Taki deser na majowy weekend to znakomity poczęstunek do kawy czy herbaty. Robi się go błyskawicznie a potem tylko musi zastygnąć w lodówce i deser gotowy
Moje Małe Czarowaniepyszny i delikatny deser z galaretek i twarożku,idealny do kawki i bardzo prosty do zrobienia-polecam Składniki: 1 opakowanie okrągłych biszkoptów lub kilka herbatników 1 opakowanie galaretki kiwi 1 opakowanie galaretki wiśniowej 1 opakowanie galaretki pomarańczowej 1 kg sera sernikowego Przygotowanie: Każdą galaretkę rozpuścić osobno w 1 szklance wrzątku, odstawić by ostygły i zaczęły tężeć. Na dnie tortownicy(średnica
Swojskie jedzonkoMałe, pyszne i smakowite serniczki dla małego i dużego. Marchewkowy sernik to jest naprawdę coś pysznego, zrobię jeszcze taki duży bo smakuje wybornie. Idealny do kawy
Moje Małe CzarowaniePrzepyszny deser, idealny na Walentynkowy wieczór. Galaretki cytrynowe rozmieszać w 300 ml wrzącej wody. Dokładnie rozmieszać i odstawić do ostudzenia. Galaretkę agrestową rozmieszać w 400 ml wrzącej wody. Dokładnie wymieszać i odstawić do ostudzenia. Żółtka z cukrem ubić na puszystą masę, masa musi być dobrze napowietrzona. Następnie dodawać po łyżce serka mascarpone, cały czas ubijając. Podczas mieszania wlać
Kuchnia PokoleńWszyscy robią Śnieżny puch upiekłam i ja. Fajne, lekkie ciasto, puszyste i wilgotne, taka pianka, polecam zróbcie sobie i Wy. Pracy niedużo a będziecie potem cieszyć
Moje Małe Czarowaniedesery. Jednak nie mam nic przeciwko wszelkim odstępstwom od tego schematu. Myślę, że bardzo dobrze prezentowałaby się w takiej oprawie warstwowa sałatka. Albo zupa krem. Mnie ciekawią asymetryczne desery z galaretki oraz kremu i być może uda mi się taki przygotować. Co tu więcej pisać, zabierajmy się do gotowania
zadanie-gotowanieCiasto szybkie i z witaminami. Wiem że sezon porzeczkowy już się skończył ale mrożone będą ok. Można dodać również inne owoce, warto eksperymentować. Do kawy czy
Moje Małe CzarowanieSernik jest bez mleka zwierzęcego, bez glutenu i bez jajek. Sernik upiekłam z pestek słonecznika i jest to propozycja Olgi Smile dla wegan, osób na diecie
Moje Małe CzarowanieSernik to mój najulubieńszy deser, lubię je lekkie na zimno czy ciężkie, pieczone z dużą ilością sera. A jakie są Wasze ulubione serniki? Ten lekki, piankowy
Moje Małe CzarowanieMałe co nieco na zimno z owocami z własnego ogródka Składniki: 30 dkg porzeczek (pól na pół czarne i czerwone) po łyżce cukru kryształy i cukru
czarrna od kuchniCotygodniowy nasz cykl Ciasto na niedzielę a w nim Truskawkowo mi! , no bo jakże by inaczej w czerwcu, tylko truskawki. Truskawek wszędzie pełno, pysznych, słodziutkich, pachnących
Moje Małe CzarowanieJak ten czas leci, dopiero co zakładałam bloga a już 5 lat jak z bicza strzelił. Cieszę się i bardzo Wam dziękuję za wspieranie mnie i
Moje Małe Czarowaniedeser to wspomnienie z dzieciństwa. Mama mojej koleżanki bardzo często robiła takiego galaretkowca, baaardzo mi smakował. Z pewnością posmakuje i dzieciom i dorosłym, które lubią desery z galaretką. Składniki: 500 ml mleka 3 łyżki żelatyny 300 ml gorącej wody 3 łyżki cukru 1 łyżka domowego cukru waniliowego 4 różne galaretki (każda rozpuszczona w 1 szklance gorącej wody) Sposób wykonania
Kuchnia domowa AniProsty ale smaczny deser. Nie wymaga dużo pracy jak to w takich deserach bywa. Galaretka, ananas z puszki i jogurt plus dodatki i mamy smaczny deserek na poprawę humoru. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniZ okazji już 10.000 "wejść" na bloga przygotowałam przepis na "torcik", a raczej serniczek z malinami na zimno. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldUwielbiam serniki, co widać już chyba na moim blogu:) Najłatwiejsze przepisy są na serniczki na zimno. Połączenie gorzkiej czekolady z delikatnym musem malinowym jest po prostu
Ana Mari's worldDelikatny deser dla wielbicieli fig i ciast na zimno. Szybki w wykonaniu tylko trochę czasu potrzeba aby się schłodził. Polecam serdecznie do kawy czy herbaty. Śmietanowiec
Moje Małe CzarowanieDo zrobienia tego deseru użyłam mleka zagęszczonego a nie skondensowanego. Zagęszczone to takie jak w tubach. Ze skondensowanego też wyjdzie oczywiście ale będzie miało trochę inny
Moje Małe CzarowanieUwielbiam serniki, co widać już chyba na moim blogu:) Najłatwiejsze przepisy są na serniczki na zimno. Połączenie gorzkiej czekolady z delikatnym musem malinowym jest po prostu
Ana Mari's worldOj pyszny ci on pyszny dla wszystkich wielbicieli porzeczek tak jak ja. Wykorzystałam w tym roku porzeczki do ostatniej kropelki soku. Ten sernik jest lekki, aromatyczny
Moje Małe CzarowanieKwaskowaty, orzeźwiający, zimny wprost z lodówki sernik agrestowy. Wydarzenie na FB "Sernik na zimno z owocami" [ klik ] , będzie w nim pyszności co niemiara a
Moje Małe CzarowanieWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Truskawkowy pocałunek to lekkie, delikatne i pyyyszne ciasto z truskawkami. Przepis pochodzi z bloga Ani , zmieniłam w
Marta GotujeB ędąc już w temacie jogurtu i lekkich ciast, czuję się zobowiązany, by Wam przedstawić moją alternatywną wersję deseru dla zapracowanych i dla tych, co właśnie
Food Squaredesery zawsze smakują małym i tym dużym łasuchom. Sezon na truskawki niestety trwa krótko, więc trzeba się nimi cieszyć póki są i tworzyć z nimi pyszności. A do deseru użyłam galaretek, które dostałam w ramach współpracy. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniTruskawki zaczynają królować w naszych domach i z ochotą wykorzystujemy ich smak i wygląd. U mnie przy okazji serniczka na zimno powstał deser z galaretką, truskawkami i bananami. SKŁADNIKI 1 galaretka truskawkowa kilka truskawek 1 banan 1/2 szklanki śmietanki 30 % 1 łyżka cukru pudru dowolna posypka ( u mnie kolorowa posypka do ciast) WYKONANIE Galaretkę rozpuszczamy
W kuchennym oknie EwyDzień Dziecka , a dzisiaj przygotowałam zestawienie najlepszych, najszybszych i smacznych deserów dla dzieci. Owocowe, słodkie, wywołujące uśmiech na twarzy. A Wy jak spędzaliście Dzień Dziecka? Pamiętam słodkie desery z galaretką, śmietaną i owocami w dużych pucharkach oraz koktajle truskawkowe, który piłam pod tunelem, jakieś 25 lat temu, to były czasy ;) Na 3-go Maja w Katowicach ustawiała się najdłuższa
Moja smaczna kuchniajuż stężałą galaretkę czerwoną i wstawiamy do lodówki by stężała. W tym czasie szykujemy ostatnią warstwę. 5. Następnie tą samą czynność powtarzamy z drugą połową mleka i tężejącą galaretką czerwoną. Deser jest gotowy gdy Pianka różowa stężeje. 6. Po ostudzeniu dekorujemy wiórkami kokosowymi o kolorze zielonym. Smacznego
KreatywnePinyTak bardzo ten deser skojarzył mi się z latem że tak też go nazwałam. Porzeczki zawsze kojarzą mi się z latem nawet te mrożone. Deser jest
Moje Małe Czarowaniebyłabym sobą, gdybym nie próbowała wykombinować czegoś, z wykorzystaniem rynkowej nowości. Smakujący trochę jak wino musujące napój, wydał się dla mnie bardzo dobrym fundamentem pod szybki, wegański deser. WEGAŃSKA GALARETKA SOMERSBY Z MUSEM Z MANGO /własny;/ 2 porcje 1 butelka Somersby #ElderflowerLime 2 łyżeczki agar-agar 2 łyżeczki cukru 1 mały owoc mango (bardzo dojrzały) 1 łyżeczka
W kuchni Karmel-itkibezmięsne :) Przepisy dostępne są po kliknięciu w nazwę :) Śniadanie: Chleb z roladą serową z papryką :) Do picia tradycyjnie z rana zielona herbata :) Obiad: Indyjska zupa krem z dyni. Deser: Wiśniowa galaretka z wiśniami, ananasem i bitą śmietanką :) Kolacja: Pyszne dyniowe racuszki z dżemem. Do picia rooibos R E K L A M A google_ad_client = "ca-pub-5566741004431373"; /* video
Smakowy Rajpodaje w salaterkach przygotowanych z grejpfrutów. Zamiast wyrzucać skórki z owoców cytrusowych możemy wykorzystać je w inny sposób np. przygotowując cytrusowe miseczki i podawać w nich desery lub drinki. SKŁADNIKI: 1 opakowanie galaretki truskawkowej, 300 ml śmietany 30%, 2 łyżki cukru pudru, 150 g serka mascarpone, 1 granat, ½ puszki mandarynek. PRZYGOTOWANIE: 1. Galaretkę rozpuszczam w 1,5 szklanki wrzątku(...)sztywno z cukrem pudrem. Dodaję serek mascarpone i razem miksuję. Mandarynki odsączam z zalewy. Granat obieram z błonek. 3. Do salaterek przygotowanych z grejpfrutów nakładam naprzemiennie porcję kremu, galaretki oraz owoców. Deser przed podaniem schładzam w lodówce
Tradycyjna kuchnia Kasiłupiny nasiennej mięśnieje i staje się niezwykle soczysta. Właśnie ona jest jadalną częścią owoców granatu. Sok z granatów ma słodko-cierpki smak. Zwykle robi się z niego słodkie desery, m.in. galaretki i sorbety. Można jednak przyrządzić z niego także doskonały sos do mięs. Składniki: 1 owoc granatu 1/2 szklanki bulionu 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku 2 łyżki płatków z migdałów
W SMAKOstatki, znane też pod nazwą zapusty - słowo to oznacza ostatnie dni karnawału od tłustego czwartku kończące się zawsze we wtorek czyli dziś. W ostatki urządza się
Moje Małe CzarowanieZ okazji już 10.000 "wejść" na bloga przygotowałam przepis na "torcik", a raczej serniczek z malinami na zimno.Czytaj więcej »
Ana Mari's worldminut galaretkę agrestową rozpuścić w 400 ml gorącej wody na wystudzone babeczki nakładać tężejącą galaretkę schować do lodówki na 3 godziny smacznie chrupiące babeczki z dynia i galaretką na deser.......SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięDania na ciepło to pierożki zciasta francuskiego z pieczarkami podane z barszczykiem, nuggetsy w panierce z chipsów i kuleczki ziemniaczane. Można również przygotować kilka rodzajów pizzy :) Jako deser proponujemy galaretki cytrusowe według Gordona Ramsay’a, ptysie z kremem śmiatanowo-czekoladowym, czy tort czekoladowy Dla dzieci Większe dzieci noc sylwestrową traktują w specjalny sposób bo mogą wtedy posiedzieć z „dorosłymi
Kolizje SmakówNa koniec kolacji w tureckiej restauracji częstuje się gości małymi a'la galaretkami (konsystencja trochę podobna). Najczęściej są one różanego smaku, czasami zatopione są w
Przepisy AleksandryJestem dzisiaj z siebie bardzo dumna. Po raz pierwszy udało mi się upiec sernik, który praktycznie nie opadł + jego wierzch był niemal biały :). Przepis powstał na
Przepisy AleksandryTorcik w kolorach wiosny :). Ciasto zjedzone przy okazji pierwszej wiosennej kawki na balkonie :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij
Przepisy AleksandryW Trójmieście upały są ogromne i cieszy bliskość morza.Zielone deserki zrobiłam na ostatnie rodzinne spotkanie i muszę powiedzieć, że podane bezpośrednio po wyjęciu z lodówki, ochłodziły
Przepisy AleksandryZeszyt z przepisami mojej mamy wciąż kryje w sobie zapomniane przeze mnie przepisy. Dzisiaj proponuję wypróbować torcik z kaszy manny, który może być alternatywą dla sernika
Przepisy AleksandryNa osłodę, choć w nieco lżejszym wydaniu - sernik na zimno ze słodkimi truskawkami :) Lekki serniczek na zimno z truskawkami Składniki na tortownicę o średnicy 25
Sajkofanka smakudługimi zielonymi liśćmi, szeroko stosowana w Azji, przez kucharzy porównywana do wanilii nie z powodu smaku ale zastosowania do aromatyzowania przeróżnych potraw. Wykorzystywany jest jako dodatek do deserów, mięsa, galaretek, lodów, ciast, gofrów, naleśników, ryżu, budyniu oraz niektórych napojów w kuchni m.in Indonezji, Singapuru, Filipin, Malezji, Tajlandii, Wietnamu, Chin. Najczęściej dostępną formą jest pasta pandanowa. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikPrzepis na to pyszne ciasto dostałam od koleżanki z pracy Doroty. I się nie zawiodłam, bo jest pyszne, a rodzina stwierdziła ze takie szarlotki mogą jeść
Bernika - moj kulinarny pamietnikProsty, kolorowy i bardzo smaczny deser, który nie wymaga pieczenia, ani dużego nakładu pracy. Idealnie sprawdzi się dla dzieci, które zazwyczaj lubią galaretki i herbatniki. 2 opakowania herbatników maślanych 5 galaretek w różnych kolorach ( u mnie żółta, pomarańczowa, zielona, niebieska, czerwona) 400 g jogurtu naturalnego 200 g śmietanki kremówki 30% 2 szklanki mleka 1 szklanki cukru pudru 4 łyżki żelatyny(...)się przykleiły, na wierzch położyć np deskę do krojenia. Wstawić do lodówki, a po stężeniu kroić nożem najlepiej między herbatnikami. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Desery , Dla dzieci Tagged: galaretka , herbatniki , jogurt naturalny , mleko , żelatyna
https:KKuchniaMniamOwoce zatopione w galaretce z szampana to deser – sałatka tylko dla dorosłych. Ułożone kolorystycznie tworzą swoistą tęczę. Można użyć tutaj dowolnych, sezonowych owoców. Ogranicza nas tylko pojemność pucharka lub wysokiej szklanki. Ja miałam jeszcze w planie dodać morele, kiwi i mandarynki, ale po prostu się nie zmieściły. Deser ze względu
To co kochamDziś zapraszam Was na serniczki w wersji light na zimno. Pyszne i lekkie serniczki w szklaneczkach z kawałkami brzoskwiń i orzeźwiającą, cytrynową galaretką. Smaczny, prosty deser w dietetycznej wersji, którym możemy zajadać się bez większych wyrzutów sumienia. Spróbujcie. Serniczki light na zimno. Pyszne i lekkie serniczki w szklaneczkach. 2016-04-13 01:25:32 Write a review Save Recipe Print(...)ostygnięcia następnie wkładamy do lodówki do stężenia. W międzyczasie przygotowujemy cytrynową galaretką. Gdy nasze serniczki zaczną tężeć wyciągamy je i na wierzch nalewamy cytrynową galaretkę. Wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia całego deseru. Deser podajemy z ulubionym przybraniem, np. plastrem cytryny lub innymi dodatkami. Smacznego Notes Przepis własny By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs 0g more
Słodkie okruszkiLubię desery, których zrobienie nie wymaga dyplomu mistrza cukiernictwa, a mimo to wygladają efektownie. Ten do takich należy, bezwątpienia cieszy oko i zapewne przypadnie do gustu zarówno dzieciom jak i dorosłym koneserom galaretki. Smaczna, lekka alternatywa dla ciężkich ciast i kremów, świetnie sprawdzi się na urodzinach pociechy lub umili ciepłe popołudnie w ogrodzie. Składniki (4 porcje): 2 kolorowe galaretki(...)dokładnie wymieszać. Następnie rozlać po równo do pucharków na pierwszą warstwę i ponownie odstawić do lodówki, aż stężeje. 3) Z drugą galaretką powtórzyć pierwsze dwa kroki tworząc 2 kolejne warstwy. 4) Gotowy deser podawać ze świeżymi owocami. Rada: można użyć większej ilości kolorowych galaretek i serków robiąc więcej cieńszych warstw. Każda dodatkowa galaretka i serek to 2 dodatkowe porcje
Fitsweet.meMakaron z galaretki? Czemu nie! Pod postacią pysznego deseru zachwyci kształtem i smakiem. Można go przygotować z wielokolorowych galaretek i uzyskać ferie barw na talerzu. Na przygotowanie 2 porcji potrzebujemy: 1 galaretka Winiary o smaku jagodowym 1 szklanka borówek (lub jagód) 1 szklanka śmietanki 36% 150 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru listki mięty dodatkowo ok. 30 słomek
Jadło i czytadłoSmaczny włoski deser z herbacianą galaretką o smaku porzeczek . Polecam na letni deser do popołudniowej kawy. 250 ml herbaty o smaku porzeczkowym Teekanne 1 łyżka cukru 1 łyżka żelatyny 330 ml śmietany 30% 100 g białej czekolady 2 łyżki cukru 50 ml mleka 1,5 łyżki żelatyny Ulubione owoce Herbatę podgrzewamy w garnuszku. Wsypujemy cukier i mieszamy(...)finki. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Śmietankę podgrzewamy wraz z mlekiem i cukrem oraz białą czekoladą. Wsypujemy żelatynę i odstawiamy do delikatnego stężenia. Przelewamy na zastygniętą galaretkę. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Dekorujemy ulubionymi owocami
VioletoweKucharzenieGalaretka samodzielnie przygotowana to jeden z najprostszych deserów jaki zrobisz w domowym zaciszu. Jest zdrowsza niż wszystkie sklepowe przysmaki. Nawet nie czytaj spisu skladników na popularnej galaretce ze sklepowej półki, bo szybko porzucisz zamiar jej kupiena. Warto powrócić do starej tradycji, bo niegdyś był to bardzo popularny deser, jednocześnie wykorzystać mrożone zapasy owoców. Dzisiejszą galaretkę przygotowałam z mrożonych malin
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Galaretki są świetnym deserem dla dzieci. Tym razem zrobiłam kolorową galaretkę wykorzystując 6 galaretek różnych kolorów i mleko niesłodzone. Zrobić takie galaretki jest prosto, jednak wymagają one sporo czasu. Składniki: 6 galaretek o różnych kolorach 150 ml mleka zagęszczonego niesłodzonego naczynie 15x25 cm lub odrobinę większe Wykonanie: Galaretka ta będzie się składać na przemian z galaretek rozpuszczonych
Mama Gotujebyłyby wiśnie. I może jeszcze odrobinę bitej śmietany. Mimo że gumidrink jest zimny, przyjemnie od środka rozgrzewa. I z pewnością w takim wydaniu nie jest to deser dla dzieci. SKŁADNIKI 1 opakowanie galaretki o smaku wiśniowym na 0,5 litra płynu 125ml wódki 375ml Coca-Coli świeże wiśnie, czereśnie lub pestki owocu granatu do podania
Karo in the Kitchensłoiczki. Zakręcamy, gorące wstawiamy do garnka z gorącą wodą. Pasteryzujemy słoiki ok. 5 min. Możemy też słoiczki pasteryzować około 15 minut w piekarniku w 100 stopniach.Taka galaretka będzie doskonałym dodatkiem do ciast, deserów, naleśników i do pieczywa. The post Galaretka z czerwonych porzeczek appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię