Jest bardzo ciepło. Nie za bardzo ma się apetyt na coś treściwego. Zrobiłam sałatkę owocową, która po schłodzeniu okazała się wspaniała przystawką. Może być również pysznym deserem... Składniki: 1 jabłko sok z ½ cytryny winogrona białe winogrona ciemne czereśnie mango puszka mandarynek garść malin garść borówki amerykańskiej 1 łyżka miodu płynnego listki mięty do dekoracji Wykonanie: Wszystkie owoce umyłam
Kuchnia u KrysiTo wyjątkowo proste lody i co najważniejsze można je od razu jeść. ;-) Składniki: truskawki zamrożone w plastrki banany zamrożone w plasterki trochę mleka roslinnego odrobina
Humanistka w kuchniTradycyjna kuchnia polska w nietypowym wydaniu Chyba wszyscy się zgodzą, iż mięsa zapiekane z jabłkami to tradycyjna potrawa w kuchni polskiej. Same jabłka są typowym surowcem wielu polskich dań, deserów, nalewek i przetworów. Kuchnia polska docenia produkty runa leśnego, jak choćby grzyby . Od wieków jadamy zgodnie z tradycją ryby słodkowodne , do których należy m.in pstrąg tęczowy , odławiany z rzek
Grunt to przepis!zasadzie mój tort urodzinowy. Nie lubię za słodkich deserów, ciasta z kremem w takie upały to za duże ryzyko, a bezglutenowe spody trochę mi się przejadły… Postawiłam więc na jogurt grecki z borówkami i masą cytrynową, jako dwa przeciwstawne smaki, które połączone w jedno dadzą całkiem miły efekt dla podniebienia. No i dały Składniki na warstwę jogurtowo
gutfutmniej jeśli Wasze owoce są bardzo słodkie, 1 laska wanilii lub cukier waniliowy, 2 łyżki mąki ziemniaczanej Wszystkie składniki na kruszonkę zagniatamy razem. Można zrobić to w mikserze, wtedy deser jest naprawdę ekspresowy. Przekrawamy na pół laskę wanilii i wyskrobujemy nożem ziarenka. Dodajemy je do cukru i mieszamy – w ten sposób uda się je dokładnie rozprowadzić i nie będą
Ciastkozercygolden syrup gorzka czekolada przestaje być gorzka. Jeśli chodzi o mnie to ja jeden kawałek i dosyć, Młody uwielbia słodkie, więc pewnie resztę pochłonie maksymalnie do jutra rana. Ten deser chodził za mną od dawna, powstrzymywał mnie tylko brak mini marshmallow, ale gdy tylko takie pianki wpadły w moje ręce, w pierwszej wolnej chwili zrealizowałam moją zachciewajkę. Przepis pierwotnie pochodzi
Blondynka GotujeJagody to doskonały dodatek do ciast czy deserów a także naturalne lekarstwo. Warto przygotować kilka słoiczków aby zimą móc cieszyć się ich smakiem. Składniki 1 kg jagód ok. 200 g cukru 1. Jagody dokładanie przebieramy. Płuczemy w durszlaku i odsączamy. … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyOpis: Muffinki z jagodami to bardzo lekki, delikatny i słodki deser. Jagody również uważane są za delikatny owoc, więc doskonale komponują się z delikatnym smakiem muffinki. Muffinki z jagodami są jednymi z najpopularniejszych rodzajów babeczek w Anglii oraz w Stanach Zjednoczonych. W wielu cukierniach zachwycają swoim smakiem oraz wyglądem. Dlaczego więc nie przygotować tych pyszności samemu? W sezonie letnim możemy
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneUwielbiam małe słodkości, takie na jeden kęs. Dziś polecam Wam przepis na czekoladowe trufle w orzechowym krokancie. Trufelki są naprawdę proste w przygotowaniu. Idealnie sprawdzą
Słodkie okruszkiswój pudding zrobiłam na najzwyklejszym jogurcie naturalnym. I... zasmakowało mi. :D Oczywiście dodałam owoce i inne ulubione dodatki. Teraz jest to jedno z moich ulubionych śniadań, a także deserów. ;) Składniki: 200 g jogurtu naturalnego 3 łyżeczki nasion chia łyżeczka cukru trzciniowego banan dodatki: ulubione owoce pokrojone w drobną kostkę (u mnie nektarynka) wiórki kokosowe gorzkie kakao Przygotowanie
Kuchnia Elliezaznaczyć, że jest on bardzo przejrzysty i uporządkowany alfabetycznie :-) No i najważniejsze: Na jakie dania są te przepisy? Na wszystkie :-) Znajdziecie tu zarówno przystawki, dania główne jak i desery. Dania pieczone, smażone, grillowane. Dania lekkie będące odpowiedzią na obecne trendy kulinarne, jak i te bardziej tradycyjne, bijące pokłony w stronę typowej kuchni polskiej. Tak więc dzięki jednej książce skomponujecie
Czary - gary w kuchnistopniach. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/lekka-zapiekanka-cukinii-pomidorkami/ BosowKuchni Artykuł Lekka zapiekanka z cukinii z pomidorkami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkudziś pamiętam jej smak. Postanowiłam więc zrobić swoją, domową frużelinę. Przygotowanie frużeliny wiśniowej jest bardzo proste, wystarczy nieco cukru i mąki ziemniaczanej. Taki gęsty "kisiel" jest doskonały do deserów, naleśników, placuszków, gofrów, dekoracji ciast i do wyjadania prosto ze słoiczka. A co najważniejsze - można ją długo przechowywać. 1 kg. wiśni (bez pestek) 0,5 kg cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieKwintesencja lata. Ma w sobie wszystkie cechy, które powinien mieć deser idealny na gorące, letnie popołudnia: ekstremalnie jagodowy o zniewalającym smaku i zapachu owoców, lekki, pyszny, schłodzony, o zrównoważonym smaku (nie za słodki), z pyszną śmietanową polewą, a do tego prosty w przygotowaniu :) Czy trzeba czegoś więcej? Ok, przyznaje ma jedną wadę: znika zbyt szybko :) Składniki: Spód: 150 g ciastek
MyCookBook.pl