desery - 58579 przepisów (strona:1697/3906)

Wegańskie wiśniowe Delicje 151

przygotować galaretkę, jak również można zblendować np. maliny, brzoskwinie, porzeczki itp. z niewielkim dodatkiem wody i zrobić galaretkę w formie musu. ps. Nic się nie zmarnowało, z resztek powstał deser. Składniki na około 20 ciastek o średnicy 8 cm: dodatkowo będziesz potrzebować 2-3 tabliczki gorzkiej czekolady. na galaretkę: pół litra soku łyżeczka agaru 300 g owoców

greenscarf
Szybki dżem z wiśni 160

dżem to skarb. Dżem ma całe kawałki owoców ale jeśli wolicie bez kawałków wystarczy zmiksować owoce na mus. Dżemik ma słodko - kwaskowaty smak i będzie idealny do naleśników i deserów. Zachęcam do zrobienia bo warto. Szybki dżem z wiśni. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Wegańskie lody orzechowe 178

W związku z koniecznością bezmleczności  w moim życiu proponuje dzisiaj lody bez dodatku mleka i jajek. Smakują jak prawdziwe na kremie angielskim ;-) 400 ml śmietanki

Humanistka w kuchni
KRUCHE CIASTO Z WIŚNIAMI I PIANKĄ TRUSKAWKOWĄ 181

Ostatnio na blogu umieściłam przepis na ciasto z wiśniami. Nadal pozostaję w temacie owoców sezonowych i dziś zaprezentuję kolejny pomysł na wykorzystanie wiśni w pysznym deserze. Ciasto kruche z delikatną pianką - idealne do popołudniowej kawy. Oczywiście do jego przygotowania możemy wykorzystać różne owoce (nie muszą to być wiśnie) nawet te mrożone, albo ulubiony dżem czy powidła. W zimie często przygotowuję

Banana Smiles
Crumble z morelami, płatkami owsianymi i migdałami (Crumble di albicocche con fiocchi d'avena e mandorle) 165

Morele pod warstw ą  maślanej, chrupiącej kruszonki z płatków owsianych i migdałów, mój ulubiony deser kiedy mamy ochotę na szybkie ciasto z owocami. Smacznego :) **** Il crumble con le albicocche con una copertura di impasto croccante a base di burro, farina, mandorle, fiocchi d'avena e' una delle mie torte preferite con la frutta

La grande e la piccola cuoca
Sorbet czereśniowy i historia z dreszczykiem w tle 145

wspaniałą konsystencję. Odrobina alkoholu sprawia, że nie zamarza na kamień. Można dodać wiśniówki - ja nie miałam, więc wybrałam delikatną i dość neutralną w smaku miodówkę.  Wyszło bosko - idealny deser na upały! Wiśniowe i czereśniowe pyszności znajdziecie też dzisiaj u Ani i Mirabelki. Sorbet czereśniowy Składniki: (na 800 ml lodów) 500 g czereśni 125 g cukru 125 g wody

Pożeraczka, czyli raz adobrze
ciasto makowe z wiśniami i śliwkami 148

najczęściej piekę, kiedy jest gorąco. Ciasto makowe choć proste było tak smaczne, że zanim zdążyło wystygnąć to połowa blaszki była już zjedzona.  A jako dodatek do ciasta czy deseru polecam Monte Santi- wspaniałe wino o świeżym, owocowym bukiecie.  *foremka 25*34 cm Składniki: 250 g masy makowej 250 g mąki pszennej 1 szklanka cukru 150 g masła

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Biszkopt z cytrynowym kremem 157

miał ochoty spożywać. Postanowiłam w końcu wykorzystać je i upiec biszkopt przekładany cytrynowym kremem i z dodatkiem kiwi. Pamiętam jak byłam młodsza to kiwi było zawsze atrakcją moich urodzinowych deserów, za którymi jednak nie przepadałam, bo była tam też galaretka. Dziś jednak ciasto bez galaretki, za to z pysznym kremem i jest jeszcze pianka! Przepis na to ciasto znalazłam

Pink Envelope
Czekoladowe ciasto z malinami 104

Dzień Kobiet zaserwowałam sobie czekoladowe ciasto z malinami, które zostało oficjalnie moim (zaraz po serniku) ulubionym deserem. Przepis znalazłam na blogu Eksperymentalnej kuchni i popieram słowa autorki – ciasto robi się bardzo szybko, a jeszcze szybciej znika z talerza. Mocno czekoladowe plus maliny, dla mnie lepszego połączenia nie mogło być – po prostu jest pyszne! Składniki 120g maki pszennej 100g

Pink Envelope
Kruche ciasto z owocami i budyniową pianką 284

budyniowy. Wolniutko wlewamy olej cały czas miksując 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-owocami/kruche-ciasto-owocami-budyniowa-pianka/ BosowKuchni Artykuł Kruche ciasto z owocami i budyniową pianką pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Najprostsze ucierane ciasto z borówkami i kruszonką – Utarte :) 236

miejsca w zamrażalniku, by zrobić lody :)jest przepyszne. Puszysty i miękki spód, poprzetykany soczystymi owocami i słodka kruszonka. W sam raz do kawy czy po prostu na deser po obiedzie. Ciasto również wyśmienicie smakuje z mlekiem:) Ponieważ ciasto upiekłam w formie do tarty mąż nawał je u-tarte Przepis oryginalny pochodzi z książki ” Ciasta, ciasteczka i takie

Niebieski kubek z kawa
Bułeczki z jagodami 1140

części, z której pochodzę), tylko właśnie bułeczkami. To dlatego, że użyłam naprawdę niewielkiej ilości cukru do wypieku. Dzięki temu bułeczki są idealne na śniadanie, nie są słodkim deserem ale właśnie pożywnym, porannym wypiekiem do kawy lub na […] Artykuł Bułeczki z jagodami pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
CUKINIA JAKO ANANAS W SŁOIKU? CZEMU NIE!. 158

nieraz  inaczej , ale i tak zawsze mam pełne ręce roboty..Dziś propozycja zamknięcia cukini na słodko w słoiki.Przepis sprawdzony i robiony kilka razy, świetny jako dodatek do deserów i w sam sobie ,bo lubię nieraz otworzyć słoik  cukini, polać ubitą śmietaną  i go zjeść .Tak więc zachęcam do jego wypróbowania.Zapraszam. 2 kg.cukini 60 dag.cukru

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Dżem z czarnej porzeczki niskosłodzony 239

Uwielbiam dżemy niskosłodzone. To wspaniały dodatek do ciast, deserów i drożdżówek. Są oszczędne, gdyż na 1 kg owoców zużywamy tylko małą łyżeczkę cukru. Składniki 1 kg czarnej porzeczki 1 łyżeczka cukru 1. Porzeczki dokładnie przebieramy i usuwamy ogonki. 2. Opłukane wkładamy do … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Orzeźwiający deserek 114

odstawiamy do lodówki. Galaretkę agrestową po zastygnięciu kroimy w kostkę, wykładamy na  zastygniętą galaretkę cytrynową, układamy warstwę borówek. Śmietanę ubijamy z niewielką ilością cukru pudru. Wykładamy na galaretkowy deser. Posypujemy borówkami i pokrojoną w drobną kostkę czekoladę

Kulinarne przemyslenia

Proponowane wyszukiwania