Kokosowe kuleczki to idealny pomysł na słodki deser. Składniki: 200 g kokosu 100 g cukru pudru szczypta soli 200 ml mleka słodzonego skondensowanego cukier wanilinowy Wszystkie składniki mieszamy, aby powstała masa. Z tej masy formujemy kuleczki. Układamy je na tacy i schładzamy w lodówce. Smacznego
Pyszności Słodkościkażdy słoik ustawiać do góry dnem. W taki sposób zamkną się bez konieczności pasteryzowania. (Można jednak je pasteryzować w tradycyjny sposób, dla pewności.) Taki mus sprawdzi się idealnie do deserów oraz ciast
Codzienna kuchnia niecodziennaPyszny i lekki bo to sam biszkopt przełożony owocową pianką. Idealny deser nie tylko na weekend. Spróbujcie bo robi się go szybko, a znika z talerzy jeszcze szybciej. Składniki : Biszkopt : * 6 jajek * szklanka cukru kryształ * 2 szklanki mąki pszennej * łyżka kakao * 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Pianka : * 400ml śmietany kremówki * galaretka poziomkowa * dowolne owoce do dekoracji Przygotowanie : Jajka ubijać
Magiczne Życie MartySmażymy placki na gorącym tłuszczu na złoto z obu stron. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/placki-ziemniaczane-cukinia/ BosowKuchni Artykuł Placki ziemniaczane z cukinią pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkupysznym smakiem. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/przetwory/ajwar-pasta-chleba-papryki-baklazanow/ BosowKuchni Artykuł Ajwar – pasta do chleba z papryki i bakłażanów pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkusłoiczek domowej konfitury to smak lata, to może być Twój popisowy przepis, bo przygotowane w ten sposób owoce są niezwykle smaczne, my uwielbiamy je jako dodatek do gofrów czy deserów, zresztą gromadzenie zapasów leży w naturze człowieka. Smak poezja! Składniki: 3 kg dojrzałych jeżyn 1,5kg cukru 4 goździki 1/2 cytryny 1 szklanka wody 2 żelfixy 2:1 Dr.Oetker
Wanilia i KardamonGabi 50 koniaku, na „ciśnienie”, ale dla pracujących polecam jednak cytrynę. W tygodniu jem pierwszy posiłek o 14, czyli obiad i nie żałuję sobie. O 16 jem deser, czyli to co upiekę (dowody macie na blogu) lub owoce, a o 20 jem kolację z Miśką, czyli jakaś kanapka z avocado, czy coś w tym stylu. W weekendy
greenscarfOmlet waniliowy proponuje na śniadanie, rano smakuje wybornie. Pewnie że na obiad czy deser też będzie znakomity jednak na śniadanie smakuje najlepiej. Porcja energii na resztę dnia przyda się każdemu. Polecam gorąco z ulubionymi dodatkami, u mnie z dżemem z płatków maków. Omlet waniliowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniejabłko-dynia-marakuja" i jako dziecko byłam jego fanką (później żałowałam, że został wycofany :P). Teraz można czasem upolować marakuję w większych sklepach i dodać ją do soku lub deseru - wystarczy niewielka ilość, a smak jest wyczuwalny. Ja postanowiłam wykorzystać ten owoc do domowych lodów, jak zwykle odchudzonych i jak zwykle bezcukrowych ;) Zazwyczaj dodaję ekstrakt ze stewii jako słodzik
FitKotPieczemy ok 40 min w 180 stopniach. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-drozdzowe/proste-ciasto-drozdzowe-owocami/ BosowKuchni Zapisz Artykuł Proste ciasto drożdżowe z owocami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuJeśli tak jak ja lubicie połączenie malin z kokosem, to ten deser jest dla Was. Kokosowo-kakaowy kruchy spód, delikatne kokosowe nadzienie słodkie, soczyste maliny. Do tego filiżanka kawy i można się zrelaksować :) 75 g mąki teff 85 g mąki owsianej bg 30 g mąki kokosowej łyżka surowego kakao żółtko 3 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki organicznego cukru kokosowego
Mienta blogdużych muffinek, 6 małych i 15 malusich z formy do pralinek (zostało mi ciasta i musiałam sprawdzić czy się da. Da się.) Przepis pochodzi z książki "Ciasta i desery. Krok po kroku" autorstwa Marianne Magnier-Moren. 90 gram mąki 20 gram kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 80 gram cukru 2 jajka 90 gram masła 1/3 szklanki mleka
Czerwony Gupikchyba jednak stawiałabym na kakao (może to kwestia przyzwyczajenia) Karob (szarańczyn strąkowy) jest drzewem regionu śródziemnomorskiego. Strąki zawierają aż 50% cukru, co sprawia, że są smacznym dodatkiem do deserów. Ciekawostka : W biblijnej przypowieści o synu marnotrawnym opisano, jak z głodu żywił się on szarańczą. Niektórzy przypuszczali, że w rzeczywistości chodziło o strąki szarańczynu. Była to błędna interpretacja - Jan Chrzciciel żywił
Kasia SarnaInspiracją do tej potrawy były azjatyckie desery, które często bazują na ryżu lub paście z fasoli. Danie jest sycące i słodkie - może stanowić świetną alternatywę dla słodkości z cukierni, po których apetyt przeważnie jedynie wzrasta. Czytaj więcej
Kasia Sarnanaczyniu żaroodpornym i posyp startym parmezanem. Zapiekaj ok. 20 min. pod przykryciem. Gotowe danie można posypać koperkiem. Z przepisu na ciasto naleśnikowe wychodzi 6 naleśników, więc 2 będą na deser z dżemem
Alutka-Gotuje