gości zrobiło dużą furorę - zajadali się nim zarówno mali, jak i duzi, a przepis poszedł w świat 😉 Idealny deser dla ochłody w ciepłe dni 🌞 Składniki: paczka herbatników 600 ml śmietany 30% 400 g serka homogenizowanego waniliowego 2 łyżki cukru pudru 1 galaretka Frugo niebieska 2-3 łyżeczki żelatyny 3/4 szklanki wrzątku 300 g borówek amerykańskich lub jagód Wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy(...)borówek możemy użyć: np. galaretkę malinową i maliny, galaretkę truskawkową i truskawki, galaretkę porzeczkową i porzeczki, galaretkę brzoskwiniową i brzoskwinię lub zrobić mix...inna galaretka i inne owoce 😉 2) Gdy chcemy, aby deser miał intensywniejszy kolor to zamiast żelatyny możemy dodać drugą galaretkę. Wtedy 2 galaretki rozpuszczamy w 1,5 szklanki wrzątku. Musimy wziąć pod uwagę, że deser będzie wtedy
Kuchnia MagdaLenyFirma Winiary wypuściła na rynek galaretki o nowym smaku arbuzowym i jagodowym. Musiałam je wypróbować i wpadłam na pomysł żeby zrobić deser "nabity w butelkę". Połączyłam ananas i jagody z galaretką i wyszedł idealny deserek na letnie popołudnie. Składniki 1,5 puszki ananasa z puszki 2 galaretki jagodowe Winiary (na 375 ml) 650 ml wody borówki amerykańskie lub jagody Przygotowanie(...)odłożyć do lekkiego stężenia. Z butelki plastykowej ściąć górę. Ułożyć odsączone plastry ananasa. Do środka ananasa włożyć borówki. Całość zalać lekko tężejącą galaretką i włożyć do lodówki do stężenia najlepiej na całą noc. butelkę rozciąć i wyjąć deser na talerz. Kroić deser wg plasterków ananasa i spożywać bezpośrednio po wyjęciu z lodówki
Ala piecze i gotujepoziomkowa 1 opakowanie, biszkopty okrągłe 1 opakowanie, bita śmietana w proszku 1 opakowanie, galaretka poziomkowa 1 opakowanie, mleko 3,2% zimne 200 ml, wafelki czekoladowe Lusette 50 gram umyte jabłka pokroić na cienkie plasterki do formy babkowej z kominkiem silikonowej 22 cm, dno będzie wierzchem deseru 400 ml soku wlać do naczynia i w mikrofali zagrzać na gorące, wsypać żelatynę(...)stężały sok jabłkowy rozłożyć biszkopty, wlać jogurt, poukładać na wierzchu biszkopty, schować do lodówki do stężenia formę nakryć talerzem, obrócić i delikatnie zdjąć formę z deseru, schować do lodówki śmietanę z galaretką wsypać do zimnego mleka i mikserem ubić na sztywno, śmietanę nałożyć na wierzch deseru i powkładać do śmietany pokrojony wafelek, schować do lodówki na kilka godzin - deser jest
W Mojej Kuchni Lubięgalaretka poziomkowa 1 opakowanie, biszkopty okrągłe 1 opakowanie, bita śmietana w proszku 1 opakowanie, galaretka poziomlowa 1 opakowanie, mleko 3,2% zimne 200 ml, wafelki czekoladowe 50 gram umyte jabłka pokroić na cienkie plasterki do formy babkowej z kominkiem silikonowej 22 cm, dno będzie wierzchem deseru 400 ml soku wlać do naczynia i w mikrofali zagrzać na gorące, wsypać żelatynę(...)stężały sok jabłkowy rozłożyć biszkopty, wlać jogurt, poukładać na wierzchu biszkopty, schować do lodówki do stężenia formę nakryć talerzem, obrócić i delikatnie zdjąć formę z deseru, schować do lodówki śmietanę z galaretką wsypać do zimnego mleka i mikserem ubić na sztywno, śmietanę nałożyć na wierzch deseru i powkładać do śmietany pokrojony wafelek, schować do lodówki na kilka godzin - deser jest
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: galaretka truskawkowa 1 sztuka, galaretka pomarańczowa 1 sztuka, galaretka agrestowa 1 sztuka, truskawki mrożone lub świeże 20 dag, pomarańcze hiszpańskie 3 sztuki, otręby owsiane - pulpa z mleka owsianego 2 szklanki, jogurt naturalny 150 ml, biszkopty okrągłe 20 sztuk przygotowanie pysznego deseru było bardzo szybkie i sprawne dzięki blenderowi, który dostałam do testowania "kliknij i ZOBACZ-blender HR1677/90" pomarańcze hiszpańskie(...)musu z truskawek, wymieszać przelać na stężały mus pomarańczowy, poukładać biszkopty i do lodówki do stężenia użyłam otręby owsiane-pulpa po mleku owsianym "przepis jest TUTAJ" , wymieszać z jogurtem, galaretkę agrestową rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i wymieszać z otrębami, przelać na stężały mus truskawkowy i do lodówki do stężenia najlepiej na całą noc - można też użyć suche otręby
W Mojej Kuchni LubięOprócz składników poniżej będziemy potrzebowali: 2 galaretek truskawkowych (trzecia galaretka idzie do masy serowej) truskawki Składniki biszkopt: 3 jajka 1/2 szkl. cukru 3 łyżki
MojaQchnia.plPyszny lekki deser. Można użyć mleczka kokosowego odtłuszczonego i ominąć cukier, jeśli chcecie wersję dietetyczną. To nie jest zbyt słodki deser, nawet dodając 1 łyżkę cukru pudru. Jeśli lubicie bardziej słodkie to proponuję dodać więcej cukru. Truskawki oczyścić z szypułek. Truskawki, cukier i mleczko kokosowe dodać do wysokiego naczynia i zmiksować. Wsypać nasiona chia i dokładnie wymieszać za pomocą trzepaczki(...)wciągnąć mleczko kokosowe. Rozlać tą masę do pucharków lub miseczek. Jak już jest masa jest w pucharkach to już nie mieszać.Odstawić do lodówki na kolejne dwie godziny. Przygotowanie galaretki – galaretkę zalać 1 szklanką wrzącej wody i dokładnie wymieszać. Odstawić aż ostygnie. Truskawki obrać z szypułek i zmiksować. Dodać truskawki do zimnej galaretki. Wymieszać. Odstawić galaretkę do momentu
Kuchnia PokoleńKremowy sernik na zimno z pyszną borówką amerykańską i galaretką, to jest najlepszy deser na lato. Aksamitny, o umiarkowanej słodyczy i delikatnym kakaowym spodzie. Wykonanie jest dość łatwe, trzeba jedynie uzbroić się w cierpliwość jeśli chodzi o tężenie galaretki. Z moją cierpliwością nie było najlepiej i galaretka zamiast na wierzchu jest wewnątrz sernika. Smak jednak pozostał niezmieniony, a wygląd przyjmijmy
Kuchcik gotujeKostka kawy w galaretce ze śmietanką? Dlaczego nie. Kawowy deser prosto z lodówki, brzmi świetnie i smakuje wybornie. Potrzebny będzie kwadratowa forma o wymiarach ok. 17x10 cm, z niej wyjedzie około 8 kostek. Masa kawowa 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Jacobs Crema Gold 5 łyżeczek brązowego cukru 5 łyżeczek żelatyny Masa śmietanowa 1 szklanka kremówki 30% 5 łyżeczek cukru pudru(...)dodać cukier puder i cukier waniliowy, wymieszać i dodać wystudzoną żelatynę. Gotową masę wylać na stężoną masę kawową, wstawić do lodówki na kolejne 4 godziny do czasu stężenia. Gotową galaretkę pokroić w kostkę, można podawać z syropem klonowym
Jadło i czytadłokrem nie jest maślany tylko śmietanowy. Wierzch to także zmiana- banany zalane galaretką zastąpiłam galaretką zmiksowaną z pomarańczami, które również czekały na swoją kolej, ale były tak kwaśne, że nie było chętnego do konsumpcji. Sami widzicie, że do przygotowania fajnego deseru nie potrzebujemy wyszukanych składników i ogromu czasu. Ja uwinęłam się w jeden późny wieczór, więc myślę(...)pszennej 75g mąki kukurydzianej Szczypta soli Krem: 500ml śmietanki kremówki 100g cukru pudru 1 opakowanie żelatyny w listkach 4 banany 2 łyżki soku z cytryny Dodatkowo: 3 pomarańcze 2 galaretki cytrynowe lub pomarańczowe Sposób przygotowania Biszkopt: Białka ubijamy ze szczyptą soli na najwyższych obrotach, a następnie do ubitej piany stopniowo dodajemy cukier i żółtka, miksując na najniższych obrotach
Kuchnia w czekoladzieSkładniki:1 galaretka arbuzowa WINIARY3 limonki1 kostka czekolady (gorzkiej)Przepis:Limonki obmywamy i parzymy przez chwilę we wrzątku, następnie przekrawamy na pół i dokładnie wydrążamy środek
Emcia PichciUwielbiają je wszyscy, szczególnie w słonecznym okresie letnim, kiedy możemy cieszyć się ich najsmaczniejszą wersją. Obowiązkowy dodatek większości deserów, słodkich wypieków, galaretek czy lodów. Co ciekawe, dobrze komponują się również w potrawach wytrawnych, sprawdzając się w sałatkach, mięsnych sosach czy zapiekankach. Sprawdź swoją wiedzę i dowiedz się, czy wiesz już wszystko o owocach. Na początek maliny , te drobne czerwonawe(...)wielu płaszczyznach, pomaga w zachowaniu promiennej cery, a niska kaloryczność pozwala stosować je w skutecznej diecie odchudzającej . Oprócz jedzenia saute, świetnie sprawdzają się również jako dodatek do deserów czy przekąsek
Tradycyjna KuchniaProsty i szybki do przygotowania deser - połączenie serka ricotty i galaretki pomarańczowej. Lekko słodki i naprawdę smaczny :) Jeżeli macie ochotę na inne desery to kliknijcie tutaj - link . Składniki na 2 większe lub 4 mniejsze desery: 250 g ricotty 1-2 pomarańcze* 4 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru z wanilią 2 łyżeczki żelatyny galaretka pomarańczowa Żelatynę rozpuścić
Ugotowaćkaszą jaglaną Jeżeli w Nowym Roku chcecie być fit, zdrowi i szczęśliwi, a jednocześnie nie chcecie rezygnować ze słodyczy polecam przepis na Sernik na zimno z kaszą jaglaną. Deser jest pyszny, lekko słodki, kremowy, nie czuć w nim kaszy jaglanej. Zamiast truskawek można użyć innych owoców np. jagód, borówek, porzeczek lub ananasów czy brzoskwiń z puszki. listonic_type='fooddrink';listonic(...)Wyłożyć na spód. Włożyć do lodówki na kilka godzin. Dekoracja: 10 truskawek pokrojonych na plastry 2 łyżki galaretki truskawkowej rozpuszczone w 1/2 szklanki wrzątku Na schłodzony deser poukładać truskawki i zalać wystudzoną galaretką. Wstawić do lodówki. Kaszę należy przed ugotowaniem dobrze wypłukać (aż woda będzie czysta) i przelać wrzątkiem wypłukując z niej saponiny, będzie mniej gorzka. Warto kupować kaszę dobrej
moj przepis nadobrych lat stały zupełnie nieużywane. W końcu postanowiłam z nich korzystać. Wyjęłam je z serwantki i zaczęłam używać. Przygotowywałam w nich alkoholowe koktajle, podawałam wino lub serwowałam szybkie desery czy słodkie galaretki, które fantazyjnie prezentowały się w pękatych kielichach. Pierwszy stłukł się jeszcze tego samego wieczoru podczas wycierania. Szkło okazało się tak kruche, że mimo delikatnego użycia, kieliszek zniszczył się
Raj dla PodniebieniaBiszkopt z mascarpone i musem truskawkowym z galaretką to wyśmienity pomysł na deser, idealny na domowe przyjęcia, genialne ciasto w sam raz na weekend dla wszystkich łasuchów słodkości. Deser jest pyszny i bardzo prosty w wykonaniu, można go dowolnie modyfikować smakowo używając ulubionych galaretek i owoców. składniki na tortownicę 26 cm 2 jajka 1/3 szklanki cukru kryształu
Smakowite Daniadzień nie otrzymuje tyle miłości i czułości, ile by chciał, a raz w roku pod każdemu… Artykuł Deser w pucharkach – galaretki z owocami pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik
Kolorowy PrzepisownikBardzo zimowy, pachnący Świętami sernik na zimno z cytrusami zatopionymi w przezroczystej galaretce. Sernik na kruchym spodzie, z pyszną, kremową masą serową oraz cudowną galaretką... Taki królewski deser można przygotować jako zimowy poczęstunek, czy nawet jedno z ciast na Boże Narodzenie
AniaGotuje.pljest ta interesująca nuta ale erytrytol pod tym względem jest intensywniejszy. Przyjemnie rozpuszcza się na języku, nie zostawiając osadu oraz nie posiada gorzkiego posmaku. Idealnie nadaje się do deserów „na zimno”: galaretek, puddingów czy po prostu posypany na sezonowych owocach sprawi, że nada orzeźwiającego i słodkiego smaku. Podsumowanie: Czy nam się spodobał? Oczywiście, że tak, ponieważ miałyśmy już okazje próbować
Candy Pandasochotę na mandarynki z puszki. Lubię je i nic na to nie poradzę. A najbardziej smakują mi w cieście śmietankowym na zimno. Może Was skuszę na zimny deser? Składniki: 2 galaretki agrestowe z cukrem 80 g cukru 300 ml śmietany 30% (duże opakowanie) ------------------------- 1 galaretka pomarańczowa z cukrem mała puszka mandarynek Wykonanie: Ciasto przygotowujemy w małej tortownicy o średnicy
Smak mojego domuMini serniczki na zimno są idealnym deserem na upał. Galaretka, serek biały wymieszany z homogenizowanym i śmietanką plus ogromna ilość sezonowych owoców. Mi niczego już w nich nie brakuje. Ślicznie wyglądają, podbijają serca małych i dużych oraz wyśmienicie smakują. Dziś międzynarodowy dzień sernika więc przepisu na serniczki na zimno nie może w nim zabraknąć tym bardziej, że rozsmakowałam się
sierotka maRysia w kuchniNaturalna galaretka, bez zbędnych chemicznych dodatków. Smacznie i zdrowo. Do żelowania galaretki użyliśmy agar-agar. Składniki Na dwie porcje po 250 ml: 450 ml miąższu arbuza
R'n'G Kitchenalbo tacy, którym wcześniej zaplanowany superdeser nie wyszedł. Nie martwcie się! Nadchodzę z odsieczą! Romantyczna kolacja we dwoje wciąż może być idealna :) Proszę, specjalnie dla Was, supertani, superszybki deser... MUS-GALARETKA Składniki: - galaretka o dowolnym smaku Przygotowanie: Postępujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Gdy galaretka będzie już na wpół stężała, mikujsemy ją na najwyższych obrotach. Całość możemy przyozdobić owocami, bitą
Życie zamknięte w smakustron na złoty kolor. Dusić pod przykryciem około godziny, w między czasie podlewać pozostałą marynatą i odrobiną wody. Podawać z warzywami i polać powstałym sosem. Na deser zaś przygotowałam: Galaretkę z piwa Składniki: 500 ml piwa Somersby o smaku kwiatu bzu i limonki, 1/2 szklanki wody, laska wanilii, szczypta imbiru, 2 czubate łyżki żelatyny, cytrusy w plastrach
Z miłości do słodkościwlać do foremek na lód. Po zastygnięciu galaretki formę na chwilę zanurzyć w gorącej wodzie, a następnie odwrócić do góry dnem na talerz.Taki zabieg pozwoli na wyciągnięcie galaretek z formy.) Deser wieńczy świeża mięta
Kuchnia w opałachMoja rodzinka uwielbia takie pyszności, a ja o takiej porze roku lubię im przygotowywać desery na zimno Piankowiec z galaretką Składniki: galaretka - truskawkowa - 1 opak galaretka - cytrynowa - 1 opak galaretka agrestowa -3 opak mleko skondensowane niesłodzone - 1 puszka PRZYGOTOWANIE: Galaretki dwie o smaku agrestowym przygotować według przepisu na opakowaniu. Pozostałe galaretki rozpuścić każdą oddzielnie w szklance
Kuchnia Danusibłyskawicznie. Wystarczy tylko zagotować owoce dać cukier oraz żelfix i gotowe. W smaku nie różni się niczym od dżemu robionego własnoręcznie, a konsystencja jest bardzo gęsta niemal jak galaretka idealna do deserów. 1 kg czarnej porzeczki 1 kg cukru (więcej lub mniej według gustu) 1 żelfix Przygotowane owoce wsypujemy do garnka, dodajemy, cukier oraz żelfix, od momentu zagotowania gotujemy
RAROSSAMój mąż bardzo lubi owoce zalane galaretką, dlatego zrobiłam takie truskawkowe ciasto, a może raczej deser z dużą ilością owoców pokrytych galaretką. Boki dodatkowo obsypałam zmielonymi orzeszkami w karmelu a wierzch udekorowałam kleksami z bitej śmietany. Ciasto wyszło soczyste, orzeźwiające i naprawdę smaczne;)) Spód: 100g margaryny, jajko, 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej, 2/3 szklanki cukru
Z miłości do słodkości