sałatka - 50590 przepisów (strona:1711/3373)

Kiszone pomarańcze 66

dzięki za pomysł. O wartości kiszonych pomarańczy nie będę pisać ale o walorach smakowych można napisać poemat. Smak jest subtelny, delikatny a zarazem wyrazisty, idealny. Ja dodaję pomarańcze do sałatek, zajadam same lub smaruję na chlebie. Polecam bardzo serdecznie. Kiszone pomarańcze. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sałatka z wątróbką drobiową 67

szpinak i brokuły to przepyszne warzywa i przekonało się do nich wielu. Mam nadzieję że do wątróbki również się przekonacie a w tym sałatkowym wydaniu smakuje wybornie. Polecam gorąco. Sałatka z wątróbką. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Chrupiąca surówka z białej kapusty 248

mieszamy i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem *** *** Przed podaniem przechowujemy w lodówce *** *** SMACZNEGO ***         POLECAM TAKŻE: NAJLEPSZE SURÓWKI DO OBIADU PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ

Blog z Apetytem
Sałatka z makaronu orzo, indyka i pesto z awokado 83

pastę. Następnie dodajemy papryczkę chilli oraz miąższ awokado. Krótko miksujemy, tak aby w pesto pyły wyczuwalne drobne kawałki awokado i papryczki. Makaron, mięso oraz pesto mieszamy ze sobą. Wierzch sałatki posypujemy listkami bazylii oraz pokrojoną w krążki papryczkę chilli

Qchnia po prostu
KOLOROWA SAŁATKA Z TORTELLINI 121

Prosta, smaczna i bardzo apetyczna sałatka. Przyciąga wzrok swoimi kolorami 😍 Nie wymaga od nas dużo czasu. Jest lekko czosnkowa, ale jeśli nie lubimy smaku czosnku - pomińmy go, i tak będzie bardzo smacznie 😉 Składniki: op. tortellini (moje z serem i szpinakiem) puszka kukurydzy  2 łodygi selera naciowego 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 2-3 gruntowe ogórki natka pietruszki/ szczypiorek

Walijskie Pichcenie
Pieczona dynia z szałwią, pieczarkami z fetą i pomidorami 40

fety i pomidorów Dynia, pieczarki, pomidory stanowią prawdziwe jesienną kombinację. Dodatek fety sprawia, że potrawa zyskuje odpowiedni smak i aromat. Takie pieczone warzywa możemy zjeść na gorąco, lub jako sałatka na zimno. Świeża rukola i sos musztardowy stanowią świetne dopełnienie smakowe całego dania. Nie zawsze jednak mamy w domu zielone listki rukoli. Możecie je pominąć, robiłam to danie również

Tajemnice Smaku
Sałatka z kurczakiem, winogronami i rukoli 75

soku z cytryny pieprz sól Sposób wykonania: Wszystkie składniki sosu dokładnie ze sobą mieszamy. Mięso oraz ser kroimy w kostkę, winogrona kroimy na połówki.  D miski wrzucamy składniki sałatki, polewamy przygotowanym sosem, delikatnie mieszamy

Qchnia po prostu
Sałatka brokułowa z czerwoną fasolką, chilli i jajkiem 71

fasolę odsączamy z zalewy, paprykę oraz cebulę kroimy w drobną kostkę, chilli kroimy w krążki. Wszystkie składniki wrzucamy do dużej miski. Składniki sosu łączymy ze sobą i dodajemy do sałatki. Całość delikatnie mieszamy

Qchnia po prostu
Soczysta surówka obiadowa 64

dodajemy oliwę wymieszaną z miodem, dokładnie mieszamy *** *** Całość przyprawiamy do smaku mielonym pieprzem *** *** SMACZNEGO ***         POLECAM TAKŻE: NAJLEPSZE SURÓWKI DO OBIADU PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ

Blog z Apetytem
Buraczki w winnej zalewie 74

Pieczone buraki w słodko-kwaśnej zalewie mogą być podawane jako dodatek do mięs czy wędlin. Można z nich  również przyrządzić znakomitą sałatkę, np.: na półmisek wyłożyć rukolę, ułożyć na niej plastry buraków, posypać posiekanymi orzechami włoskimi i posypać serem feta lub kozim. Można dodatkowo skropić kremem balsamicznym. Takie buraczki sprawdzą się również  w połączeniu

Kulinarne przemyslenia
Smażone krewetki z czosnkiem, gorczycą i chlebkiem chapati 53

różowy, zajmie to około minutę, zdejmujemy krewetki z ognia. Wyciskamy na nie sok z limony i dekorujemy posiekaną dymką. Krewetki podajemy z ryżem lub chlebkami chapati i z sałatką. CHLEBEK CHAPATI (CZAPATI) Mieszamy w misce mąkę i wodę, następnie wyrabiamy, aż uzyskamy gładkie ciasto. Wyrobione ciasto przykrywamy lub zawijamy w folię i odstawiamy do lodówki na około 30 minut. Wyjmujemy

Tajemnice Smaku
Sałatka z figami i halloumi 70

halloumi bardzo nam zasmakował i co jakiś czas gości na naszym stole, przede wszystkim jako składnik w sałatkach. Tym razem połączyłam go z figami i winogronami, do tego prażone orzechy i miodowy sos. Taka pyszna jesienna kompozycja. składniki: 2-3 garście porwanej sałaty 3-4 nieduże figi 225 g sera halloumi 5-6 kulek winogrona 2 garście orzechów włoskich

Monia miesza i gotuje
Pieczone awokado z sosem chipotle majo 93

jeść  na zimno i na ciepło. Tylko po przekrojeniu awokado należy sprawdzić, czy nie jest gorzkie. Do tego sos chipotle, moje odkrycie tegorocznych wakacji! Mieszam go również z sałatkami do pracy. Papryczki chipotle można kupić np. w Kauflandzie.   Składniki: 2 szt. awokado  1 jajko  2 łyżki mąki  3-4 łyżki startego parmezanu

bistro mama