Pierwszy raz tak przygotowanych jajek spróbowałam u moich teściów. Długo sama ich nie robiłam, ale w tym roku postanowiłam zrobić coś nowego na Wielkanoc. Jajka z sosem czosnkowym to naprawdę prosty przepis, a sos każdy może doprawić na „swój smak”. Bardzo fajne jest też to, że pasują nie tylko na wielkanocny stół, ale na każdą imprezę. Nie ma przy nich dużo pracy, więc świetnie sprawdzą się na wypadek niespodziewanych gości. Czytaj dalej... Artykuł Jajka z sosem czosnkowym pochodzi z serwisu Pasja Sma... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...