 minut przed podaniem. Smacznego! Ja tymczasem, choć słońce nadal świeci
Pożeraczka, czyli raz adobrzeblenderem na gładki mus. Odłożyć 1,5 łyżki, resztę dokładnie wymieszać z kremówką i mlekiem. Przełożyć do maszyny do lodów, postępując zgodnie z instrukcją jej działania. Gdy maszyna skończy pracę, przełożyć lody do pudełka, na wierzch wyłożyć pozostały mus, zrobić widelcem esy-floresy. Zamrozić. Wyjąć z zamrażarki 10-15 minut przed podaniem. Smacznego! Ja tymczasem, choć słońce nadal świeci
Pożeraczka, czyli raz adobrzecieplnej bez obierania, dlatego zawierają więcej składników odżywczych niż białe. Za co kochamy szparagi ? Przede wszystkim to warzywo bardzo niskokaloryczne i posiadające niski indeks glikemiczny, a także lekkostrawne. Poprawia pracę układu trawiennego, jest moczopędne, zwiększa krzepliwość krwi i zapobiega pękaniu naczyń włosowatych. Natomiast z umiarem powinny go traktować osoby mające problemy z nerkami, ponieważ zawierają związki purynowe. Szparag zawiera sporą
Kulinarne przygody Gatityszparagi wędzonym boczkiem,serem i ciastem francuskim. Wyszła z tego bardzo smaczna przekąska,idealna na majówkę. Szparagi mięciutkie,ciasto chrupiące,można zabrać je ze sobą na piknik lub do pracy. 1 op ciasta francuskiego 10 szt zielonych szparagów 10 plastrów wędzonego boczku (bardzo cienkich) 10 pasków żółtego sera pieprz 1 jajko 1 łyżeczka sezamu (biały i czarny) Szparagi
Kolorowa kuchnia Elkinależą do porządku codziennego. To właściwie takie śniadaniowe musli w ciastku ( płatki owsiane, wiórki kokosowe, rodzynki, kakao) – można je zjeść na śniadanie, można wziąć na przekąskę do szkoły, pracy. Zróbcie je i mam nadzieję pomogą Wam wrócić do codzienności. Kakaowo-kokosowe ciastka owsiane z rodzynkami Drukuj Prep time 10 min Cook time 15 min Total time
Cooking for EmilyŚwietne danie na szybki obiad po pracy. Jak większość z moich przepisów, robi się je szybko i smakuje bardzo fajnie. Danie bezglutenowe ale niestety ma wysoki indeks glikemiczny... więc za dużo nie mogłam zjeść:-/ Składniki: 1/2 opakowania makaronu ryżowego wstążka - użyłam wstążki szerokiej 1/2 opakowania pieczarek kilka plastrów boczku gotowanego 2-3 łyżki startego parmezanu (używam prawdziwego parmezanu, który kupuję
Ze smakiem bez glutenułyżki smalcu sól, pieprz, majeranek suszony Groch wsypać do garnka, zalać 3 szklankami wody i zostawić na kilka godzin do napęcznienia - ja wstawiam wieczorem a po powrocie z pracy następnego dnia wstawiam go do zagotowania. Gotuję groch do miękkości - ok 20-30 minut. Trzeba sprawdzać na bieżąco. Po ugotowaniu groch można z wodą z gotowania przelać do zupy
Ze smakiem bez glutenuzasadzie wymiecenia zalegających w lodówce resztek. Leżała sobie biała kiełbasa i pieczarki, więc postanowiłam je połączyć. Wyszło szybkie i smaczne danie - w sam raz na ekspresowy obiad po pracy. Składniki: 3 białe kiełbaski 10 średniej wielkości pieczarek 1 średnia cebula lub biała część z pora 3 łyżki oleju lub 1 duża łyżka smalcu ok. 100 ml kwaśnej śmietany pieprz
Ze smakiem bez glutenunależy wyłączyć gaz, przykryć garnek i zostawić do uparowania się kaszy na ok 30 minut. Po tym czasie odkryć garnek i wystudzić. Kaszę dobrze jest zemleć przed dalszą pracą, ale można też po prostu rozgnieść ją tłuczkiem lub rękoma. Do dużej miski przełożyć zimne ziemniaki i zimną kaszę i rozgnieść całość razem. Dodać jajo i ponownie zagnieść. Dodać mąki
Ze smakiem bez glutenu