Lipiec to pierwszy miesiąc lata, w którym zaczynamy robić przetwory. U mnie po truskawkach przychodzi pora na porzeczki. Z reguły robię z nich galaretkę i dżem. W tym roku nastawiłam też nalewkę. Dziś zapraszam Was na dżem z czerwonej porzeczki. W chłodnych miesiącach będzie pysznym dodatkiem do naleśników, tostów czy też do dań mięsnych - drobiu, dziczyzny czy wieprzowiny(...)kuchni Oczywiście najzdrowsze są surowe, ale nie każdy z nas lubi kwaskowe owoce, dlatego możemy je wykorzystać do przygotowania koktajli i kompotów. Możemy z nich przygotować różne desery: lody, galaretki, czy kisiel. Pyszne będą ciasta drożdżowe czy też ucierane, przepyszny też jest porzeczkowy sernik na zimno. Porzeczki możemy również zamknąć w słoikach, przygotujemy z nich galaretkę dżem, sosy
Kulinarne przygody GatityW tematyce ciast poruszamy się zawsze z ostrożnością, miewaliśmy swoje wzloty i upadki, i przyznajemy bez zażenowania, że są w tej dziedzinie znacznie lepsi specjaliści niż
Aromatyczne PodróżeWiśnie nadal królują na straganach i warto je zajadać bo są pyszne i zdrowe. Dziś wykorzystałam wiśnie do zrobienia przepysznego deseru, jakim jest ten sernik. Bazylia
Moje Małe CzarowanieTak to dziś mija 7 lat jak napisałam pierwszy post na tym blogu. Przez te 7 lat mnóstwo się wydarzyło, a ja jestem bogatsza o całą
Moje Małe Czarowanieobłożyć nią jeszcze boki tortu, lub przełożyć biszkopty większa warstwą. Ja niestety jestem kiepska w dekorowaniu, dlatego postanowiłam się za to nie zabierać, a nadwyżkę masy wykorzystać do deseru z galaretką. Synek z takiego rozwiązania był bardzo zadowolony;):) Biszkopt: 3 duże jajka 1/2 szkl. cukru 1/2 szkl. mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki zimnej wody 1 łyżka oleju
Smaki Na TalerzuTak na Majówkę serniczek zrobiłam. Lubicie desery na zimno? Miałam jeszcze sporo mrożonych owoców: borówki i wiśnie, figi zakupione gdzieś w kuchniach świata a zapomniałam dodać
Moje Małe CzarowanieDelikatna, lekka szarlotka na biszkopcie z kremem na bazie śmietany i mascarpone pyszności! Polecam na święta! Czytaj więcej »
Ana Mari's worldDelikatna, lekka szarlotka na biszkopcie z kremem na bazie śmietany i mascarpone pyszności! Polecam na święta! Czytaj więcej »
Ana Mari's worldJeśli lubisz galaretkę to deser z chia też polubisz. Często jest określany jako pudding chia, ale deser z chia czy pudding z chia... The post Deser z chia z sosem czekoladowym appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com
Eksperymentalnie.comJak zrobiłam ten sernik a właściwie nie sernik tylko ciasto na zimno ale tak smakiem przypomina sernik że tak się zwie i już. Sernik jest przepyszny
Moje Małe CzarowanieProsty deser mam dziś do pokazania. Jabłka w naszym domu goszczą cały rok a teraz jak wiadomo są najsmaczniejsze. Trzeba je wykorzystywać w potrawach bo mają
Moje Małe CzarowanieTorcik powstał spontanicznie. Pan mąż przyniósł mi pure z owoców cytrusowych i tak zaczęła kiełkować myśl o cytrusowym weekendzie. Pure było rzadkie i bardziej przypominało mi
Piekarz-Kucharz-GarkotłukKiedy mam ochotę na jakieś domowej roboty słodkości, to chętnie sięgam po takie przepisy. Bez pieczenia, prosto i dość szybko można przygotować deser, któremu chyba nikt
Pichceniomaniaowocami. Słoiki szczelnie zamknij i pasteryzuj przez 5-10 minut. Przechowuj w ciemnym i chłodnym miejscu. T akie owoce z syropu doskonale nadają się do przygotowania galaretek, różnych deserów, można też dodać je do jabłek przeznaczonych do szarlotek. Są również dobrym dodatkiem do mas, kremów i nadzienia do ciasteczek. Syrop ten możemy także dodawać do herbaty zamiast cytryny
Przepisy i porady kulinarneUniwersalny krem kokosowy o bardzo subtelnym smaku. I tylko trzy składniki! Polecam do: - deserów pucharkowych - deserów z galaretką i owocami - tortów jako masa do przełożenia - do naleśników i placków Czas przygotowywania: do 30 minut Ilość kremu: około 350 gramów (do małych tortów 18-20 cm średnicy) Składniki: • 200 g śmietanki 30-42 % * • 4 łyżki drobnego cukru
AniaGotuje.plSuper prosty i super uniwersalny krem śmietankowy z mascarpone. - tylko 3 składniki - gotowy w 5 minut Polecam do: - tortów bezowych i gofrów - deserów z galaretką i owocami - tortów jako masa do przełożenia - do naleśników i placków Gorąco polecam również bardzo lekką wersję kremu kokosowego do tortów
AniaGotuje.plPanna cotta, to delikatny i smaczny włoski deser z gotowanej śmietany kremówki utwardzonej żelatyną.
Przepisy KulinarneJakże aromatyczny deser mam do pokazania. Deser jest leciutki jak pianka i mega pyszny. Znika szybko, za szybko ale jest taki dobry, że nie sposób mu
Moje Małe CzarowanieDolej sok z liczi - wymieszaj. Dodaj Grenadine i udekoruj listkami mięty. Smacznego! 😜 PS. Jeżeli do drinka użyjesz soku z puszki z owocami to owoce te możesz wykorzystać na deser z galaretką ... kliknij: Móżdżek
Alutka-Gotujekuchni Oczywiście najzdrowsze są surowe, ale nie każdy z nas lubi kwaskowe owoce, dlatego możemy je wykorzystać do przygotowania koktajli i kompotów. Możemy z nich przygotować różne desery: lody, galaretki, czy kisiel. Pyszne będą ciasta drożdżowe czy też ucierane, przepyszny też jest porzeczkowy sernik na zimno. Porzeczki możemy również zamknąć w słoikach, przygotujemy z nich galaretkę dżem, sosy
Kulinarne przygody Gatitykuchni Oczywiście najzdrowsze są surowe, ale nie każdy z nas lubi kwaskowe owoce, dlatego możemy je wykorzystać do przygotowania koktajli i kompotów. Możemy z nich przygotować różne desery: lody, galaretki, czy kisiel. Pyszne będą ciasta drożdżowe czy też ucierane, przepyszny też jest porzeczkowy sernik na zimno. Porzeczki możemy również zamknąć w słoikach, przygotujemy z nich galaretkę dżem, sosy
Kulinarne przygody Gatitykuchni Oczywiście najzdrowsze są surowe, ale nie każdy z nas lubi kwaskowe owoce, dlatego możemy je wykorzystać do przygotowania koktajli i kompotów. Możemy z nich przygotować różne desery: lody, galaretki, czy kisiel. Pyszne będą ciasta drożdżowe czy też ucierane, przepyszny też jest porzeczkowy sernik na zimno. Porzeczki możemy również zamknąć w słoikach, przygotujemy z nich galaretkę dżem, sosy
Kulinarne przygody GatityPyszne, delikatne ciasto, połączenie słodkiego i kwaśnego smaku. Idealne ciasto na weekend :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldPyszne, delikatne ciasto, połączenie słodkiego i kwaśnego smaku. Idealne ciasto na weekend :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldOwocowa chmurka, to czterowarstwowe ciasto na kruchym cieście z delikatnym kremem i lekką pianką bezową.
Przepisy KulinarneDzisiejsze ciasto oprócz dziwnego składnika, masła roślinnego, którego jeszcze nigdy nie używałam do pieczenia, posiada jeszcze bardziej tajemniczą nazwę, która generalnie nic nie mówi tylko tyle
PatiGotujeTaki deser na majowy weekend to znakomity poczęstunek do kawy czy herbaty. Robi się go błyskawicznie a potem tylko musi zastygnąć w lodówce i deser gotowy
Moje Małe Czarowaniepyszny i delikatny deser z galaretek i twarożku,idealny do kawki i bardzo prosty do zrobienia-polecam Składniki: 1 opakowanie okrągłych biszkoptów lub kilka herbatników 1 opakowanie galaretki kiwi 1 opakowanie galaretki wiśniowej 1 opakowanie galaretki pomarańczowej 1 kg sera sernikowego Przygotowanie: Każdą galaretkę rozpuścić osobno w 1 szklance wrzątku, odstawić by ostygły i zaczęły tężeć. Na dnie tortownicy(średnica
Swojskie jedzonkoMałe, pyszne i smakowite serniczki dla małego i dużego. Marchewkowy sernik to jest naprawdę coś pysznego, zrobię jeszcze taki duży bo smakuje wybornie. Idealny do kawy
Moje Małe CzarowaniePrzepyszny deser, idealny na Walentynkowy wieczór. Galaretki cytrynowe rozmieszać w 300 ml wrzącej wody. Dokładnie rozmieszać i odstawić do ostudzenia. Galaretkę agrestową rozmieszać w 400 ml wrzącej wody. Dokładnie wymieszać i odstawić do ostudzenia. Żółtka z cukrem ubić na puszystą masę, masa musi być dobrze napowietrzona. Następnie dodawać po łyżce serka mascarpone, cały czas ubijając. Podczas mieszania wlać
Kuchnia PokoleńWszyscy robią Śnieżny puch upiekłam i ja. Fajne, lekkie ciasto, puszyste i wilgotne, taka pianka, polecam zróbcie sobie i Wy. Pracy niedużo a będziecie potem cieszyć
Moje Małe Czarowanie