deser z galaretki - 3500 przepisów (strona:39/234)

Ciasto z mascarpone i musem truskawkowym z galaretką+ film 1597

Biszkopt z mascarpone i musem truskawkowym z galaretką to wyśmienity pomysł na deser, idealny na domowe przyjęcia, genialne ciasto w sam raz na weekend dla wszystkich łasuchów słodkości. Deser jest pyszny i bardzo prosty w wykonaniu, można go dowolnie modyfikować smakowo używając ulubionych galaretek i owoców.     składniki na tortownicę 26 cm 2 jajka 1/3 szklanki cukru kryształu

Smakowite Dania
Deser w pucharkach – galaretki z owocami 136

dzień nie otrzymuje tyle miłości i czułości, ile by chciał, a raz w roku pod każdemu… Artykuł Deser w pucharkach – galaretki z owocami pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik

Kolorowy Przepisownik
Zimowy sernik na zimno z cytrusami 237

Bardzo zimowy, pachnący Świętami sernik na zimno z cytrusami zatopionymi w przezroczystej galaretce. Sernik na kruchym spodzie, z pyszną, kremową masą serową oraz cudowną galaretką... Taki królewski deser można przygotować jako zimowy poczęstunek, czy nawet jedno z ciast na Boże Narodzenie

AniaGotuje.pl
Erytrytol (E 968) - substancja słodząca 0 kcal 112

jest ta interesująca nuta ale erytrytol pod tym względem jest intensywniejszy. Przyjemnie rozpuszcza się na języku, nie zostawiając osadu oraz nie posiada gorzkiego posmaku. Idealnie nadaje się do deserów „na zimno”: galaretek, puddingów czy po prostu posypany na sezonowych owocach sprawi, że nada orzeźwiającego i słodkiego smaku. Podsumowanie: Czy nam się spodobał? Oczywiście, że tak, ponieważ miałyśmy już okazje próbować

Candy Pandas
Ciasto śmietankowe na zimno z mandarynkami 150

ochotę na mandarynki z puszki. Lubię je i nic na to nie poradzę. A najbardziej smakują mi w cieście śmietankowym na zimno. Może Was skuszę na zimny deser? Składniki: 2 galaretki agrestowe z cukrem 80 g cukru 300 ml śmietany 30% (duże opakowanie) ------------------------- 1 galaretka pomarańczowa z cukrem mała puszka mandarynek Wykonanie: Ciasto przygotowujemy w małej tortownicy o średnicy

Smak mojego domu
Serniczki na zimno 190

Mini serniczki na zimno są idealnym deserem na upał. Galaretka, serek biały wymieszany z homogenizowanym i śmietanką plus ogromna ilość sezonowych owoców. Mi niczego już w nich nie brakuje. Ślicznie wyglądają, podbijają serca małych i dużych oraz wyśmienicie smakują. Dziś międzynarodowy dzień sernika więc przepisu na serniczki na zimno nie może w nim zabraknąć tym bardziej, że rozsmakowałam się

sierotka maRysia w kuchni
Galaretka arbuzowa 106

Naturalna galaretka, bez zbędnych chemicznych dodatków. Smacznie i zdrowo. Do żelowania galaretki użyliśmy agar-agar. Składniki Na dwie porcje po 250 ml: 450 ml miąższu arbuza

R'n'G Kitchen
Superszybki mus-galaretka dla walentynkowych spóźnialskich 134

albo tacy, którym wcześniej zaplanowany superdeser nie wyszedł. Nie martwcie się! Nadchodzę z odsieczą! Romantyczna kolacja we dwoje wciąż może być idealna :) Proszę, specjalnie dla Was, supertani, superszybki deser... MUS-GALARETKA Składniki: - galaretka o dowolnym smaku Przygotowanie: Postępujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Gdy galaretka będzie już na wpół stężała, mikujsemy ją na najwyższych obrotach. Całość możemy przyozdobić owocami, bitą

Życie zamknięte w smaku
Nowy smak piwa #Somersby #ElderflowerLime oraz przepis na Galaretkę z piwa 174

stron na złoty kolor. Dusić pod przykryciem około godziny, w między czasie podlewać pozostałą marynatą i odrobiną wody. Podawać z warzywami i polać powstałym sosem. Na deser zaś przygotowałam: Galaretkę z piwa   Składniki: 500 ml piwa Somersby o smaku kwiatu bzu i limonki, 1/2 szklanki wody, laska wanilii, szczypta imbiru, 2 czubate łyżki żelatyny,  cytrusy w plastrach

Z miłości do słodkości
ŚMIETANOWY ZAWRÓT GŁOWY 100

wlać do foremek na lód. Po zastygnięciu galaretki formę na chwilę zanurzyć w gorącej wodzie, a następnie odwrócić do góry dnem na talerz.Taki zabieg pozwoli na wyciągnięcie galaretek z formy.) Deser wieńczy świeża mięta

Kuchnia w opałach
Piankowiec z galaretką 191

Moja rodzinka uwielbia takie pyszności, a ja o takiej porze roku lubię im przygotowywać desery na zimno   Piankowiec z galaretką Składniki:  galaretka - truskawkowa - 1 opak galaretka - cytrynowa - 1 opak galaretka agrestowa -3 opak mleko skondensowane niesłodzone - 1 puszka  PRZYGOTOWANIE:  Galaretki dwie o smaku agrestowym przygotować według przepisu na opakowaniu. Pozostałe galaretki rozpuścić każdą oddzielnie w szklance

Kuchnia Danusi
DŻEM Z CZARNEJ PORZECZKI- SZYBKI 248

błyskawicznie. Wystarczy tylko zagotować owoce dać cukier oraz żelfix i gotowe. W smaku nie różni się niczym od dżemu robionego własnoręcznie, a konsystencja jest bardzo gęsta niemal jak galaretka idealna do deserów.  1 kg czarnej porzeczki 1 kg cukru (więcej lub mniej według gustu) 1 żelfix Przygotowane owoce wsypujemy do garnka, dodajemy, cukier oraz żelfix, od momentu zagotowania gotujemy

RAROSSA
Truskawkowe pole na kruchym cieście 255

Mój mąż bardzo lubi owoce zalane galaretką, dlatego zrobiłam takie truskawkowe ciasto, a może raczej deser z dużą ilością owoców pokrytych galaretką. Boki dodatkowo obsypałam zmielonymi orzeszkami w karmelu a wierzch udekorowałam kleksami z bitej śmietany. Ciasto wyszło soczyste, orzeźwiające i naprawdę smaczne;)) Spód: 100g margaryny,  jajko,  1 i 1/4 szklanki mąki pszennej,  2/3 szklanki cukru

Z miłości do słodkości
Deser awayuki. 184

Dessert awayuki. Proponowany deser jest połączeniem awayuki, białej pianki z malinami. Ja od siebie dodałem galaretkę cytrynową  i  złamałem smak tego japońskiego deseru. Składniki. 2 łyżki żelatyny 1 filiżanka wody 1,5 filiżanki cukru 2 białka 2 łyżki soku z cytryny 100 g malin 2 galaretki cytrynowe  Wykonanie. Żelatynę zalać wodą, kiedy spęcznieje rozpuścić, dodać cukier(...)wyłożyć do naczynia o równym dnie, na wysokość  1,5 - 2cm. W masę powciskać maliny lub ułożyć na wierzchu. Rozpuścić galaretki cytrynowe, chociaż bardzo dobrze komponują się gruszkowe i zimne wylać na piankę z malinami. Gdy deser dobrze stężeje pokroić w kwadraty lub wykroić walce. Itadakimasu--z pokorą przyjmę ten posiłek. Tak mówią Japończycy przed posiłkiem. My -  smacznego

Kulinarny karnet Christophera
Truskawkowa bombka 219

Szybki w przygotowaniu, deser na zimno, już na zakończenie sezonu truskawkowego, jest delikatny w smaku, kremowy i orzeźwiający ale też sycący, dla dorosłych bo z dodatkiem nasączonych likierem biszkoptów. Propozycja na niedzielną ucztę. Można zrobić w różnych wariantach owocowych z pewnością warto do niego wrócić..... Składniki: 330 ml śmietanki 30% 30 dag twarożku z wiaderka 3 czubate łyżki cukru pudru(...)użyłam Dalkowski 1 szklanka pokrojonych truskawek 400 ml wody 1  galaretka truskawkowa 1 łyżka cukru Metalowa miska Dekoracja: Bita śmietana Truskawki Świeża mięta Sposób przygotowania: Deser zaczynam od przygotowania galaretki truskawkowej: Pokrojone truskawki zalewam 400 ml wody gotuję kompot, dodaję łyżkę cukru, zestawiam z ognia, wsypuję galaretkę mieszam aż się rozpuści, odstawiam do wystudzenia. Metalową miskę wykładam w środku

Wanilia i Kardamon

Proponowane wyszukiwania