Kolejna prosta propozycja letniego deseru z owocami .Ja nie dodaję do śmietany kremówki żelatyny .Ubija się świetnie na sztywno i stała w lodówce trzy dni w niezmienionej formie.Znaczy jeden kawałek przetrwał i był równie smaczny. Składniki na spód tarty: 150 g mąki pszennej 150 g mąki orkiszowej 150 g zimnego masła 2 żółtka 1 łyżka kwaśnej śmietany 0,5 szklanki
Ladylaura.opakowanie, truskawki 50 dag, skrobia ziemniaczana 1 opakowanie/tortenguss red, woda zimna 250 ml/z sokiem truskawkowym, listki mięty - ile potrzeba biszkopt gotowy przydaje się gdy na szybko potrzebny jest słodki deser, bo goście niespodziewani będą... tortenguss wymieszać w zimnej wodzie z sokiem truskawym i doprowadzić do zagotowania mieszając cały czas, zdjąć z ognia i wsypać pokrojone w plastry truskawki, delikatnie zamieszać
W Mojej Kuchni LubięFitbudyń przygotowany z kaszy jaglanej jest idealnym pomysłem na zdrowy deser, śniadanie, przekąskę lub na wynos. Jaglanka znakomicie komponuje się z różnymi dodatkami – z konfiturą, syropem klonowym, świeżymi owocami albo po prostu z cynamonem. Dzisiejsza wersja - z truskawkami :) Jeśli przygotowując potrawy świadomie wybierasz składniki w 100% naturalne i zdrowe, zajrzyj do sklepu www.naturalniezdrowe.com.pl , który równocześnie jest polskim producentem zdrowej żywności
Kulinarna (nie)codziennośćDziś propozycja na słodko, mocno kawowe ciasto z jagodami! Kto uwielbia kawowe desery? składniki; 25 dag mąki pszennej 3/4 szkl mleka pół szklanki oleju 15 dag cukru 5 łyżeczek kawy rozpuszczalnej 3 jajka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 30 dag mrożonych jagód lukier; pół szklanki cukru pudru 1 łyżka mleka 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej Przygotowanie; Mleko, olej
Radość kipiąca uśmiechem.wypłynięcia. Podajemy z bułką tartą zezłoconą na maśle. 4.5.2.8 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/knedel-z-truskawkami/ BosowKuchni Artykuł Knedle z truskawkami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuSkoro mamy sezon truskawkowy to i ja nie będę się wyłamywać.Dlatego przygotowałam fantastyczny deser ,który mnie osobiscie zasmkował i dość często go robię na podwieczorek bo ma tylko 115 kcal.Polecam ten deserek dla dużych i małych. 1/2 kg.truskawek 1/2 szkl/płatków owsianych 1/4 szkl.płatków migdałowych 1/4 szkl.posiekanych orzechów włoskich 3 łyżki cukru 1 op.jogurtu 0% naturalnego ********************************************** Płatki
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiPyszny dodatek do deserów , jak i do mięs. Składniki 250g świeżych moreli 2 łyżki cukru brązowego 1 łyżka soku z cytryny skórka z ½ cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Przygotowanie Morele po umyciu pozbawiłem pestek, pokroiłem na mniejsze cząstki. Przełożyłem do małego rondelka, dodałem cukier, sok oraz 2 gałązki świeżego tymianku. Dusiłem do rozparowania moreli – zmiksowałem blenderem. Przełożyłem
R'n'G Kitchentruskawkowy to idealny dodatek do letnich deserów, lodów, naleśników, racuchów, ryżu, czy makaronów. Najsmaczniejszy jest przygotowany ze świeżych owoców. Można go przygotować na 2 sposoby: na ciepło i na zimno. Jeden i drugi sos można przechowywać w lodówce 2-3 dni. Wybieram prostszą wersję - sos na zimno - truskawki nie poddane działaniu wysokiej temperatury są po prostu zdrowsze. Jest to dobry
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Dzisiaj zapraszam Was na domowy budyń przygotowany na bazie kaszy jaglanej i truskawek. Deser jest prosty do przygotowania, gęsty, kremowy i bardzo sycący. Jeżeli jesteście na diecie wegańskiej to kaszę ugotujcie na mleku roślinnym. Przed podaniem, budyń udekorujcie plasterkami świeżych truskawek i domowym sosem truskawkowym. Składniki na 4 porcje: 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki
UgotowaćWystarczy dodać dowolne przyprawy, poeksperymentować z czymś mniej tradycyjnym tj. anyż, goździki czy cynamon a efekt będzie rewelacyjny. Tak przygotowane mogą służyć przez cały rok jako baza do sałatek, deserów czy po prostu same w sobie z dodatkiem wyłącznie w postaci widelca. Pycha! Składniki: 11/2 kg gruszek 1 litr wody 70 dag cukru 1 łyżeczka kwasku cytrynowego Przyprawy: goździki cynamon
Tradycyjna Kuchniaróżne dodatki. Ale czy nie lepiej zrobić go tylko z dodatkiem cukru? Cukier świetnie konserwuje a przy tym mamy całkowicie naturalny dżem który wspaniale podkreśli smak ciast, naleśników czy deserów. Truskawki na dżem nie muszą być piękne - lepiej by były bardzo dojrzałe i najlepiej z własnego ogórka. Różnica w zapachu i smaku jest ogromna zwłaszcza jeżeli nie podlewamy
Poezja Smaków - blog kulinarnyDo haupii przymierzałam się niczym pies do jeża. A to miałam za mało mleka kokosowego. A to już było za późno i na pewno
Gotuj z Blue RavenDanie, które ja osobiście kojarzę z dzieciństwem, z latem, z dziadkami. Danie, na które poświęcicie maksymalnie 45 minut Waszego cennego czasu. Zasyci, wprowadzi w stan szczęścia i zastąpi częściowo deser ;) Oto jegomość Ryż w towarzystwie Cynamonu i Musu Jabłkowego. Ryż z cynamonem i jabłkami www.kuchniasmakow.blogspot.com 1 szklanka ryżu 1 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki mleka 1-2 łyżek śmietanki
Kuchnia smakówniedocenianej stała się bardzo popularna przede wszystkim ze względu na zdrowe właściwości oraz niewielka kaloryczność. Jej ogromna zaleta jest to, że możemy ją podawać zarówno jako składnik deserów, zup, a także dań typowo obiadowych. Dzisiaj w połączeniu z mięsem zmielonym z piersi z indyka stanowi jeden ze składników delikatnych pulpetów w sosie śmietanowo-koperkowym. Uwaga! Dzieci chętnie się skuszą
ChilliJemywykorzystać ich do wypieków, w końcu maja one niepowtarzalny smak. Połączyłam je z kokosem i był to strzał w dziesiątkę, bo te dwa smaki idealnie do siebie pasują. Deser z wyglądu może banalny ale w smaku nieziemski. Składniki na 8 tartaletek: na ciasto: 300 g mąki pszennej 200 g zimnego masła 100 g cukru pudru 2 żółtka 2 łyżki
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia