Rześka, wiosenna, chrupiąca sałatka albo po prostu talerz pełen dobroci – burrata z rzodkiewką i grejpfrutem, z dodatkiem ogórka i kalarepki to jest co co można pokochać. Spróbujcie koniecznie tej wiosny! Burrata z rzodkiewką i grejpfrutem Rodzaj: wegetariańskie, bez glutenu Czas przygotowania: 10 minut Ilość … Artykuł <strong>Burrata z rzodkiewką i grejpfrutem</strong> pochodzi
Flymetothespoonskładniki: 27 szt. krakersów 120 g sera żółtego 1 puszka tuńczyka 30 g cebuli 4 jajka 2 – 3 ogórki konserwowe pęczek szczypiorku majonez pieprz, sól
Domowy Smak Jedzeniaoliwę lub olej oraz zmielony pieprz i wszystko dokładnie mieszamy *** *** Przed podaniem przechowujemy w lodówce *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: NAJLEPSZE SURÓWKI DO OBIADU PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ Artykuł
Blog z ApetytemSery są niezbędne wśród zimnych przekąsek. Szczególnie polecane są ostre-twarde gatunki. Można je serwować w kawałku, pokrojone w plastry, kostkę czy w sałatce. Znakomitym dodatkiem do takich serów jest pieczywo, masło i owoce: zielone i czerwone winogrono, gruszka, figi czy melon. Do swojej przekąski użyłam: sera Bursztyn długodojrzewajacego z pikantną nutą, półtwardego holenderskiego sera Mimolette, Old Amsterdam
Kulinarne przemysleniaodstawiam do lodówki na minimum godzinę. Smacznego :) Dla miłośników czerwonej kapusty polecam jeszcze kilka przepisów (wystarczy kliknąć w tytuł a ukaże się przepis) zapraszam : Czerwona kapusta.Smaczna, szybka sałatka obiadowa klik Kapusta czerwona z nutą słodyczy z jabłkiem, cynamonem i powidłami klik
Kuchnia z widokiem na ogródNieśmiertelną sałatkę jarzynową znamy wszyscy! Każdy ma jednak jakiś swój magiczny składnik. Moją urozmaiciłam kukurydzą i efektownym podaniem. Ciekawa jestem, jak często ją robicie? Ja 3-4 razy w roku. Składniki: ? 5 marchewek ? 5 ziemniaków ? 2 pietruszki ? 1 mały seler ? 5 jajek ? 2 jabłka ? 6 ogórków konserwowych ? 1 puszka groszku zielonego ? 1 puszka kukurydzy ? 5 łyżeczek musztardy ? 3 łyżki majonezu
To co kochamProsta sałatka obiadowa. Kolorowa, chrupiąca i trochę egzotyczna. Składniki: ? 1 sałata lodowa ? 1 puszka ananasów ? 1 duża marchewka Sos ? 1/2 szklanki śmietany 12% ? 1/4 szklanki soku z anansów ? sok z 1/2 cytryny ? sól, pieprz do smaku Wykonanie: ? Sałatę pokroić w kostkę 2×2 cm. Tę sałatę jako jedyną można kroić. ? Plastry ananasów przekroić na ósemki. ? Marchewkę obrać i obieraczką
To co kochamSłodko-kwaśne ogórki są zaskakujące w smaku. Na Węgrzech to jest najpopularniejsza sałatka z ogórków, podawana w każdej restauracji. To taka nasza mizeria po węgiersku. Szczypiorek dodatkowo zaostrza jej smak. Jest naprawdę smaczna i zagości na dłużej w naszym domowym menu. Składniki: ? 500 g ogórków ? 1 łyżka soli ? pęczek szczypiorku ? 1/2 łyżeczki słodkiej papryki ? 1 łyżka kwaśnej śmietany ? pieprz
To co kochamSałatka zamiast obiadu? Czemu nie? Ma wszystko, co powinien zawierać obiad: białko, dodatek skrobiowy i warzywa, czyli trzy w jednym. Idealna na upały, orzeźwia, syci i szybko się robi. Zamiast ogórka świeżego można użyć konserwowy. Składniki: ? 1 szklanka ryżu ? 2 puszki tuńczyka w kawałkach w oleju ? kiść białych winogron bez pestek ? 1 puszka kukurydzy ? 4 ogórki zielone małe ? 2 łyżki
To co kochamPrzepis na tę sałatkę ma z 20 lat i tak naprawdę nie wiem dlaczego nie pojawił się do tej pory na moim blogu. Kiedyś żadna impreza czy święta nie obyły się bez niej i chyba po prostu się przejadła. Zdecydowanie imprezowa, lekko pikantna, zaskakująca smakiem pora, ananasa, czerwonej fasoli i żółtego sera obtoczonego w papryce. Składniki: ? 2 pory ? 1 puszka
To co kochamBardzo popularna w Polsce sałatka grecka. Grecka głównie za sprawą oliwek i fety, a także sosu na bazie oliwy. Bardzo kolorowa, a zimą to prawdziwa bomba witaminowa. Myślę, że każdy kiedyś ją degustował i nie trzeba namawiać do jej wykonania, bo smak jest znany i lubiany. Składniki: ? 1 mała sałata lodowa ? 1 długi ogórek zielony ? ok. 1 szklanki pomidorków koktajlowych
To co kochamDlaczego studencka? Nie mam pojęcia. Ta sałatka pod taką właśnie nazwą figuruje w moim starym zeszycie. Może dlatego, że szybko się robi, a ryżem można szybciej zaspokoić studencki głód, bo jak na kieszeń studenta to jest dość bogata. W każdym bądż razie nie tylko studentom smakowała. Składniki: ? 1 szklanka ryżu ? 1 puszka ananasów ? 1 słoiczek selera konserwowego ? 1 puszka kukurydzy
To co kochamIdealne połączenie kwaskowych owoców i słodkiej bitej śmietany. Bardzo smaczna i mocno witaminowa sałatka z owocami, i najlepiej jeśli są to owoce sezonowe. Niestety teraz mamy mało owoców, więc posiłkowałam się innymi, niekoniecznie z polskich sadów i ogrodów. Ale gdy przyjdzie prawdziwe lato z nieskończoną mnogością owoców, to ograniczać nas będzie tylko wielkość naczynia. Ja trochę za dużo dałam śmietany
To co kochammiłośników śródziemnomorskich smaków nowa odsłona włoskiego Caprese. Tym razem z borówką amerykańską, która jest łudząco podobna do czarnych oliwek i zmyliła niejedną osobę sięgającą po tę sałatkę. Kolorystycznie i smakowo o niebo lepiej od zwykłego biało-czerwono-zielonego Caprese. Idealna na imprezy, bo i wygląda, i smkauje. Składniki: ? 2 szklanki pomidorków koktajlowych pomarańczowych ? 2 małe opakowania kulek mozzarelli ? 1 szklanka
To co kocham