Puree z dyni

Puree z dyni

Puree z dyni

W tym sezonie na moim blogu dynia skradła prawie całą przestrzeń. Były zarówno słodkie, jak i wytrawne przepisy. Desery, kawy, syropy, risotto… A teraz czas na coś najważniejszego, czyli podstawę większości dyniowych przepisów czy puree z dyni.     Składniki: 1 nieduża dynia (o mocno pomarańczowym wnętrzu) np. hokkaido   Wykonanie: Dynię umyć, przekroić na pół, wydrążyć łyżką środek i obrać ze skórki. Pokroić na plastry i ułożyć w naczyniu Czytaj dalej... Artykuł Puree z dyni pochodzi z se... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pasja Smaku

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.