Crème brûlée ze skorupką skarmelizowanego cukru

Crème brûlée ze skorupką skarmelizowanego cukru

Crème brûlée ze skorupką skarmelizowanego cukru

Znany na całym świecie rozkoszny, włoski deser. Ubite na puszysto żółtka połączone z gotowaną śmietanką waniliową, tworzą delikatną chmurkę. Deser najlepiej smakuje mocno schłodzony w lodówce, z gorącą skarmelizowaną skorupką. Przed samym podaniem creme brulee oprósza się brązowym cukrem trzcinowym i karmelizuje go na chrupiącą łupinkę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Crème brûlée z karmelizowaną cukrową skorupką 5 od 13 osób Autor: Paweł Clad Danie: Deser Kuchnia: Włoski Trudność: Śre... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ProstePesto.pl

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.