Znacie crumble?To doskonaly i bardzo szybki sposob na pyszny, goracy deser ,a jednoczesnie na zagospodarowanie owocow.Male kokilki pelne soczystych owocow,otulone pierzynka okruchow chrupiacego ciasta i wyglada i smakiem oczaruja kazdego.A clou wszystkiego to czas,bo calosc serwujemy w ciagu 30 minut.Ta pyszna kruszonka ,ktorej glownym skladnikiem sa owoce pochodzi z Anglii.Wszystkie jesienne owoce:jablka,gruszki,sliwki,pigwy swietnie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!dostarczy nam nie tylko porcje pierwszorzednego bialka,a poza tym te okolo 2000 kcal to dzienna dawka "paliwa",ktore powinnismy dostarczyc naszemu organizmowi.Raczej zrezygnujmy w tym dniu z kalorycznego deseru,a bilans spozytych kalorii sie zrownowazy.Bardzo wazne jest urozmaicenie diety i umiar.Miesa nie powinnismy jesc czesciej niz 2-3 razy w tygodniu,pomimo tego,ze jest stalym i tradycyjnym skladnikiem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!kokosa.W przykrytym naczyniu można je przechowywać w lodówce niestety najwyzej 2-3 dni.Stojąc na pewno ęrozwarstwi,ale to naturalny proces.Na górze odzieli sie Smietanka.Możemy ją ubić do deseru,a mleko zużyć do zupy,sosu,potraw curry ,naleśników lub do kawy lub po prostu wypić.Kawa z takim mleczkim jest wyśmienita.Bardzo polecam! WYKORZYSTANIE POZOSTALYCH WIORKOW KOKOSOWYCH : Pozostałe wiórki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!cytrynową. Istnieje również inny sposób przerobienia skórki pomarańczowej.Należy ją ususzyc ,nastepnie zemleć w młynku do kawy.Wsypać pyłek pomarańczowy do słoiczka i nasączyć spirytusem.Używać do kremów i deserów
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!danie jest istnym wehikulem czasu,pozwoli wam przeniesc sie do slodkich chwil dziecinstwa.Pyszna propozycja na slodki obiad nie tylko dla dzieci,choc dla niektorych pewnie bedzie smakowitym deserem. Skladniki : 1 szklanka ryzu (najlepiej arborio) 2 szklanki wody 2 szczypty soli okolo 80 dkg jablek (5 sztuk) 2 lyzki brazowego cukru 1 lyzka soku z cytryny 1 lyzeczka cynamonu maslo
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!koktajl-tak popularny i lubiany chyba przez wszystkich.Wiem,ze to bardzo prosty przepis.Wystarczy jednak wzbogacic go smakowo dodatkiem kardamonu i ulubionych ziol,by odkryc ten wspanialy napoj,moze nawet deser na nowo.Gdy dodasz miete stanie sie wspanialym orzezwiajacym napojem na letnie upaly.Po wypiciu koktajlu orzezwiajacy i chlodzacy posmak miety bedzie Ci jeszcze dlugo chlodzil.Po prostu sprobuj! Skladniki: 500 ml kefiru
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!cudowny.Oj,jest pelen smakow,bo i spod z kokosowych ciasteczek oblanych czekolada i chrupiaca polewa ze slodkimi pestkami slonecznika.Dzieje sie,ale smaki sa idealnie zrownowazone.Schlodzony w lodowce jest idealnym deserem na upalne dni. Skladniki na spod sernika: ciasteczka owsiane kokosowe w czekoladzie-170 g 40 g masla Skladniki na mase serowa 750g sera ( u mnie wiaderko z Piatnicy) puszka mleka
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!roku. Mozemy sie nimi objadac bezkarnie,nawet powinnismy.Wyjatkowo sprzyjaja nasze figurze,sa niskokaloryczne-w 100 g 32 kcal i bardzo zdrowe .Ta owocowa salatka nie jest deserem,choc moze oczywiscie nim byc,a dodatkiem do grilowanego lososia. Skladniki dla 4 osob: 1 maly melon (np.Cantalupa,Galia) 500 g truskawek 1 limetka 2 lyzki miodu 4 lyzki chipsow kokosowych kilka galazek
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!przy nich naprawde niewiele,lecz zdatne do spozycia sa dopiero po kilku godzinach spedzonych w zamrazarce.Posypane uprazonymi wiorkami kokosowymi i podane z jagodami i truskawkami sa naprawde idealnym deserem na gorace dni lata. Skladniki: 350 g jogurtu greckiego 100 g mleka kokosowego-gesta czesc 4 lyzki cukru pudru 1-2 lyzki malibu-opcjonalnie 1-2 lyzki wiorkow kokosowych jagody
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Latem tylko proste desery maja najwieksze wziecie.A szybkie w przygotowaniu i do podania sa wlasnie lody.Dziesiejsze przygotowane sa na bazie jogurtu z niewielkim dodatkiem smietany kremowki.Zamiast kremowki mozna uzyc mleczka kokoswego .Sa smaczne i zdrowe,a dodatek malin czyni z nich prawdziwie letni smakolyk.Zrobilam wieksza ilosc musu malinowego i podalam go do lodow.Takze sa podwojnie malinowe.Mus zrobilam z malin mrozonych
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!polska specjalnoosc,w takiej formie nie znajdziesz go w zadnej innej kuchni swiata.W kuchni niemieckiej egzystuje co prawda kompott,a we francuskiej compote ,ale jest to bardzo gesty,slodki deser owocowy i raczej nie nadaje sie do picia. Kompot to nic innego jak odwar z owocow,ktory swietnie wspiera nasze zdrowie. Ten tradycyjny polski napoj za sprawa kartonikowych sokow
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!poręcznym, plastikowym pudełeczku. A rękaw ten użyłam do udekorowania tortu jaki zrobiłam z masą sernikową. Tort wyszedł smaczny choć jest nietypowy. Ale ja lubię pokombinować. Niebawem przetestuję foremki do deserów na zimno, mam nadzieję że też będę z nich zadowolona tak jak z tego rękawa. rozwiń i czytaj przepis : Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniNależę do grona ludzi, którzy kochają czekoladę:)! Najlepiej gorzką… Każdy przepis z czekoladą kusi mnie ale przecież nie samą czekoladą człowiek żyje… Na taką
UgotujmyTo.plRacuchy z malinami – a właściwie z sosem malinowo-czekoladowym, to doskonałe połączenie naturalnej słodyczy owoców i przepysznej czekolady. Okazuje się, że nie tylko racuchy z
UgotujmyTo.plBanoffee pie czyli angielski deser składający się z warstwy toffi, bananów i bitej śmietany. Obłędnie słodki i obłędnie pyszny! Zapraszam. Potrzebne będą : 200 g ciastek kruchych (ja użyłam digestive) 100 g masła 2 puszki mleka skondensowanego lub masa krówkowa (2 x 397 g) 4-5 dojrzałych bananów 500 ml śmietany 30-36% kawałek gorzkiej czekolady Ciastka rozkruszam na drobno
UgotujmyTo.pl