deser - 61894 przepisów (strona:2073/4127)

Kruche babeczki z jagodami 157

Mało czasu na przygotowanie deseru? Nic straconego, wystarczy przygotować kruche babeczki, ubić śmietankę i przygotować ulubione owoce w dzisiejszym wypadku będą to niezawodne jagody! Świetnie komponują się z bitą śmietaną i kruchym ciastem. Ciasto można wykorzystać mrożone, albo przygotować szybko świeże. Proste prawda? " Składniki : 2 żółtka 80 g cukru  400 g mąki 200 g masła Dodatkowo : 400 ml śmietanki

Słodkie Przyjemności
Tort arbuzowy i Wyniki Konkursu 215

przygotowałam tort arbuzowy. Zdjęcie znalezione jakiś czas temu na Pinterest, zainspirowało mnie do jego przygotowania. Tort nadaje się właściwie na każdą okazję w czasie letnich spotkań. Grill, urodziny, niedzielny deser. Zapraszam na Tort arbuzowy" Składniki : 5 kg okrągłego arbuza  ostry duży nóż łyżeczka do melona Sposób przygotowania: Z okrągłego arbuza odkrawamy równo końcówki, tak aby pozostawić równą środkową

Słodkie Przyjemności
Aksamitne serniczki z malinami 149

zabawę i ciekawe rozmowy. Przygotowałam kilka propozycji, nigdy nie wiem ile powinnam przygotować, aby trafić w gusta każdego. Jedną z nich były te aksamitne serniczki z malinami. Idealny piknikowy deser, nadający się również na inne okazje. Jak się Wam podobają?" Składniki: 600 g białego sera 6 łyżek śmietanki 30 % łyżka ekstraktu goździkowego łyżka oliwy orzechowej jajko 2 łyżki mąki pszennej

Słodkie Przyjemności
Galette jesienne 240

prostota tkwi nie tylko w cieście, ale również w jego przygotowaniu i pieczeniu. Jego niebanalny wygląd łączy się ze znakomitym smakiem, dlatego koniecznie przygotujcie to ciasto na jakiś jesienny deser. Składniki : kostka masła 6 łyżeczek cukru 3,5 szklanki mąki 4 łyżki wody 2 banany 3 gruszki 2 duże nektarynek cynamon mleko +cukier brązowy do posypania Sposób przygotowania: Do miski

Słodkie Przyjemności
Przyprawa korzenna do kaw i deserów 156

kardamon. Pod koniec mielenia dodajemy migdały i cukier, aby lekko złagodziły smak. Gotowy proszek przesiewamy przez sitko i wsypujemy do szczelnego pojemniczka. Przyprawa idealnie nadaje się do kaw, deserów i mięs. Przyprawa przyda Wam się do przygotowaniu korzennych sezamków : ) insertCookd("71fe97cbb02b2f2f2538d855de1ee0f4

Słodkie Przyjemności
Sezamki korzenne 104

trzymać gotowe ciastka, proponuje je po przygotowaniu zawinąć w papier do pieczenia. To co, gotowi? Zapraszam na sezamki korzenne! Składniki : 250 g sezamu łyżeczka przyprawy korzennej do kaw i deserów 1/2 szklanki miodu 145 g cukru pudru Sposób przygotowania: Na sam początek prażymy na suchej patelni sezam. Następnie mieszamy cukier z wcześniej przygotowaną przyprawą korzenną. Miód przelewamy do garnuszka, chwilę

Słodkie Przyjemności
Mini babeczki z granatem 127

mowa o małych francuskich babeczkach wypełnionych kremem z serka waniliowego i granatami. Całość robi się błyskawicznie, więc jeżeli goście parkują już auto, to jeszcze zdążycie zrobić ten deser.  Lekki, mało słodki i 'świeży' smakołyk nada się na każdą okazję. I mimo, że najlepszy jest dnia następnego po wyjęciu z lodówki, trudno było mi wytrzymać, by nie zjeść

Słodkie Przyjemności
Lekkie gofry cynamonowe 145

Gofry to jedne z moich ulubionych niedzielnych przekąsek. Mogę je jeść na śniadanie, deser i kolacje - dziś będą na kolacje razem z wiśniowym dżemem i ubitą śmietanką. Nie są to tradycyjne gofry, raczej coś w stylu upieczonych omletów ponieważ, są również równie lekkie i puszyste, a dodatkowo są jeszcze ciekawsze, bo dodałam do nich ekstrakt cynamonowy. Wyszły pyszne! Można zjeść

Słodkie Przyjemności
Babeczki z karmelizowanym jabłkiem 144

drobna odmiana i dlatego dziś mam coś podobnego, choć w wersji mini, babeczki z kruchego ciasta z karmelizowanymi jabłkami, podawane z bitą śmietaną i kawałkami orzechów. Prawda, że taki deser pasuje na każda okazję? :) Składniki: 400 g mąki pszennej 120 g cukru brązowego 4 żółtka  Jajko 120 g masła Łyżka ekstraktu cynamonowego 6 jabłek 3 łyżki cukru

Słodkie Przyjemności
Biszkopt makowy 201

zjedliście pączków? Ja 5, łatwo poszło, bo nie były za duże, posypane cukrem pudrem i bez nadzienia - moje ulubione. Ale teraz już basta, czas się za siebie wziąć. Desery lekkie i proste, dużo ruchu, mniej siedzenia w domu - ciekawe co z tego wyjdzie :) Nie bójcie się, przepisy na słodkości będą się ciągle pojawiać - i tak na co dzień

Słodkie Przyjemności
Ciasteczka bananowo-czekoladowe 132

popcorn zjem od wielkiego dzwonu, to samo z żelkami czy inną chemią. Sklepowych ciastek nie kupuję - robię własne i jem z 3 razy w tygodniu na dzień jako deser po smacznym obiedzie jako 'dopełnienie'. Zauważyłam również, że jedzenie małych posiłków (do 250 g), ale częściej, naprawdę daje fajne rezultaty, choć na początku jest widoczny minus - ciągle myślisz o jedzeniu

Słodkie Przyjemności
Czekoladowa babka bez jajek 346

owocami Smacznego! sos czekoladowy: Masło, cukier puder i mleko rozpuszczamy w rondelku, gdy składniki się połączą dodajemy kakao i mieszamy intensywnie. Sos możemy wykorzystać jako dodatek do ciast i deserów

Słodkie Przyjemności
Deser truskawkowy z lodami 114

totalnie owocowo. Krótko, bo w tym przepisie nie potrzeba zbędnych słów. Smacznie, bo kto z Was nie lubi truskawek. Kolorowo, bo w końcu prawdziwa, słoneczna wiosna. Zapraszam na deser truskawkowy z lodami! Składniki na 2 porcję: 5-6 kostek lodu  400 g świeżych truskawek lody w ulubionym smaku - najlepiej waniliowe lub truskawkowe Sposób przygotowania: Do blendera wrzucamy kostki lodu

Słodkie Przyjemności
Krem z koglu-moglu z truskawkami 139

początku korzystałam z zagranicznego importu, jednak nareszcie mogę bez ograniczeń zajadać się polskimi owocami. No może są pewne ograniczenia finansowe, ale wiecie o co chodzi! Dziś szybki weekendowy deser, idealny po sytym, rodzinnym obiedzie. Lekki, soczysty i mało słodki, choć głównym składnikiem jest kogiel mogiel. Koniecznie wypróbujcie przepis, bo na pewno nie pożałujecie! Składniki : 4 żółtka 50 g cukru

Słodkie Przyjemności
Tarta jagodowa 206

jest sezon czy nie, jagody jeść lubię w każdej postaci. Babeczki, drożdżówki, ciasta, pierogi czy desery. Zawsze chętnie przygotuję coś z ich dodatkiem. Choć przyznam szczerze, że z mrożonymi to już nie to samo.. Dlatego gdy jest sezon, powinniśmy korzystać z nich tak często jak to tylko jest możliwe. Nie mówię, żeby codziennie lepić pierogi z jagodami, bo chyba

Słodkie Przyjemności