Lipiec. Wydawałoby się, że o tej porze roku tylko lody będą ratunkiem na popołudniowe lenistwo. Jednak pogoda tak typowa na jesienne dni sprawia, że mamy ochotę
PaleoLifeposypujemy skórką z limonki i posiekanymi listkami mięty. Sałatka z komosy ryżowej i awokado jest niezwykle aromatyczna, pożywna i bardzo zdrowa. Godna polecenia dla diabetyków, wegan, wegetarian, osób na diecie bezglutenowej… i nie tylko. Komosa ryżowa ma lekko słodkawy smak, więc nadaje się do przygotowywania dań głównych, jak i deserów. W mojej kuchni i na blogu na pewno pojawi się
mojewypiekiinietylkoDzisiaj krótka piłka – obiecany wczoraj przepis na domowy dżem. Może być nadzieniem do tych ciasteczek lub sprawdzi się jako np. dodatek do takiego puddingu z
PaleoLifeTakie ciasto chodziło już za mną od dawna. Obecnie mamy sezon warzywno – owocowy w pełni, więc można wykorzystać letnie smakołyki Co powiecie na innowacyjne zastosowanie
PaleoLifeuwagi na to że się odchudzam dziś przygotowałam bardzo dietetyczny deser. Ja dodałam miód ale możecie dodać cukier.Miód z uwagi na moją dietę a w moim przypadku jest bardzo wskazany.Czasami ten deser przygotowuje bez cukry tylko dla siebie rodzinka marudzi ze nie słodki. Deser możecie przygotować z innymi owocami sezonowymi. Składniki 400 ml jogurtu naturalnego 700g truskawek 3 łyżki
Kulinarne pyszności Molkijest zrobiona w całości tylko z SERA 🤤 pomysł na to danie dostałam jakiś czas temu od mojego kolegi i uwierzcie mi, że takie dania można jeść normalnie będąc na diecie odchudzającej Idealnie sprawdza się jako posiłek BT (białkowo-tłuszczowy) Składniki: ✔ 100 g sera gouda w plastrach ✔dodatkowo warzywa wedle uznania (u mnie pomidor, papryka, szczypior) Przygotowanie: 1. Plastry sera układamy
Zdrowie i pysznie na talerzuWalka ze zbędnymi kilogramami to nie tylko bycie na diecie czy wyczerpujące ćwiczenia, to także unikanie pokus. I nagle konfrontacja – zaproszenie na grilla. Panika w oczach. Przecież grill to tysiące kalorii, które niweczą pracę kilku tygodni. Zawsze można nie pójść ale… szkoda nie spotkać się ze znajomymi. Zawsze można nic nie jeść ale… szkoda wspólnego biesiadowania. Zawsze
Mama z miastaWiem, dzisiaj wtorek, a słodkie miało być wczoraj Bardzo zajęty weekend, ale już jesteśmy i działamy ! Wracając do słodkiego, wcześniej pisałem, że będzie dziś czekolada, ale
PaleoLifeZastanawiałem się co dzisiaj za przepis wrzucić, lody czy czekoladę? Padło na lody, a inne słodkości pojawią się pewnie w poniedziałek A czemu akurat lody paleo
PaleoLifeZa pasem wakacje. Ostatni tydzień szkoły. I pierwszy dzień lata!! A sezon grillowy już w pełni. W ubiegłym roku pisałem o podróży na Sycylię . Jedną z
PaleoLifeTrochę nas nie było, ale już wracamy do regularnych wpisów. Długi weekend już za nami. Jak Wam się udał?? Nam mimo słabej prognozy udało się złapać
PaleoLifeskrajność. Każda z Nas ma lepsze i gorsze momenty, każda z Nas musi dbać o siebie, przede wszystkim dla siebie, i dla naszych bliskich. Nie katujcie się drakońskimi dietami, po których z wielkim hukiem zaliczycie efekt jojo. Nawyki żywieniowe zmieńcie nie na LATO, a NA LATA. I będziecie czuły się dobrze we własnej skórze ;-). Koniec paplania, idziemy robić pyszną sałatkę
SMYKWKUCHNIBędąc na diecie bardzo często praktycznie codziennie przygotowuję sałatki do pracy. W zależności od tego jakie składniki mam w domu komponuje sałatkę. Uwielbiam truskawki, one też znalazły się w sałatce był to dobry pomysł. Składniki sałata lodowa świeży ogórek pomidorki koktajlowe papryka cebula czerwona truskawki. 150g filet z indyka oliwa bazylia tymianek. sól, pieprz do smaku
Kulinarne pyszności MolkiJedną z moich ulubionych ryb jest pstrąg, który jest smaczny na stale zagościł w mojej diecie :) Danie szybkie, proste idealne na piątkowy obiad i inne dni w tygodniu. Szczególnie polecam osobom liczącym kalorie :) Składniki · 2 pstrągi · Wędzony olej rzepakowy · Kilka gałązek koperku · Kilka gałązek tymianku · Cytryna · Sol, pieprz do smaku
Kulinarne pyszności MolkiBezglutenowa tarta z pieczonego jogurtu to nasza propozycja dla osób na diecie. Na spodzie z podpieczonych batatów wykładamy warzywa, u nas szpinak, brokuły i świeże zioła ale możecie użyć innych warzywnych kombinacji według własnych upodobań. Jeśli nie liczycie kalorio dodajcie do masy jajecznej trochę umami z parmezanem ;) Nie żałujcie sobie ziół, poza właściwościami odżywczymi poprawiają walory smakowe i pozwalają ograniczyć
SzczyptaSmaQ