Mamy sezon na rabarbar więc postanowiła zrobić kilka słoiczków domowego dżemu z nutką imbiru i cynamonu.Taki dżem nadaje się na kanapki a także do ciast i deserów. Często domowe dżemy używam do ciast z masami, super się sprawdzają. Przygotowanie dżemu nie zabiera dużo czasu :) Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 563 g rabarbaru 1 cukier waniliowy 1 szklanka cukru
Sama słodycz i szczypta chiliPieczemy ok 40-45 min w 180 stopniach 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-owocami/ciasto-drozdzowe-rabarbarem/ BosowKuchni Artykuł Ciasto drożdżowe z rabarbarem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuCoś na deser. Puszyste, pyszne, rozpływające się w ustach - donaty . Chociaż są pracochłonne, efekt jest imponujący. Składniki: 1/2 kg sera 2 szklanki mąki 1 szklanka cukru 3 całe jajka 1 zapach według uznania 1/2 margaryny 1 1/2 łyżeczki sody 1 łyżka octu olej do smażenia Margarynę rozpuszczamy i ostudzimy. Jaja, cukier, mąkę, zapach, sodę
Pyszności Słodkościpropozycję czyli serniczki na zimno w słoiczkach, łatwo zapakować do koszyka i przewieźć, a każdy dostaje ładną porcję w sam raz na raz ;) Dzisiejsze serniczki można podać również jako deser w domu, dzięki zamknięciu wygodnie przechowamy je w lodówce. Z podanych składników zrobiłam 6 porcji w niedużych słoiczkach. Składniki: 500 g sernika na sernik (może być z wiaderka
Ciastkozercytyle: Pycha! Książka „Sekrety francuskiej kuchareczki” nie tylko wspaniale się czyta, daje doskonałe wytchnienie po całym dniu pracy, ale też podpowiada wspaniałe propozycje na obiady, czy desery dań tradycyjnej kuchni francuskiej :) Poniżej prezentuje Wam zdjęcia Bouf Bourguignon przygotowanego na podstawie przepisu z książki. Bardzo żałuje, że nie mogę Wam wysłać zapachu tej potrawy… delikatny aromat mięsa wraz
Kolizje Smakówprzepadają. Warto ją więc przemycić w sprawdzony pomidorowy sposób, tak aby stała się smacznym, pożywnym dodatkiem do zupy :) Zaleta kaszy jest przede wszystkim to, że możemy ją podawać w deserach, ale i w daniach wytrawnych. Jaglane Wtorki to dzień kiedy możemy znaleźć pyszne sposoby na tę pyszną kaszę :) Składniki: puszka pomidorów krojonych 5 -6 dużych marchewek 500 ml passaty pomidorowej
ChilliJemyCalibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Uwielbiam jeżyny w każdym koktajlu i deserze, są lekko kwaśne, intensywne w smaku i jednocześnie słodkie. Zmieszane ze słodkim mango tworzą wspaniały duet koktajlowy. Składniki: 150g jeżyn (waga mrożonych) 200g jogurtu naturalnego 1 dojrzałe mango Jeżyny wkładamy
Gotowanie i blogowaniepodanych składników robimy sos czosnkowy 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/dodatki-do-dan-glownych/pieczone-warzywa-grilla-obiadu/ BosowKuchni Artykuł Pieczone warzywa z sosem do grilla, obiadu pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkusuchej patelni. Składniki sałaty mieszamy. Podajemy polane sosem. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/salata-z-kaparami/ BosowKuchni Artykuł Sałata z kaparami, mozzarellą i pomidorkami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuCała kopułka na serniku obłożonym kiwi wykonana jest z galaretki - również kwiat, który jest w środku. Do zrobienia bardziej wymyślnych kwiatów trzeba użyć specjalnych narzędzi, ale
Przepisy Kulinarnekremem. Bezowe ciastka można przygotować wcześniej i przechowywać w zamkniętym metalowym pudełku. Dopiero przed podaniem można przełożyć je kremem. Są pyszne również bez kremu. Idealne do jako dodatek do deserów. The post Bezowe ciastka z kremem appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzeniablendujemy i zaprawiamy śmietaną/mlekiem. Podajemy z jajkiem 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/zupy/zupa-pokrzywy-czosnku-niedzwiedziego/ BosowKuchni Artykuł Zupa z pokrzywy i czosnku niedźwiedziego pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuzawsze uwielbiałam. Truskawki zanurzałam w czekoladzie i delektowałam si ę ich cudownym smakiem. Czego chcieć więcej od takiego deseru?:) Niestety zawsze czegoś mi brakowało. I tak któregoś dnia robiąc zakupy, znalazłam ten brakujący smak. Tym dopełnieniem
La grande e la piccola cuocabazie zwykłego mleka ( tak! tak!). Po prostu rozpuszczam galaretkę w mniejszej ilości wody a resztę uzupełniam spienionym mlekiem kiedy galaretka zacznie tężeć. Całość jest delikatna, lekko piankowa. Taki deser wspaniale się sprawdzi kiedy nie mamy zbyt dużo czasu na przygotowania a prawdę pisząc - jest naprawdę w swojej prostocie bardzo, bardzo smaczny! Składniki na blaszkę 20x30: paczka okrągłych biszkoptów
Poezja Smaków - blog kulinarnypostawiłem na moje ulubione trio — łososia, szpinak i awokado. A i oczywiście nie mogło zabraknąć kremowego serka z odrobiną chrzanu, który często zastępuję wasabi dla podkręcenia smaku. Na deser solidna porcja zielonego smoothie, bez którego nie wyobrażam sobie dnia. I tyle, prosto i ze smakiem. Na zdrowie! * SKŁADNIKI na 24 wrapy i 2 smoothie Naleśniki gryczane: 100 g mąki gryczanej
Food Square