deser - 61894 przepisów (strona:14/4127)

Deser jogurtowo-kokosowy z melonem i arbuzem 194

polaczenie jogurtu greckiego z kremem kokosowym,a smak podbudowany dodatkiem Malibu.Resztki melonow i arbuza zuzylam do melonowego smoothie.Przepis znajdziesz tutaj: klik Jesli uzyjesz mocno schlodzonych skladnikow prosto z lodowki,deser po prostu blyskawiczny. Skladniki na 2 duze pucharki: 300 ml jogurtu greckiego 3 duze lyzki kremu kokosowego,smietanki kokosowej 3 lyzki cukru pudru (lub miodu) 1 lyzka malibu ( lub innego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Deser "Ptasie mleczko" light 156

Deser "Ptasie mleczko"jest niezwykle lekki,puszysty i pyszny.To prawdziwa rozkoszna delikatnosc i klasyczne polaczenie smakow-truskawka i agrest.Jest lekki jak piorko i po prostu rozplywa sie w ustach.Bardzo prosty w przygotowaniu.Deser jest dietetyczny typu light,przygotowany na bazie mleka skondensowanego z zawartoscia 4% tluszczu i galaretki owocowej. Skladniki na 6 pucharkow: 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka agrestowa

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Deser owocowy 209

Wszystkie owoce kroimy w kostkę i mieszamy.    Zastygnięte galaretki kroimy także w kostkę. Część układamy na dnie pucharków. Na galaretkę kładziemy mieszankę owocową i galaretkę.    Deser właściwie jest gotowy, ale całego efektu jak zwykle dodaje dekoracja.  Możemy ją zrobić z bitej śmietany, dołożyć kandyzowane owoce, itp. Smacznego

Maminek kulinarny
Korzenny syrop dyniowy do kawy i deserów 187

prezent. Wystarczy nalać go do ładnej butelki, udekorować bilecikiem czy wstążką i prezent gotowy. Do tego smaczny i samodzielnie przygotowany - prezent idealny. Mowa o korzennym syropie do kawy i deserów - obowiązkowy must have jesieni i zimy. Ten korzenny aromat, nuta dyniowa, niezbyt słodki, idealnie komponujący się z kawą z bitą śmietaną czy z panna cottą. Musicie go wypróbować! :-) Przepis znalazłam

Pora coś zjeść
Migdałowo-bananowe muffinki jaglane, czyli kolejna wariacja na temat wegańskich deserów 175

Kolejny post zawierający dwa kluczowe słowa "wegański" i "deser" chyba nie jest już dla nikogo zaskoczeniem. Nie jestem w stanie nic na to poradzić- wprost zakochałam się w efektach połączenia tych wyrazów, które nieustannie zaskakują zarówno swoją formą jak i genialnym smakiem. Były już muffiny z komosą ryżową i masłem orzechowym , więc teraz pora na naszą starą, dobrą kaszę jaglaną

peanutbuttermonster
Deser cappuccino ze świeżymi owocami 173

mnie kawa i ciastko ze świeżymi owocami to połączenie idealne. Dlatego myślę, że dzisiejszy deser spodoba się wszystkim, którzy zgadzają się ze mną w tej kwestii. Babeczki cappuccino, Nutella, świeże maliny i domowa masa cukrowa (o niebo lepsza w smaku od tej, kupnej) - wszystko razem nie tylko dobrze smakuje, ale też świetnie wygląda :) Składniki na babeczki Składniki na masę cukrową

Ciastkozercy
Galaretkowy deser "Wakacje nad Morzem Czerwonym" 138

Deser według pomysłu moich dzieci, które nie miogą już doczekać się wakacji :) Składniki: galaretka truskawkowa 1 szt woda 1,5 szklanki budyń bananowy 1 szt mleko (krowie, sojowe lub ryżowe) 1,5 szklanki żelki i pianki do dekoracji Przygotowanie: Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklank gorącej wody, wlać na talerz lub płytką salaterkę. Ostudzić. Ugotować budyń z 1,5 szklanki

głodny alergik
Desery inspirowane japońskimi smakami, co dobrego można zjeść w restauracji sushi? 30

Smaki Japonii to nie tylko tradycyjne rolki sushi czy też popularny ramen przygotowywany na bazie bulionu Tonkotsu, ale również desery przyrządzane ze składników dostępnych w Kraju Kwitnącej Wiśni. Jakich słodkich przysmaków można spróbować w restauracjach i barach sushi? Poznaj najsmaczniejsze japońskie desery, których naszym zdaniem zdecydowanie warto spróbować. Japoński deser matcha creme brulee Matcha creme brulee jest jednym z deserów(...)swoich właściwości pobudzających. Często stanowi ona składnik japońskich lodów i ciasteczek. Rozpływającym się w ustach cremem brulee o smaku matchy można rozkoszować się, odwiedzając restaurację sushi-katowice.pl , która serwuje ten deser w niezwykle elegancki sposób. Jego niezwykły smak może przenieść Cię wprost do Kraju Kwitnącej Wiśni. Lody yuzu inspirowane japońskimi smakami Innym smacznym deserem podawanym w restauracjach sushi są lody yuzu

kruche babeczki
Las w słoiku z biszkoptem szpinakowym 65

kultowe, efektowne ciasto szpinakowe Runo Leśne, nazywane też niekiedy Leśnym Mchem. Spektakularne ciasto z biszkoptem szpinakowym przełożonym kremem śmietankowym, udekorowane pestkami granatu. Inspirując się szpinakowym ciastem, postanowiłam stworzyć deser w pucharku – nazwałam go Las w Słoiku. Nazwa deseru idealnie odzwierciedla deserek, możesz przygotować go w ozdobnych słoikach. Możesz stworzyć 4 większe porcje deseru lub więcej mniejszych deserków idealnych(...)przyjęcie. Połączenie soczystych odcieni zieleni i czerwieni jest kusząco apetyczne, deser szpinakowy prezentuje się niesamowicie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Deser z biszkoptem szpinakowym, śmietanką i owocami 5 z 1 głos Autor: Martyna Pietruszka Danie: Deser Kuchnia: Polska Trudność: Ławe Ilość 4 desery Przygotowanie 30 min. Pieczenie 20 min. Kalorie 350 kcal Deser Las w słoiku inspirowany Runem Leśnym – słynnym

ProstePesto.pl
Panna cotta z bananami i czekoladą 57

Pyszna i kremowa w smaku panna cotta z dodatkiem bananów i sosu czekoladowego to wspaniały i szybki deser. Przygotujesz go z kilku składników dostępnych przez cały rok. Panna cotta – bez pieczenia, bez miksera, zdecydowanie dla zwolenników szybkich deserów i łasuchów czekolady. Panna cotta polana domową frużeliną wiśniową lub lekko tężejącą galaretką smakuje obłędnie.. Zapraszam po mój sprawdzony szybki(...)przepis na deser w pucharkach z dodatkiem owoców i czekolady. Poniżej także kilka porad dotyczących dodatków. SKŁADNIKI: 330 ml śmietanki 30% (duży kubek) lub 36% 35 g drobnego cukru 1 łyżeczka cukru z wanilią 1 łyżeczka żelatyny 2 łyżeczki zimnej wody SKŁADNIKI NA POLEWĘ: 80 g czekolady mlecznej 4 łyżki śmietanki 18% Dodatki: połowa banana, cukier puder. PRZYGOTOWANIE: Przygotowanie deseru

Zasmakuj Kuchni
Torcik z galaretek – deser dla dzieci 470

Torcik z galaretek to deser na zimno, za którym dzieci przepadają! Robię go zwykle w sezonie letnim, kiedy dzieci domagają się czegoś słodkiego i orzeźwiającego. W tym wpisie zdradzę Wam, jak robię ten efektowny i pyszny torcik z serków homogenizowanych i galaretki. Sezon na wiosenno-letnie desery uważam za rozpoczęty! Wbrew pogodzie, która z trudem dopuszcza do siebie fakt(...)dawna mamy już wiosnę, a lato czeka tuż za rogiem. My się chłodem nie przejmujemy, chłodem się delektujemy! Dokładniej rzecz ujmując to to chłodnym deserem z galaretką Torcik z galaretką – ulubiony deser dzieci Nie znam dziecka, które by nie lubiło galaretki. Nie wiem do końca, na czym polega jej fenomen, bo z wiekiem ta fascynacja galaretkowa zwykle mija. Galaretka

Wiszniówka
Świąteczne makówki – śląski deser regionalny 85

Śląski deser bożonarodzeniowy, na który wszyscy smakosze maku i bakalii wyczekują z utęsknieniem przez cały rok. Mleczna masa makowa z bakaliami, przekładane na przemian ze słodką chałką. Niby nic szczególnego, jednak wystudzony i odpowiednio schłodzony przysmak smakuje obłędnie. Chałka wchłania mleczny płyn, napęczniałe makówki zestalają się tworząc zbitą całość. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Świąteczne makówki – śląski deser regionalny(...)osób Autor: Paweł Clad Danie: Deser Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 1 miska Przygotowanie 30 min. Gotowanie 40 min. Kalorie 130 kcal Rozkosznie słodkie makówki śląskie. Regionalny deser świąteczny z masą makowo – bakaliową przełożoną warstwami na przemian ze słodką chałką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: MAKÓWKI 100 g mielonego maku 500 ml mleka 30 g masła 100 g białego cukru

ProstePesto.pl
SERNICZEK CHAŁWOWY Z CYNAMONEM I PŁATKAMI MIGDAŁOWYMI 67

Dziś z cyklu deserów bez planu. Czyli to co było w lodówce wylądowało w garnku. Nieco słodki, sezamowy, obłędny serniczek chałwowy z cynamonem i płatkami migdałowymi. Serniczek to pyszna chałwa, puszysty serek mascarpone i słodka śmietanka, ukryte pod pierzynką z cynamonu i migdałów. Deser podkręcam jedynie słodkim trzcinowym cukrem. Natomiast nuta aromatów która zdecydowanie wzmacnia doznania smakowe to korzenny, aromatyczny(...)cynamon oraz chrupiące płatki migdałów. INNE PRZEPISY NA DESERY:   POMARAŃCZOWA SZARLOTKA Z ORZECHAMI BRAZYLIJSKIMI     GRUSZKOTKA Z BITĄ ŚMIETANĄ W SZKLANCE     KREM CYTRYNOWY LEMON CURD     CRÊPES SUZETTE NALEŚNIKI Z POMARAŃCZAMI PO FRANCUSKU     TRUFLE DAKTYLOWO ORZECHOWE, CZYLI KULKI MOCY     SERNIK Z MALINAMI I MALINOWYM MUSEM     TARTA Z MANGO

globuskulinarny
Crème brûlée ze skorupką skarmelizowanego cukru 89

Znany na całym świecie rozkoszny, włoski deser. Ubite na puszysto żółtka połączone z gotowaną śmietanką waniliową, tworzą delikatną chmurkę. Deser najlepiej smakuje mocno schłodzony w lodówce, z gorącą skarmelizowaną skorupką. Przed samym podaniem creme brulee oprósza się brązowym cukrem trzcinowym i karmelizuje go na chrupiącą łupinkę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Crème brûlée z karmelizowaną cukrową skorupką 5 od 13 osób(...)Autor: Paweł Clad Danie: Deser Kuchnia: Włoski Trudność: Średnie Ilość 6 porcji Przygotowanie 30 min. Pieczenie 40 min. Kalorie 310 kcal Znany na cały świat włoski crème brûlée. Deser z żółtek i waniliowej śmietanki, okryty skarmelizowaną skorupką z cukru trzcinowego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500 ml śmietanki deserowej 30 % 6 żółtek jaj z chowu ekologicznego 1 laska wanilii

ProstePesto.pl
Zabaione z likierem Amaretto i biszkoptami 93

Zabaglione (inaczej zabaione lub zabajone) to słynny włoski deser przypominający gęsty kogel mogel z samych żółtek. Nie jest to jednak kogel mogel odpowiedni dla dzieci, gdyż zawiera dodatek alkoholu w postaci likieru Amaretto. Jeśli jesteś dorosłym miłośnikiem słodkiego tiramisu, jajeczne zabaione z pewnością również urzeknie Cię swoją słodkością. Włosi mają swój autorski sposób na przygotowanie perfekcyjnego zabajone. Odmierzają potrzebne proporcje(...)wpływowi wysokiej temperatury pary. Żółtka muszą ścinać się równomiernie do pewnego etapu, bez efektu jajecznicy. Zachowując tą zasadę, przyrządzisz najdoskonalsze zabaglione z możliwych. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Zabaione włoski deser z likierem Amaretto 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Deser Kuchnia: Włoska Trudność: Średnie Ilość 4 porcje Przygotowanie 20 min. Sauna 10 min. Kalorie 280 kcal Włoski deser

ProstePesto.pl