deser z galaretki - 3500 przepisów (strona:40/234)

Domowa galaretka malinowa 186

Bardzo intensywna, mocno owocowa domowa galaretka malinowa. Potrzeba tylko soku owocowego i żelatyny. O wiele zdrowsza niż wszystkie kupne galaretki. Nadaje się do ciast, deserów, do wyjadania prosto z miseczki. A jaki ma kolor! Dzieci bardzo lubią galaretki więc te malinowe zniknęły w mgnieniu oka. 250 ml. soku malinowego 1 łyżka żelatyny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Żelatynę rozpuścić w małej ilości

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
TRUSKAWKOWO - MIĘTOWA CHMURKA PRZYJEMNOŚCI Z GALARETKĄ! 183

Najlepszy owocowy deser na upalne dni! Świeże truskawki, przepyszna i słodka galaretka Winiary, rozpływająca się w ustach czekolada z nadzieniem miętowym, która orzeźwia i chłodzi! ROZPOCZNIJ OWOCOWY SEZON! SKŁADNIKI: -galaretka truskawkowa Winiary - 200 g truskawek - 150 ml śmietany 18% - 150 ml jogurtu greckiego - czekolada z nadzieniem miętowym - 2 łyżki syropu miętowego lub syropu mohito  - 2 łyżki żelatyny WYKONANIE: - galaretkę(...)lodówki, jak będzie gotowa kroimy na równą kostkę - truskawki umyj i pokrój na połówki - jogurt, śmietanę i syrop miętowy, wymieszaj w misce, dodaj owoce, i pokrojoną w kostkę galaretkę - w kubeczku rozpuść 2 łyżki żelatyny z 3 łyżkami gorącej wody - dodaj do masy i energicznie wymieszaj, poczekaj 4 minuty masa zacznie już powoli gęstnieć i tężeć - kokilki lub obręcze kucharskie

SMYKWKUCHNI
Deser z truskawkami 222

Prosty i niedrogi deserek Taki deser można również przygotować ze śmietaną kremówką i innymi owocami.Deser  z truskawkami SKŁADNIKI:galaretka ametystowa - 1 opakbita śmietana - 1 opak2 szkl mlekatruskawkikolorowa posypka do posypaniaPRZYGOTOWANIE:Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Lekko tężejącą galaretkę przelać do 4 pucharków, odstawić do stężenia . Bitą śmietanę wsypać do wysokiego naczynia, dodać mleko, miksować(...)minut na wysokich obrotach. Ubitą śmietanę wyłożyć do 4 pucharków na galaretkę. Truskawki umyć , osączyć, pokroić na cząstki. Powkładać truskawki w bitą śmietanę. Posypać deser kolorową posypką

Kuchnia Danusi
PIANKA Z MLEKA SKONDENSOWANEGO I GALARETEK 619

Pianka z mleka skondensowanego i galaretek to świetna propozycja na lekki deser. Przepis jest bardzo prosty, jednak samo wykonanie jest trochę czasochłonne. Za to efekt zachwyci na pewno tych najmłodszych :) Składniki: * 3 galaretki, każda innego koloru * 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego * ewentualny cukier puder do posłodzenia mleka * 3 szklanki wrzącej wody Wykonanie: Każdą galaretkę (osobno) rozpuścić w szklance wrzącej wody

Zrób to smacznie
Biszkoptowe z owocami 140

Połączenie kakaowego biszkoptu, puszystej pianki, owoców i galaretek jest strzałem w dziesiątkę:) Składniki na blaszkę 36x24cm: Biszkopt kakaowy: 4 jajka 1 szklanka cukru 2 łyżki płaskie

Kuchnia w czekoladzie
Tęczowe „pisanki” 218

Kolorowe galaretki w kształcie jajek ozdobą wielkanocny stół i ucieszą dzieci. Składniki 1/2 galaretki cytrynowej 1/2 galaretki brzoskwiniowej 1/2 galaretki truskawkowej 1/2 galaretki niebieskiej 1/2 galaretki

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Wiosenne ptasie mleczko 294

Wiosenne  ptasie mleczko z mleka i galaretek To moja propozycja deseru, polecam je nie tylko na świąteczny stół. Zaproś wiosnę do domu. Składniki  3 kolorowe galaretki  500 ml mleka niesłodzonego dekoracje Przygotowanie W 3 kubkach rozpuść kolorowe galaretki, ostudź. Mleko miksuj przez kilka minut, powstanie pianka, podziel ją na 3 porcje. Do każdej galaretki dodaj piankę

Kurnikowo
Kisiel brzoskwiniowy 169

najsmaczniejsze – słodkie i soczyste! Warto wykorzystać je na tak pyszny deser. Zapraszam serdecznie na Hellozdrowie.pl po przepis na: Kisiel brzoskwiniowy z ksylitolem – klik! Zobaczcie też: Galaretka z cydru Owocowy deser z nasionami chia Owoce zapiekane pod koglem-moglem z płatkami jęczmiennymi Artykuł Kisiel brzoskwiniowy pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny

Kuchnia Bazylii
Deser z galaretką i kremem czekoladowym 181

dosypujemy kakao i na małych obrotach ubijamy ją jeszcze przez parę sekund ( do momentu aż czekolada połączy się ze śmietaną). Kieliszki z galaretką wyciągamy z lodówki. D każdego kieliszka wsypujemy pokruszone herbatniki a na górę ubitą kremówkę. Deser posypałam płatkami migdałowymi

Amatorka kuchenna
Tęczowy deserek z serka i galaretki 433

Deser, który zna chyba każdy:) Jako dziecko pamiętam go jeszcze w wersji maxi, a więc robiony w tortownicy. Jest prosty do przygotowania, poradzą z nim sobie nawet dzieci, które chcą wspólnie z rodzicami stawiać w kuchni pierwsze kroki. 3 serki waniliowe „Danio” 3 różnokolorowe galaretki (czerwona, żółta, zielona) Każdą z galaretek rozpuszczamy w 1 szklance wrzącej wody(...)Pierwszą galaretkę umieszczamy w zimnej wodzie, by nieco przestygła. Następnie zimną, lecz wciąż płynną galaretkę łączymy z serkiem „Danio” ( część galaretki przed zmieszaniem jej z serkiem możemy odłożyć, wówczas będziemy mieć więcej warstw w deserze, jednak znacznie wydłuża to czas przygotowania. U mnie właśnie widoczna jest czerwona warstwa piankowa i odrobina czerwonej galaretki ). Gotową masę rozlewamy

Smaki Na Talerzu
niebieski deser z bialek 167

Taki deser to doskonały pomysł na wykorzystanie zbędnych białek. W połączeniu z galaretką tworzą lekką piankę. Wystarczy dodać tylko ulubione owoce sezonowe i bitą śmietanę. I deser gotowy. Szybko i efektownie.  Składniki na 4 porcje: 1 opakowanie galaretki niebieskiej 1 opakowanie galaretki turkusowej 4 białka 200 ml śmietanki kremówki 1 łyżka cukru pudru maliny jagody Galaretkę niebieską rozpuścić(...)stężenia. W międzyczasie turkusową galaretkę rozpuścić w szklance wody. Kiedy przestygnie i zacznie tężeć ubić pianę z białek i wymieszać z galaretką. Wylać do pucharków i odstawić do całkowitego stężenia. Kremówkę ubić z cukrem pudrem, wyłożyć na deser i udekorować owocami

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
deser jabłkowy na zimno... 212

schować do lodówki do stężenia galaretkę truskawkową rozpuścić w 400 ml gorącej wodzie, wystudzić na jabłka ułożyć biszkopty ile potrzeba, dodać resztę jabłek i wlać tężejącą galaretkę, schować do lodówki na kilka godzin deser jest przepyszny i szybko się zjada..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Z tesknoty za pewnym ciastem 150

doszukalam sie galaretki we francuskich sklepach.Przeszukalam doskladnie moja spizarnie i znalazlam 2 opakowania galaretki i zaraz tez wymyslilam jak odtworzyc smak mojego ulubionego ciasta w deserze. Tak oto powstalo moje dzisiejsze dzielo.Pianka truskawkowa z galaretka z truskawekskladniki na 6 szklaneczek 2 galaretki truskawkowe 500g truskawek 0,5 szklanki brazowego cukru 250ml kremowki ewentualnie 1 lyzeczka zelatyny wykonanieKazda galaretke z osobna(...)niej nie utopi wlewamy na nia warstwe kermowki i znow odstawiamy do lodowki do zastygniecia. Masa smietanowa scina sie dosc szybko. Na koncu wlewamy reszte galaretki i znow odstawiamy do lodowki.Smacznego.Ten deser to moja kolejna propozycja na trwajacy wlasnie "Sezon truskawkowy", zabawe zorganizowana przez Olge Smile

Przysmaki Karolki
Sernik na zimno 134

Przestudzoną galaretkę miksuj z serkami homogenizowanymi.Pokrojone galaretki umieść w keksówce, wyścielonej folią aluminiową, wymieszaj i zalej masą serową.Galaretki w keksówceCałość wstaw do lodówki. I cały deser jest gotowy :)Można porozkładać galaretki w kokilkach i w nich zalać masą serową, ewentualnie w innych naczyniach - to zależy co kto lubi :)Galaretki w keksówceGalaretki w kokilkachI gotowe!Smacznego

Lawendowe Niebo
Szampańska galaretka z Nestea, papają i karmelizowanym popcornem 129

Deser ten idealny jest na każdą okazję. Od karnawałowych zabaw po romantyczne wieczory we dwoje. Pierwszy raz zrobiłam galaretkę z napoju herbacianego Nestea i jestem zachwycona! Galaretki nie trzeba nawet niczym specjalnym doprawiać, jest dobra sama w sobie. Ma bardzo uwodzicielski smak. A popcorn karmelizowany na miodzie w pełni uzupełnia się ze smakiem Zimowej Nestea, która także ma posmak miodowy(...)mieszamy, żeby każde ziarenko obtoczyło się w karmelu. Popcorn odstawiamy do przestygnięcia.Finał: Bitą śmietanę wkładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy nią pucharki z galaretką. Następnie bitą śmietanę posypujemy karmelizowanym popcornem. Całość deseru uwieńczamy plasterkiem papai albo marakui

Bon Appetit Małgorzaty

Proponowane wyszukiwania