który przy okazji polecam spróbować " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Pomyślałam, że równie smaczny będzie z nich deser. I nie myliłam się! Pycha " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki: Galaretka bananowa: 2 szklanki nektaru bananowego „Hortex” 3 łyżeczki żelatyny Galaretka z czarnej porzeczki: 2 szklanki nektaru z czarnych porzeczek(...)salaterek przelać trochę bananowej galaretki i wstawić do lodówki aby stężała (salaterki mają być lekko przechylone). Następnie wlać trochę galaretki z czarnych porzeczek i również przechylić. Czynność powtórzyć. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem i udekorować nią desery. Można też posypać czarną porzeczką. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapisz
Oryginalny smakJeden z najprostszych (a jakże efektownych!) i mega smacznych deserów, który robi niesamowite wrażenie za sprawą kolorowych galaretek wyglądających niczym szlachetne kamienie ;) Jego podstawą są tylko 3 składniki: niesłodzone mleko skondensowane, wspomniane już galaretki oraz żelatyna, nawet nie ma potrzeby dodatkowo słodzić, gdyż samo mleko oraz galaretki nadają słodyczy. Jeżeli zależy Wam na wersji light, to wystarczy(...)około 10 minut do napęcznienia, a następnie podgrzać, wymieszać do jej całkowitego rozpuszczenia i ostudzić. Stężałe galaretki pokroić w kostkę, przełożyć do wybranej formy (u mnie to forma prostokątna 27x20 cm) wyłożonej folią aluminiową/spożywczą, a następnie zalać mlekiem. Deser wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego
Kraina Miodem Płynącagalaretkę i wlać do wiśni, zimne wlać do butelki na jogurt, do lodówki galaretkę pomarańczową rozmieszać w 450 ml gorącej wody i zimną wlać na do butelki, schować do lodówki do stężenia butelkę ostrożnie rozciąć wzdłuż ostrymi nożyczkami, odciąć denko i delikatnie usunąć butelkę z deseru, kroić porcje i podawać - pyszny galaretkowy deser..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięPo cieście smerfetce czas na kolejną wersję popularnego ciasta Shrek, na jego towarzyszkę czyli Fionę. Nie przepadam za pieczeniem ciast warstwowych, ale skoro smerfetka była bardzo
Bernika - moj kulinarny pamietnikkryształ można zjeść i nie będzie tak twardy, że połamiemy na nim zęby? Odkąd odkryłam przezroczyste galaretki Winiary wiem, że to możliwe. Poznajcie deser bardzo prosty, ale zaskakujący i zachwycający wyglądem.Wystarczą tylko dwie galaretki, niebieska i przezroczysta, trochę czasu i jadalne kryształy gotowe. JADALNE KRYSZTAŁY Składniki: 0,75 l gorącej wody galaretka niebieska galaretka przezroczysta Winiary Przygotowanie: Galaretkę niebieską
Bon appetit mon amieLekki orzeźwiający deser idealny na upały. Na pewno się nim schłodzimy. Arbuz w połączeniu z galaretką przezroczystą Winiary idealnie się komponuje. Polecam zrobić od razu większą porcję bo szybko zniknie. Z przezroczystej galaretki możemy wyczarować cuda dodając przeróżne owoce. 1 galaretka przezroczysta winogronowa Winiary 250 g arbuza czerwonego 250 g arbuza żółtego 1/2 szklanki śmietany 36 % 100 g malin(...)warstwę wykładam kulki czerwonego arbuza, dodaję pestki które są zdrowe i jadalne i zalewam 1/3 galaretki.Wstawiam do lodówki do stężenia. Do pozostałej galaretki dodaję mus z blendowanego arbuza żółtego i wylewam na deser. Wstawiam do lodówki na noc. Siedem malin przekładam na sitko i przecieram, przelewam śmietanką, powstanie malinowa śmietana. Ubijam na sztywno. Łyżeczkę galaretki którą odłożyliśmy rozpuszczam
wesoła kuchniajest łatwy w przygotowaniu, ale czasochłonny. Ja mam na to swój sposób - robię pierwsze dwie warstwy dzień wcześniej wieczorem, wtedy następnego dnia pozostają nam tylko galaretki do zrobienia. Poza tym to bardzo zdrowy deser, bez nadmiaru tłuszczu i cukru, bez glutenu i bez laktozy, więc nie musicie się ograniczać, gdy macie ochotę na dokładkę. Podaję przepis na formę (tortownicę(...)trzymamy w ciepłym miejscu i od czasu do czasu mieszamy. Gdy warstwa w lodówce zastygnie i ustabilizuje kwiaty, wylewamy do formy resztę galaretki, tak aby wszystko dokładnie przykryła. Chowamy do lodówki i po paru godzinach możemy podać deser na stół :) Smacznego
Quinoa Raz!Zastanawiałam się nad stworzeniem dla moich gości czegoś zdrowego, lekkiego i odżywczego. Powstał więc taki oto deser. Jeśli chcesz go odchudzić na spód użyj zbożowych ciasteczek z dodatkiem daktyli lub oleju kokosowego. Zamiast cukru możesz użyć ksylitolu. Pyszny, lekki, kokosowy z mnóstwem leśnych owoców! Jestem przekonana że będzie Ci smakowało! Składniki 200 g ciasteczek z masą typu Hit, Oreo(...)daktyle) 800 g mleczka kokosowego (2 puszki) 6 łyżek nasion chia 4 łyżki cukru (fit: ksylitol) 4 łyżki wiórków kokosowych 10 g żelatyny w proszku + 1/4 wrzątku 2 opakowania galaretki owoce leśne + 900 ml wrzątku 500 g owoców leśnych ( u mnie malina, jeżyna, jagoda) Tortownicę o śr 23 cm wyłożyć folią. Ciasteczka zmiksować w rozdrabniaczu, wyłożyć na spód tortownicy dokładnie
Mój pomysł naKupiłam nowe foremki na galaretki i natychmiast postanowiłam je wypróbować. Wychodzą z nich bardzo apetyczne galaretki. 5 torebek dowolnej owocowej herbaty – u mnie dzika róża z
Humanistka w kuchniznikają że nawet nie ma czasu żeby z nich zrobić deser czy coś upiec i zazwyczaj kończą jako koktajle. Tym razem jednak się udało i wyszedł pyszny deser truskawkowy Składniki: - 1 galaretka truskawkowa - 2 serki homogenizowane waniliowe - żelatyna - 500 ml wody gorącej - 1 szklanka cukru - 1/2 szklanki mleka - 1 bita śmietana waniliowa - 1 łyżeczka cukru z wanilią - 1/2 kg truskawek(...)Najpierw przygotowujemy galaretkę. Rozpuszczamy w takiej ilości wody jak na opakowaniu. Galaretkę rozlewamy od razu do pucharków – szybciej nam wystygnie. W międzyczasie robimy masę waniliową. 2 łyżki żelatyny rozpuszczamy w 300 ml gorącej wody i studzimy. Serki miksujemy z 1/2 szklanki cukru i cukrem waniliowym. Bitą śmietanę rozpuszczamy w mleku i wlewamy do masy i miksujemy. Na koniec dodajemy wystudzoną
Kuchenne Wariacjefilmie „Big Lebowski”. P ostanowiłem w jednym kieliszku galaretki połączyć tradycję zapyziałego, amerykańskiego baru, z tradycją włoskiego espresso bar . Tak i oto powstał przepis na White Russian Jell-O Shot. To taka bardziej wodnista w teksturze pana cotta nasycona wódeczką. Czyli w zasadzie deser, który daje na głowę! White Russian Jello Shot Składniki (na ok. 10 kieliszków(...)wódkę i wymieszać całość dokładnie. Odstawić na bok i ostudzić do temperatury pokojowej (płyn powinien nieco zgęstnieć) ; dodać do płynu nieco świeżo zmielonej kawy (jeśli preferujecie taką teksturę w galaretce) ; wlać do pojedynczych kieliszków i odstawić do lodówki do czasu aż galaretka kompletnie zetnie się. Można podawać w większych szklankach polane likierem kawowym (liker można również dodać do samej galaretki
Jem więc Jestemdeser, dla tych , którzy unikają cukru jak ognia...bo deser jest kaloryczny i idealny ..na trudne dni. No i poradzi sobie ze wszystkimi hadrami świata! Składniki -lody , takie jakie lubicie i w ilości , na jaką pozwoli Wam Wasze sumienie wiśnie z rumem od ETERNO mango z wanilią ETERNO galaretki mandarynki ananas(...)kandyzowany u mnie ze sklepu SKWORCU orzechy Pecan kilka Migdałowy Przylądek- uwielbiam te ziarna- normalnie wyjadałam łyżeczką.. Ziarna są ze sklepu ZIARENKOWO syrop mango do deserów Na dno pucharka położyłam galaretki oraz mandarynki. Dodałam ociupinkę lodów. Ociupinkę. Polałam syropem wiśniowym z rumem...Jest pyszny, istnieje ryzyko, że go wypijecie troszkę prosto ze słoiczka. Z tegoż słoiczka dołożyłam wisienek
Z Kuchni Do KuchniŚliczna słodka przekąska . Bardzo prosta w wykonaniu,a jak wesoło wygląda na stole! Ciekawy pomysł na powtórne wykorzystanie skórki z pomarańczy. Można stworzyć całą tęczę kolorów
Za drzwiami kuchniSpodobały mi się galaretki zagęszczane agarem dlatego też dziś druga ciekawa galaretka!. Mała puszka jabłkowego somersby, szczypta drobno posiekanej trawy żubrowej oraz prozdrowotne owoce morwy białej
Kuchnia PROzdrowotnaCiasto z kawą i galaretką. Za nadesłanie przepisu bardzo dziękuję mcdonalds084d. Składniki: 7 jaj 1 szklanka cukru 3 łyżki smalcu 1 1/2 łyżki kakao 1 1/2
Smaczne Potrawy