żółte, to kupuję ich zdecydowanie za dużo, a potem szybko dostają brązowych plamek i nikt ich już jeść nie chce... Dlatego też często dodaję je do różnych ciast, koktajli, deserów i innych takich. Właśnie w takie sposób powstały te batoniki. No właśnie, ostatnio często robię jakieś batoniki - łatwo zabrać je ze sobą na spacer czy wycieczkę, są sycące więc świetnie
Czary - gary w kuchniposzukiwaniu inspiracji, ale podobno to jeszcze nie ten smak, więc będę próbować dalej. A ciasto pyszne, słodkawa pianka budyniowa w dwóch smakach, nasączone galaretką biszkopty i owoce idealny deser na upały i na zbliżający się Dzień Dziecka. Więc spróbujcie koniecznie. Składniki: biszkopty (u mnie wystarczyło jedno opakowanie) 2 opakowania galaretki truskawkowej 1,5 szklanki mleka (375 ml) 5 żółtek
Cynamonowe szczęściebezy Przygotowanie: Zimną kremówkę ubić na sztywno. Truskawki umyć, oczyścić z szypułek i rozgnieść widelcem. W szklanych przeźroczystych szklankach lub pucharkach układać warstwami pokruszone bezy, bita śmietana, rozgniecione truskawki. Deser podajemy bezpośrednio po przygotowaniu. *Do kremówki nie dodajemy cukru pudru ponieważ bezy są słodkie
Ala piecze i gotujeJuż za chwilkę Dzień Dziecka ! Dzieci uwielbiają słodkości, więc dziś zachęcam Was do przygotowania dla nich pysznego deseru, czyli mini ptysi z truskawkami. Wypełnione są lekkim kremem budyniowym, który zdecydowanie lepiej zda egzamin przy panujących upałach, niż bita śmietana. Jeśli Wasze dzieci lubią bardzo słodkie ciastka dodajcie nieco więcej cukru do kremu, niż jest w przepisie. Na pewno żadnej pani
Kulinarne przygody Gatityskładniki: 160 – 170 g mąki 3 łyżki miodu 80 g masła 3 jajka (białka oddzielone od żółtek) 250 – 270 ml mleka 30 g kakao
Domowy Smak Jedzeniabył to strzał w dziesiątkę, teraz nie wyobrażam sobie robić tego ciasta na innych ciastkach! Robiłam w formie o wymiarach 24 cm x 27 cm. Przy wykonaniu tego deseru trzeba pamiętać aby na ostatnią warstwę nie dawać kiwi, ponieważ zwykła galaretka się nie zetnie, chyba że dysponujecie galaretką bez żelatyny. Czytaj więcej
Pychotkaaasiły na gotowanie. Pozostańmy w temacie koktajli – przygotowałam dla Was mleko jaglane. Świetnie smakuje z poranną kawą i wykorzystacie je do przygotowania innych napoi jak i deserów (np budyń wczoraj na nim zrobiłam). Do przygotowania mleka jaglanego potrzebujemy: 1 szklankę kaszy jaglanej 3 szklanki wody szczyptę soli Kaszę jaglaną umieszczamy na sitku i przepłukujemy aż woda będzie przezroczysta. Gotujemy
Szybko Tanio Smaczniecierpkim posmakiem, lekko mineralne, co jest typowe dla win z tego regionu. Doskonałe do steków, pieczeni, w tym kiełbasek, zimnych przekąsek, pikantnego salami oraz średnio dojrzałych serów. Na deser otrzymaliśmy tartę cytrynową z malinami, do niej kawę. Podsumowanie: Dobra lokalizacja (łatwy dojazd środkami komunikacji miejskiej) – wszędzie blisko. Przyjazny wystrój i otoczenie Lekka, świeża kuchnia Dobre wina w przyjaznych cenach
królestwo garówwierzchu polewamy oliwą i posypujemy kolendrą. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/dania-z-kasza/kasza-bulgur/ BosowKuchni Artykuł Kasza bulgur z kozim serem i suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkugładką masę. Za pomocą łyżki wyłożyć krem na pokruszone ciasteczka. Wierzch starannie wyrównać. Owoce pokroić w ćwiartki i po czym wymieszać z dżemem truskawkowym i ułożyć na warstwie kremu. Deser lekko schłodzić
Ciastka - domowe słodkościktóra w roku 1926 odbywała tournee po półkuli południowej. Nie wiadomo jednak, kto poczęstował ją tym tortem po raz pierwszy. Spierają się o to Australijczycy i Nowozelandczycy. Zrobienie tego deseru kusiło mnie od lat, tak jak posiadanie dobrego piekarnika. Teraz, gdy się go dorobiłam, zaczęłam poruszać się bez kul po mieszkaniu i są truskawki, wypiek mógł się doczekać realizacji
Weekendy w domu i ogrodzietrawienie. Istnieje wiele odmian tego napoju, każdy azjatycki kraj ma swoją unikalną recepturę. W wersji podstawowej lassi jest rzadkie, ale można przygotować wersję gęstszą do jedzenia łyżeczką - idealny jako deser na podwieczorek lub pożywne śniadanie. Mango to owoc średniokaloryczny (60 kcal w 100 g), ale można go spożywać bez obaw o szczupłą sylwetkę. Mango ze względu na bogactwo składników odżywczych
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Pyszny, kremowy sernik bez pieczenia! W sam raz na upalne dni, kiedy nie mamy ochoty na włączanie piekarnika :) Deser jest bogaty w białko, nie tylko ze względu na główny składnik jakim jest twarożek, ale także dzięki dodatkowi odżywki białkowej o smaku czekoladowym. Spód to omlet orzechowy przygotowany bez grama mąki - wielbiciele zdrowych słodkości będą zadowoleni :) Na wierzchu znajdują się
Chocolate Muffin Blogbyły identyczne, bo brały udział w innej akcji na facebooku, która nawisem mówiąc bardzo mi się spodobała i chętnie dołączę do kolejnej. Trudno było mi więc ocenić, która wersja deseru z kiwi jest najlepsza. Nikt nie skusił się na dodanie kiwi do dania obiadowego, szkoda, chętnie skorzystałabym z czyjegoś genialnego pomysłu. Wymyślę kiedyś własny... Po długim namyśle i wielokrotnym czytaniu
Anioszek w kuchniyśląc o rabarbarze, w Waszych głowach pewnie wizualizuje się wizja słodkich wypieków i deserów z jego udziałem. Ja postanowiłem przełamać tę konwencję i przygotować rabarbarowy sos do mięsa, aromatyzowany wanilią, cynamonem i nutką chili. Ma on konsystencję musu i świetnie komponuje się z drobiem jak i delikatnymi częściami wieprzowiny. W moim dzisiejszym przepisie znajdziecie polędwicę przyrządzoną najprościej jak się
Food Square