jeszcze jednym składniku, którego jest o połowę mniej od pozostałych, ale również uważam, że jest niezastąpiony - wiórki kokosowe! Wszystko razem tworzy bardzo udaną słodką przekąskę, która zabrana do pracy lub szkoły, powinna dostarczyć porcji energii i chwili przyjemności. :) Składniki: 1 szklanka płatków owsianych błyskawicznych 1 szklanka komosy (quinoi) preparowanej (ekspandowanej) 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1 szklanka małych rodzynek
zadanie-gotowanierazy. Po tych 2 - 3 godzinach włóż ciasto na całą noc do lodówki, oczywiście pod przykryciem. Następnego dnia rano wyjmij ciasto z lodówki na 2 - 3 godziny przed dalszą pracą, aby jego temperatura wzrosła. Oprósz blat roboczy mąką i wyłóż na niego ciasto. Podziel je na dwie równe części (po około 860 g każda). Każdą z nich rozwałkuj na prostokąt
Grahamka, weka i kajzerkaczysty i wyrazisty w smaku. Myślę, że właśnie do zagryzania takiego barszczu sprawdzą się świetnie te uszate bułeczki pełne pyszności! :) Będą świetne także jako sycąca przekąska, drugie śniadanie do pracy, czy szkoły. Tak na gorąco, jak i na zimno smakują naprawdę wybornie! A kicając po wielkanocnym stole, z pewnością zauroczą każdego gościa :) Te zajęcze bułeczki są naprawdę proste w wykonaniu
Kuchnia w Słońcu Skąpanapowiększają – to powyżej jest ogromne, kliknijcie. Ciasto jest elastyczne, ale ma swoją określoną wytrzymałość – rozciągajcie je przy zamykaniu tylko do tego momentu gdy nie zacznie pękać – inaczej cała praca na nic. Jeden z brzegów wyciągamy i jego szczyt kładziemy na środku nadzienia. Zamykając ciasto jak list – wyciągamy przeciwny brzeg na ten zawinięty. Teraz zamykamy jak list boki – wyciągamy znowu
Karo in the KitchenSmaczne połączenie kapusty pekińskiej, tuńczyka, mandarynek i orzechów. Sałatka idealna do zabrania jako lunch do pracy albo na lekką kolację. SAŁATKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ I TUŃCZYKA Składniki: 4-5 liści kapusty pekińskiej 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1-2 mandarynki kilka posiekanych orzechów włoskich 1 nie za duże jabłko sos: 3 łyżki oliwy 1 łyżka soku
Bon appetit mon amiepostanowiłam nie zwariować, nie kupować, nie szykować jedzenia jak dla wojska, tylko w ciszy i spokoju celebrować te kilka dni. Może dlatego że to moje pierwsze wolne od pracy święta od kilku lat, a może dlatego że 7 miesiąc ciąży jest już naprawdę męczący. Teraz to czuję a do świąt jeszcze ponad 3 tygodnie. No dobrze to tyle
Życie zaczyna się w kuchniminut, na koniec ją posól. Jeżeli używasz soczewicy z puszki, pomiń ten etap. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce. Ja zrobiłam to w robocie kuchennym, co znacznie przyspieszyło pracę. Cebulę pokrój w kostkę, a czosnek posiekaj. Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć na nią cebulę, marchewkę oraz czosnek. Smaż na średnim ogniu, aż warzywa zmiękną. Dodaj wszystkie przyprawy i smaż
Chilli Czosnek i OliwaUwielbiam proste rozwiązania! Taka właśnie jest moja propozycja, czyli najlepsza pasta jajeczna! Minimum składników i pracy – maksimum smaku i zadowolenia podczas śniadania. Moja zniknęła zaraz po zrobieniu zdjęć. Dzięki Tato za perfekcyjną rekomendację 🙂 Przepisy na inne pasty znajdziecie TU. Składniki: 4 jajka 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka posiekanego szczypiorku sól, pieprz Wykonanie: Jajka ugotować
Pasja Smakumisy melaksera, dodać po łyżeczce soku z cytryny i wody, miksować na maksymalnych obrotach aż daktyle zostaną rozdrobnione na pastę (jeśli kawałki daktyli osadzają się na ściankach misy, przerwać pracę melaksera i przesunąć je na dno). Jeśli daktyli nie udaje się wystarczająco rozdrobnić, dodać drugą łyżeczkę wody i kontynuować miksowanie. Następnie dodać masło orzechowe, sól, szczyptę chilli i miksować
Even Better FoodZamiast kwiatów i czekoladek czekolada z kwiatkami w środku? Rozwiązanie kompaktowe! Ale co tam marne żarty - taka czekolada rzeczywiście jest idealna na prezent: ładna , pachnąca i z wkładem własnej pracy. Zapakowana w mały kartonik lub celofanową folię będzie prezentować się elegancko. Kluczem do sukcesu jest użycie składników najlepszej jakości: dobrej czekolady, aromatycznych płatków róży
zadanie-gotowanietego co się orientuję sprowadzany jest w chwili obecnej z zagranicy i słono kosztuje. Tak więc koszt 6-7 zł za kilogram płaskurki to przede wszystkim ludzka praca, co jak dla mnie jest w pełni uzasadnione i uczciwe. Dlaczego więc jest taka super? Osobiście uwielbiam jej lekko orzechowy smak i to, że praktycznie zachowuje się podczas wyrabiania, jak typowa
gutfutjest przygotowane, potem (najchętniej) jak moja Mama mówi należy się pół godzinki dla słoninki, nie zawsze tak jest. Chwila relaksu z gorącą herbatą jest, potem wracamy do pracy. Ale czasem późnym wieczorem zamiast kłaść się spać, wszystko skrupulatnie Wam opisuję, taka jestem;) Mąż na to "masz jeszcze na to siły", po prostu mam:) To kolorowe smaczne danie podaję
Zasmakuj KuchniMakaron z tuńczykiem – uznać go możemy za szybki, lekki obiad, który śmiało zabierzemy ze sobą również do pracy, bądź po prostu za sałatkę, którą ja osobiście bardzo lubię jadać na kolację. Dodatki do makaronu, jak i same składniki, możemy modyfikować według własnych smaków i upodobań. Przepis jest na na 3 spore porcje Składniki na makaron z tuńczykiem: 250g ulubionego
NiePieprz.plczyli mleko, szpinak, olej, jajka, skórkę i sok z cytryny. Następnie łączymy suche z mokrymi i zagniatamy gęste ciasto – takie jak na ciasto drożdżowe. Jest przy tym sporo pracy, ale obiecuje, że będzie warto. Przekładamy ciasto do formy, w której będziemy je piec. Pamiętaj, że takie ciasto urośnie 2-3 krotnie, więc forma musi być duża. Następnie odstawiam ciasto
Ugotowane pozamiataneobiad proponuję. Mięso cielęce zakupiłam już w siatce, dzięki temu przy pieczeniu nie rozsypało się a efekt wyszedł znakomity. Polecam serdecznie do obiadu lub do kanapek do szkoły czy pracy, na śniadanie. Pieczeń cielęca. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie