Sałatka z zupek chińskich to danie, które od lat cieszy się ogromną popularnością w polskich domach. Nic dziwnego – jest szybka w przygotowaniu, wymaga minimalnego wysiłku i składników, a do tego świetnie smakuje. To jedno z tych dań, które doskonale sprawdza się zarówno na co dzień, jak i podczas różnych okazji, od domowych imprez
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sałatka z figami i gruszką idealna na jesień. Czytaj więcej
Ana Mari's worldSałatka z figami i gruszką idealna na jesień. Czytaj więcej
Ana Mari's worldSzybka, smaczna i bardzo prosta sałatka na ciepłe dni. W roli głównej przyprawy od Malabar ! Warto wypróbować! Składniki: 100 g piersi kurczaka 250 g brokułu 150 g pomidora malinowego 150 g ogórków kiszonych 50 g rzodkiewki 50 g miksu sałat 10 ml oleju lnianego 10 ml oleju rzepakowego do smażenia przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, czosnek granulowany, przyprawa bułgarska , grys
Truskawkowa FiestaPyszne pieczone ziemniaki z sałatką. Czytaj więcej
Ana Mari's worldPyszne pieczone ziemniaki z sałatką. Czytaj więcej
Ana Mari's worldSmaczne jako sałatka, świetny dodatek do dań z grilla i obiadu. Ziemniaki mają wiele zastosowań i każdy pomysł na nie jest pyszny. Artykuł Pieczone ziemniaki (z kaparami i boczkiem) pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją
Pieprzyć z FantazjąOryginalna sałatka na lato, lekka, kolorowa, skomponowana z zielonej fasolki, sałaty rukoli, moreli i mozzarelli, z dressingiem z oliwki z oliwek i cytryny- to moja propozycja na dziś. Korzystajcie ze słońca i pięknego lata, jedząc lekko i zdrowo. Przygotowanie : 20 min. Gotowanie : 15 min. Porcja dla 6 osób : ● 600 g zielonej fasolki ● 12 świeżych moreli ● sok z 1 cytryny
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskamiski z warzywami, mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem przechowujemy w lodówce *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: NAJLEPSZE SURÓWKI DO OBIADU PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Chrupiąca surówka z młodej kapusty pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z ApetytemBardzo prosta i smaczna sałatka! Idealna dla wielbicieli ziemniaków! Głównym gościem jest wegański krem a'la majonez od Cremajo ! Składniki: 200 g ziemniaków w mundurkach 150 g kiszonych ogórków 150 g papryki czerwonej 100 g cebuli czerwonej 40 g majonezu odtłuszczony Cremajo 20% przyprawy: świeży koperek, pieprz, sól Sposób przygotowania: Do wrzącej osolonej wody wrzucić bardzo dokładnie umyte ziemniaki - gotować
Truskawkowa Fiestasię z grillowanym kurczakiem, wieprzowiną czy stekiem. Świeżość sałaty lodowej świetnie równoważy bogactwo smaków mięs. Jest też idealnym dodatkiem do kiełbasek, szaszłyków czy hamburgerów Ryby i owoce morza : Lekka sałatka dobrze współgra z pieczoną rybą, grillowanymi krewetkami czy łososiem. Potrawy z kuchni meksykańskiej : Tacos, burritos czy quesadillas – wszystkie te dania będą smakować lepiej z dodatkiem świeżej surówki. Dania z makaronem
e-PrzepisyKulinarnezagotuj. Gotuj aż warzywa będą miękkie. Pod koniec dodaj przyprawy, miód, drobno posiekany czosnek, ocet, w razie potrzeby dopraw do smaku solą . Całość dokładnie wymieszaj, zagotuj, zdejmij z ognia. Sałatkę przełóż do czystych słoików, szczelnie zamknij wieczkami. Pasteryzuj przez 20 minut. Przechowuj w ciemnym chłodnym miejscu. Rada : G dy marchewka nie jest już bardzo młoda
Przepisy i porady kulinarnecukier, wodę , mieszamy. Garnek stawiamy na ogień, zagotowujemy. Gdy warzywa będą miękkie dodajemy drobno posiekany czosnek, przyprawę gyros, ocet, dokładnie mieszamy. Gotujemy jeszcze chwilę . W razie potrzeby możemy doprawić sałatkę solą itp. Przekładamy do czystych słoików, szczelnie zamykamy wieczkami. Pasteryzujemy przez 20 minut. Przechowujemy w chłodnym ciemnym miejscu. Smacznego
Przepisy i porady kulinarneWszystko razem mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem *** *** Przed podaniem przechowujemy w lodówce *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: NAJLEPSZE SURÓWKI DO OBIADU PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Coleslaw z czerwoną kapustą pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytem