wtedy czekać, aż galaretka ostygnie-wrzucone do niej mrożone truskawki błyskawicznie ją schłodzą. Krem jest idealny do przełożenia tortu, jako dodatek do ciast, lub podany w pucharkach w formie deseru! Smacznego!!! SKŁADNIKI NA KREM TRUSKAWKOWY: [na 4 pucharki lub do przełożenia 1 tortu] 250 g. świeżych truskawek 1 galaretka truskawkowa 2 łyżki cukru pudru 400 ml. śmietany kremówki 36% Przepis
Domowe Tortydziesiątkę! Połączenie delikatnej chrupiącej bezy i pysznych jagodowych lodów od razu kojarzy mi się z moim dzieciństwem i z najlepszym bezowym tortem lodowym, zarezerwowanym tylko na specjalne okazje :) Przygotowując deser możecie wykorzystać gotowe lodowe rozetki (tak jak u mnie na zdjęciach) lub nałożyć lody nabieraczką. Bezy możecie upiec poprzedniego wieczoru, żeby miały dużo czasu na przestygnięcie. Składniki: 2 białka
Ciastkozercydelikatnie tę kwasowość poskromić ;) Aby dopełnić całość niezbędna jest kremowa śmietanka (nie polecam jogurtu, gdyż jest za 'kwaśny' do i tak kwaśnych wiśni), która fantastycznie równoważy smaki słodko-kwaśne. Deser szybki, nieskomplikowany, idealny! Korzystajcie, póki sezon na wiśnie w pełni :) 4 porcje: * wiśnie- 500 g * czereśnie- 200 g * masło- 100 g * płatki owsiane- 1 i 1/2 szklanki * cukier trzcinowy
Kraina Miodem PłynącaDodać popping z amarantusa i mąkę kokosową, wszystko dokładnie wymieszać. Odstawić na ok. 30 minut. Formować niewielkie kulki i obtaczać w wiórkach i mące. Przepis dodaję do akcji Desery
FitKotPrzygotowanie: Maliny i jagody umyć i osuszyć. Twarożek wymieszać z cukrem pudrem. Na dno szklanych naczyń wsypać po łyżce granoli. Nałożyć warstwę twarożku, jagody, twarożek i na końcu maliny. Deser schłodzić około 1-2 godziny w lodówce. Przed podaniem udekorować listkiem mięty i czekoladową rurką
Ala piecze i gotujeuginają się od owoców, koniecznie je wykorzystajcie! Polecam galaretkę o wyraźnym, kwaskowatym smaku, która będzie świetnie komponować się nie tylko z mięsem czy serami ale także w ciastach i deserach. Taką galaretkę robi się dosłownie kwadrans, więc tym bardziej warto zaopatrzyć spiżarkę w kilka słoiczków. Składniki na 6 średnich słoiczków: 2,5 kg czerwonej porzeczki 3 cytryny
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniabakalie, czy dosłodzić według własnego smaku. Jeśli nie mieliście do czynienia z amarantusem ekspandowanym (tzw. poppingiem) - to koniecznie go spróbujcie. Jest świetny do ciasteczek, jako posypka do deserów i podjadania na surowo, bo nie wymaga obróbki termicznej. Syrop z agawy ma również wiele zalet, ale w skrócie napiszę, że to doskonała substancja słodząca o niskim indeksie glikemicznym
Di gotujePodajemy polane śmietaną z cukrem 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/pierogi-z-jagodami/ BosowKuchni Artykuł Pierogi z jagodami + przepis na ciasto pierogowe bez jajek pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuUwielbiam lato, jest to czas kiedy możemy zajadać się świeżymi,pysznymi owocami prosto z krzaka. Oprócz tego można przygotowywać różne desery, które zachwycają nie tylko smakiem, ale i kolorem. Owocowe koktajle, domowe lody i sorbety to wspaniała propozycja na upalne dni. Natomiast wyśmienite torty, ciasta i ciasteczka z owocami sezonowymi idealnie uzupełniają spotkania w gronie rodzinnym. Nasza dzisiejsza propozycja
Banana Smilesprostu pyszne! Awokado budyń , może zrównoważyć hormony, zwiększyć metabolizm i walczyć z chorobami ,a co najważniejsze smakuje świetnie--- Smaczny budyń z pewnością będzie jednym z twoich ulubionych deserów. Przygotowuje się go szybko i łatwo,i zapewnia wiele korzyści zdrowotnych. Mianowicie, awokado zawierają sterole roślinne, takie jak beta-sitosterol, - Beta-sitosterolu wynosi substancja występująca w roślinach. Chemicy nazywają
w mojej kuchniDawno nie byłem tak zadowolony z efektów mojej kuchennej działalności. Nawet zanim spróbowałem, to już miałem przeczucie, że będzie dobrze. Kolor i zapach mi to powiedziały
zadanie-gotowaniePoczątek tygodnia (tak wiem wtorek, ale czas wakacji rządzi się swoimi prawami). Pamiętacie ten przepis “ szybkie ciasto bez glutenu, czekoladowo karmelowe ”? To najbardziej popularny wpis od
PaleoLifebabci" to polecam właśnie to. Grube ale nie suche ciasto półkruche, na nim warstwa dyni i jabłek a wszystko to zwieńczone cynamonową kruszonką. Doskonałe nie tylko jako deser ale będzie też pysznym śniadaniem, jeśli podamy je ze szklanką mleka lub kakao. *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 500 g mąki 4 żółtka 2 łyżki śmietany kwaśnej gęstej
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaUwielbiam przetwory typu 2 w 1. Oprócz pysznych owoców, które mogę wykorzystać zimą do deserów lub ciast zyskuję także smaczny kompot. Składniki 1 kg czereśni ok. 500 ml wody 10- 15 g cukru 1. Z czereśni usuwamy ogonki. Płuczemy pod bieżącą … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty