Dziś mamy dla Was przepis z książki „Smaki Izraela” na pyszny i słodki tort czekoladowo-kokosowy, a do tego idealny dla osób na diecie
Kuchenne Wariacjeserka wiejskiego - pycha! Wracając do placków... Są przepyszne i idealnie połączone smakowo. Ciasto jest zwarte, a jednocześnie takie delikatne i puszyste. Nadają się dla osób będącej na diecie bezglutenowej. Obie mąki nie zawierają glutenu, ale może być on ukryty w jogurcie (z syropem glukozowo-fruktozowym, skrobią modyfikowaną), więc uważnie czytajcie jego skład. (około 15 sztuk) 120g jogurtu
Di gotujeśniadanie. Są delikatne, a jednocześnie zwarte, syte i tak mocno bananowe - z waniliową nutą. Przyrządziłam je na bazie mąki jaglanej, więc śmiało mogą się nimi zajadać osoby będące na diecie bezglutenowej. Idealnie smakują ze świeżymi owocami, które są lekko kwaskowate. Ja do środka dodaję odrobinę soku cytrynowego i jadam je bez dodatków. Pycha! (około 18 sztuk) 150g serka homogenizowanego waniliowego
Di gotujeDziś kolejny mecz Polski, nawet jeśli nie interesujecie się piłką, nie oglądacie meczy, nie rusza Was to Euro szaleństwo to pewnie i tak, albo rodzina, znajomi
PaleoLifeplacuszki z serka wiejskiego, w tym te wytrawne ( klik ). Zawsze wychodzą one takie delikatne i można nadawać im rozmaitego smaku. Placuszki (akurat te) są odpowiednie dla osób będących na diecie bezglutenowej, gdyż użyłam mąki jaglanej oraz kokosowej. Jednak możecie zastosować pszenną - wtedy dodajcie jej odrobinę mniej. To kto dziś smaży placki? Są obłędne... (około 15-18 sztuk) 200g serka
Di gotujeTruskawki, truskawki wszędzie! Sezon na truskawki w pełni. W związku z tym czuję się w obowiązku przygotować jakiś przepis z truskawkami, tym razem padło na jeden
PaleoLifewylało się trochę potu. Niestety po szybkim zrzucaniu na wstępie kilogramów po jakimś czasie waga stanęła w miejscu i drgnąć nie chciała. Nie zrażając się jednak cały czas przestrzegam diety i ćwiczeń. Raz dziennie Nordic w lesie, czasem dorzucam po południu jakiś spacer, rolki czy rower, jeśli jest czas. Przez długi czas nie stawałem na wagę, bo nie lubię włazić
Mr. TastePrzepis zaczerpnięty z książki "Kudłaci Kucharze na diecie" i lekko przeze mnie zmodyfikowany. Razem z Dominikiem jesteśmy słodyczożerni, więc taki deser jest po prostu stworzony dla nas. :) Staramy się jednak odżywiać rozsądnie, raczej zdrowo, dlatego korzystamy z przepisów, które pomagają choć trochę zaoszczędzić kalorie. Dziś jedna z takich pysznych propozycji. #Jak nie marnować jedzenia: Bezy to idealny przepis
Cooking MonsterDiety nie byłyby takie złe, gdyby nie (często) nijaki, mdły smak potraw. Dlatego – po przepisie na błyskawiczny sos czosnkowy – przyszedł czas na równie szybki i smaczny sos pikantny. Delikatnie pomidorowy, wyrazisty smak i dość duża ostrość znakomicie potrafią wzbogacić każde danie bez wyrazu. A robi się go w minutę! Lista zakupów: Jogurt naturalny 0% (150 ml) 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
Proste-przepisy.plOstatnio dostaliśmy trochę fajnych wędlin z Portugalii i Hiszpanii i dlatego naszła mnie ochota na jakieś dobre śniadanie z chorizo w roli głównej. Uwielbiam tą kiełbasę
PaleoLife11 czerwca w Akademii Kulinarnej Whirlpool dietetyczka i autorka bestsellerowych... Artykuł 11 CZERWCA – WARSZATATY DIETETYCZNE DLA PRZYSZŁYCH MAM – WARSZAWA pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEMąka ryżowa jest mniej kaloryczna od pszennej i tym samym przygotowane z niej produkty są bardziej zdrowsze i lżejsze. Ciasteczka te idealnie nadają się dla osób będących na diecie bezglutenowej oraz dla diabetyków. Smakują i pachną... obłędnie! Są kruche, chrupiące, a dodatek czekolady sprawia, że przyjemnie rozpływają się ustach. Spróbujcie, bo naprawdę trudno im się oprzeć! (max 10 sztuk
Di gotujemelonowa nuta niezwykle kusi, a dodatek budyniu nadaje im śmietankowego posmaku oraz odpowiedniej konsystencji. Sami spróbujcie, a zapewniam, że Wam posmakują. Placuszki idealnie nadają się dla osób będących na diecie bezglutenowej i dla diabetyków! (około 11 sztuk) 10 łyżek mleka 2 łyżki oleju kokosowego (roztopionego) 1 jajko 3 łyżki mąki ryżowej (płaskie) 2 łyżki mąki kokosowej (płaskie) 3 łyżki budyniu
Di gotujeMąka ryżowa jest mniej kaloryczna od pszennej i tym samym przygotowane z niej produkty są bardziej zdrowsze i lżejsze. Ciasto idealnie nadaje się dla osób będących na diecie bezglutenowej oraz dla diabetyków. Jest delikatne, odrobinę kruche i zawsze pięknie wyrasta. Owoce sprawiają, że nie jest "suche" i doskonale komponuje się z kawą, herbatą, czy wielkim kubkiem mleka. Melona możecie
Di gotujeZnów poniedziałek i kolejny miły, ciepły weekend za nami. Widok za oknem zapowiada ponownie ładny tydzień. Słoneczna aura mobilizuje nas do większego ruchu, a tym samym
PaleoLife