Awokado wydłubujemy ze skórki. Dodajemy resztę składników i blendujemy. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/do-picia/smoothie-awokado-malinami/ BosowKuchni Artykuł Smoothie z awokado i malinami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuDelikatnie kwaskowaty sos malinowy z dodatkiem cynamonu idealnie pasuje do słodkich deserów i dań, jak i do lodów. Można serwować zaraz po przygotowaniu „na ciepło” lub przelać do słoiczków i wyciągać każdej potrzebie :) Składniki: 500 g malin 3 łyżki cukru laska cynamonu lub 1 łyżeczka cynamonu w proszku Wykonanie: Umyte maliny wsyp wraz z cukrem do rondelka lub na patelnię
Kulinarna (nie)codziennośćdosładzać, chyba, że owoce nie były bardzo dojrzałe. W takim wypadku dodajcie do napoju odrobinę płynnego miodu, syropu klonowego lub po prostu cukru pudru. Smoothie smakuje i wygląda jak deser, a jest prawdziwą bombą witamin. W sam raz na śniadanie, zamiast kanapeczek, bułeczek i innych węglowodanów. Zdrowo, lekko i pysznie. SKŁADNIKI / 2 porcje 1 mały dojrzały banan 1 małe dojrzałe
cool and mintyostudzić i do ostudzonej już masy dodawać po kawałku masło cały czas miksując. Idealnie gładką masę przelać na spód ciasta/tarty. Wstawić (idealnie na całą noc) do lodówki. PYSZNIE ORZEŹWIAJĄCY DESER
gutfutbułką wykładamy ciasto. Pieczemy w 180 stopniach ok 40-50 min. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-ucierane/ciasto-cukiniowo-bananowe/ BosowKuchni Artykuł Ciasto cukiniowo-bananowe pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkucentrum miasta) składniki są dostępne w większości sklepów spożywczych, więc nie muszę szukać ich w dużych sklepach. W książce znajdziemy przepisy zarówno na zupy, dania główne ale również na desery. Zdecydowanie mogę polecić tę książkę, nie tylko dla miłośników kasz, ale również osób, które dotychczas z dużym dystansem podchodziło do „kaszanych” dań. Jestem pewna, że każdy znajdzie w niej wiele
Tradycyjna Kuchniaextra vergine, pomidory suszone 23%, woda, bazylia, pomidor, pietruszka, ocet winny, czosnek, sól morska, pieprz, oregano) Ocet balsamiczny biały (biały ocet, moszcz z winogron) Krem balsamiczny ciemny do deserów (skoncentrowany moszcz winogronowy, ocet Balsamico di Modena 20%, xsantan) Makaron pełnoziarnisty spaghetti (semolina z pełnoziarnistej pszenicy twardej durum, woda) Wszystkie produkty oczywiście są certyfikowane jako ekologiczne . Oprócz świetnych
Zdrowie na języku :PRewelacyjny i bardzo efektowny, a przede wszystkim wielokrotnie wypróbowany deser. Kruchutkie i delikatne krążki bezowe tym razem przełożyłam puszystym i lekkim kremem kawowym oraz świeżymi truskawkami. Idealnym wykończeniem okazał się sos truskawkowo-waniliowy, który świetnie wzbogacił smak torciku . Pamiętajcie, że dobrze ubita beza po wyłożeniu na blachę nie powinna rozlewać się na boki , ale powinna być puszysta, lśniąca i sztywna
cool and mintyPyszny i delikatny torcik , który nie wymaga pieczenia. Nie tylko pięknie wygląda, ale przede wszystkim smakuje jak najlepszy deser. Przygotowałam go na spodzie z pokruszonych ciasteczek maślanych, na którym ułożyłam warstwę kremu z mascarpone i roztopionej gorzkiej czekolady. Całość udekorowałam bitą śmietaną wymieszaną z pokruszoną bezą oraz pokrojonymi, świeżymi figami, które dodatkowo skropiłam waniliowo-miodową polewą. SKŁADNIKI na tortownicę
cool and mintyPyszne, soczyste jabłka podsmażane w karmelizowanym cukrze. Mogą być świetnym nadzieniem do naleśników lub dodatkiem do placków, ciast i deserów. Pyszne na ciepło, prosto z rondla, podane w wysokim pucharku z gałką lodów waniliowych. Przygotowane w ten sposób są delikatne, mięciutkie i wprost rozpływają się w ustach. Najlepiej wybierać twarde, jędrne jabłka typu antonówka lub szara reneta. Pamiętajmy
cool and mintyŁatwe w przygotowaniu i niezawodne naleśniki, które świetnie nadają się na popołudniowy deser. Choć są delikatne i mięciutkie, dzięki zawartości oleju nie przywierają do patelni i łatwo dają się odwracać. Posmarowałam je pysznym nadzieniem z twarożku, którego smak wzbogaciłam smażoną w cukrze skórką pomarańczową. Uformowałam w ruloniki i podsmażyłam z obu stron na rozgrzanym klarowanym maśle. Każdą porcję oprószyłam
cool and mintylepszego, niż posiłek przygotowany ze świeżych, sezonowych warzyw czy owoców. Myśląc o posiłku nie myślimy tylko i wyłącznie o daniach głównych. To dotyczy się wszystkiego co jemy – zup, deserów, także koktajli. Dzisiaj chcemy Was namówić na koktajl z rabarbarem. Ale nie dajcie się zwieść – nie będzie tak prozaicznie Koktajl z rabarbarem z ciekawym dodatkiem Proponujemy Wam dzisiaj orzeźwiający
Ciasna Kuchniato już ostatnie chwile, kiedy możemy przygotować sernik na zimno z truskawkami, więc trzeba się śpieszyć ;) smakuje nieziemsko, zapraszam do próbowania SKŁADNIKI Spód: 150 g
słodki bratekChoć w Polsce znamy zaledwie kilka rodzajów jagód, do rodziny... Artykuł JAGODA – DO MIĘS, WARZYW I DESERÓW pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEKończy się już sezon rabarbarowy ale na 100% zdążycie jeszcze upiec placek z rabarbarem i owsianą kruszonką. Ciasto to możemy zajadać bez większych wyrzutów sumienia gdyż
sierotka maRysia w kuchni