witamin i składników mineralnych - mało kalorii - o tej porze roku wyśmienity - na drugie śniadanie, deser lub podwieczorek :) SKŁADNIKI - 1 duża lub 2 mniejsze porcje - całość - 315 kcal 250 ml jogurtu naturalnego 150 g malin 200 g borówki amerykańskiej listki mięty dla ozdoby PRZYGOTOWANIE Miksujemy składniki koktajlu (zostawiamy kilka owoców). Podajemy z pozostałymi owocami i listkami mięty. Smacznego :) Cały koktajl
Moje Kuchenne RewelacjeBędąc na Maderze koniecznie trzeba spróbować tego słynnego drinka. Bardziej przypomina deser, a nie typowego drinka alkoholowego. Składniki 250 ml białego, wytrawnego wina 250 ml jasnego piwa 3 łyżki lodów waniliowych 100 ml soku ananasowego 2 plastry ananasa (najlepiej świeżego) cukier trzcinowy ( opcjonalnie ) Przygotowanie Wszystkie składniki poza piwem zmiksowałem. Wlałem mieszaninę do dzbanka, a następnie dodałem piwo
R'n'G Kitchenchcę dawać Lili ani jednego małego kawałeczka nawet na urodzinach cioci. W takiej sytuacji biorę ze sobą coś, co mi odpowiada. Taki torcik w 5 minut to też świetny deser dla małych niespodziewanych gości! No dobra, bo ja tu się rozpisałam, a Ty się pewnie zastanawiasz na ile stopni włączyć piekarnik i jakiej wielkości blaszkę wyciągnąć. Piekarnika nie włączaj, blaszka
lady-och-mistrzyni.blogspot.comcukier. Dusimy jeszcze 20-30 min. Blendujemy, wkładamy w słoiczki, pasteryzujemy 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/przetwory/keczup-z-cukinii/ BosowKuchni Artykuł Keczup z cukinii pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuŻeby zrobić p yszne, domowe lody wcale nie trzeba mieć specjalnej maszynki. Na dodatek wystarczą 3 a nawet tylko 2 składniki żeby zrobić wspaniały deser. Kilka minut ubijania, kilka godzin mrożenia i można cieszyć się przepysznymi lodami . Nie wierzycie? No to spróbujcie sami bo to chyba najłatwiejsze do zrobienia domowe lody! Hitem moich ubiegłorocznych lodowych kombinacji były lody mirabelkowe
Smaczna Pyzapierwszych porażkach. Poznawaj nowe smaki, otwieraj się na nowe kuchnie, odrzuć tezę, że obiad bez mięsa to nie obiad, a raczej przystawka lub deser. W kuchni używaj dobrych i sezonowych produktów, unikaj przetworzonej żywności i gotowych półproduktów. Czytaj etykiety! Skoro gotowanie to przyjemność, warto się nią dzielić, gotując dla znajomych albo przygotowując
Menmagazinezrobiłam owoce w zalewie z soku. I ten właśnie sposób dzisiaj prezentuję. Po otwarciu słoiczka z np. z wiśniami możemy takie owoce zalać galaretką, kisielem, można dekorować nimi desery. A można po prostu zrobić z nich kompot dolewając wody. Nic łatwiejszego... Składniki: 2 kg wiśni 40 dag cukru Ponadto: słoiczki typu „twist
Kuchnia u Krysiponownie odstawiłam w chłodne miejsce na dwa tygodnie. Po tym czasie przefiltrowałam i wlałam do butelek. Teraz jest już gotowy do ... spróbowania, jako dodatek do deserów i ... do wypicia. Spróbujcie. Jeśli zrobicie po raz pierwszy, to za drugim razem możecie dopasować do gustu smakowego i zrobić słabsze, dolewając więcej wody, albo dodać mniej cukru jeśli preferujecie
Kuchnia u Krysiwypieków i deserów używam skórkę pomarańczową. Przyznaję, że kiedyś kupowałam gotową. Ale, kiedy usmażyłam po raz pierwszy i dodałam ją do moich wypieków, okazało się że zdecydowanie poprawia ona ich smak. Od tej pory sama wysmażam skórkę w syropie. Nie wiem dlaczego nie przedstawiłam do tej pory przepisu.... Dlatego teraz
Kuchnia u Krysitrafia też do piekarnika razem z ciastem, którym potem się zajadamy. Moje śliwki trafiły do ciasta, konkretnie do sernika zrobionego na zimno. Pyszny sernik, ciekawie udekorowany był trafionym deserem dla moich gości Składniki: 200 g okrągłych biszkopcików "amaretti" 100 g miękkiego masła 1 kg śliwek miękkich 3 pełne łyżeczki żelatyny 600 g serka do serników , np. „mój
Kuchnia u Krysikoniec tygodnia, jak poprzednio zostałam zaproszona do wspólnego wypiekania C iasta na niedzielę . Tym razem nie chodziło o pieczenie ciasta w piekarniku, ale o przygotowanie smacznego deseru. Tematem był blok czekoladowy, wspomnienie PRL-u. Blok czekoladowy, który kiedyś święcił triumfy. Wszyscy zajadaliśmy się tym pysznym kawałkiem ciemnej bryły czekoladowej i zatopionych w niej ciasteczek. Mój blok jest niczym innym
Kuchnia u Krysizużyć na wiele sposobów. Takie owocowe chipsy można chrupać zawsze i wszędzie. Doskonałe, zamiast ciasteczek. Ja z takich owoców robię również wigilijny kompot. Używam też do dekoracji deserów. Dzisiaj chciałam pokazać Wam przygotowanie do suszenia na przykładzie jabłek i bananów. Oczywiście można suszyć również śliwki (bez pestek), winogrona bezpestkowe, morele, gruszki
Kuchnia u KrysiJeśli lubicie placki, czy też mączne racuszki, to ten przepis jest dla Was. Smaczne, na bazie ryżu z jabłkiem. Można zrobić na weekendowe śniadanie, na kolację albo na deser. Szybko się robi i szybko znikają z talerza Składniki: 100 g ryżu 250 ml mleka 2 łyżki masła 1 duże lub 2 średnie jabłka 2 łyżki koncentratu pomidorowego
Kuchnia u KrysiZrobiłam. Smakował wszystkim. A ja przyznaję, że warto go było zrobić, bo przede wszystkim był pyszny, delikatny, wilgotny, a masa serowo – karmelowa to mój ulubiony smak w deserach. Tort nawet szybko się robi a smakuje... wybornie (tortownica średnicy 24 cm) Składnik na biszkopt makowy: 200 g zmielonego maku 6 jajek 120 g cukru 2 łyżki kaszy
Kuchnia u Krysiustach. Jak widzicie, podałam je z kieliszkiem likieru kawowego. Umm... pyszne... Spróbujcie. Życzę SMACZNEGO! Krys Na inne moje smaczne lody zapraszam do MENU: LODY, ZIMNE DESERY D ziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz
Kuchnia u Krysi