Dziś banalny, ale troszkę urozmaicony deser. Jako że lubimy owocowe galaretki, robię je zazwyczaj wtedy, kiedy nachodzi nas ochota na coś słodkiego lub gdy nie ma upieczonego ciasta. Ostatnio potrzebowałam wykreować coś na bardzo szybko, więc bez wahania sięgnęłam po torebkę galaretki. Ale, żeby dodać coś od siebie, postanowiłam urozmaicić jej smak, a w zasadzie, wzmocnić Truskawki zatopione
Raj dla Podniebieniaminut. Zdejmuje z foremek i zostawiam do ostudzenia.Teraz gotuję budyń i takim prosto z garnka zalewam tarteletki tak do połowy.Kładę owoce i zalewam tężejącą galaretką. To cała filozofia tego deseru
Różowa kuchniainnego rodzaju. Ja zrobiłam owoce w zalewie z soku. I ten właśnie sposób dzisiaj prezentuję. Po otwarciu słoiczka z np. z wiśniami możemy takie owoce zalać galaretką, kisielem, można dekorować nimi desery. A można po prostu zrobić z nich kompot dolewając wody. Nic łatwiejszego... Składniki: 2 kg wiśni 40 dag cukru Ponadto: słoiczki typu
Kuchnia u Krysisłonecznie, nic tylko relaksować się w basenie ;) Przy takiej aurze chyba nikt nawet nie myśli o włączeniu piekarnika :) Ja też nie, dlatego dzisiaj zaserwuje Wam bardzo prosty deser, łatwiejszego chyba nie ma ;) Galaretka, podana z ubitą śmietanką, u mnie bez owoców, ale jak najbardziej możecie je dodać ;) Polecam! Składniki: 1 galaretka truskawkowa 200 ml śmietanki kremówki 1-2 łyżeczki cukru
Domowa cukiernia EwyLekka, delikatna, pastelowa, owocowa pianka na spodzie z biszkoptów to właśnie „Tęczowa Fantazja”! Bardzo prosty i tani w wykonaniu deser z mleka skondensowanego i galaretek, który przypadnie do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Mój przepis na „Tęczową fantazję” można dodatkowo wzbogacić np. o świeże owoce i galaretkę :) Polecam! Składniki: 300 ml skondensowanego niesłodzonego mleka (dobrze schłodzonego) 3 op. dowolnych
MyCookBook.plPrzepis na 6 pucharków Do przygotowania deseru potrzebne mi były 2 galaretki zielone,jedna czerwona i 2 serki homogenizowane. Zielone galaretki rozpuściłam w trzech szklankach wody, a gdy ostygły dodałam do nich serek homogenizowany i zmiksowałam. Przelałam do pucharków ( z tej porcji wychodzi 6 sztuk ) i wstawiłam do lodówki by stężały. Czerwoną galaretkę rozpuściłam w 2 szklankach wody
Darcia w kuchnijest nie tylko znakomitym dodatkiem do pieczywa, ale może być również wykorzystany do przekładania ciast lub ciasteczek, smarowania naleśników, nadziewania pączków i rogalików, przybierania budyniów, lodów i galaretek oraz przygotowania rozmaitych, słodkich deserów. Mają pyszny kwaskowo-słodki smak. Są cenione przede wszystkim ze względu na swój dobroczynny wpływ na serce. Wiśnie kryją w swoim miąższu dużo antyoksydantów – antocyjanów
potrawyregionalnepyszny i prosty deser dla tych co lubią galaretki,idealny dla dzieci,ja zrobiłam go na walentynki,stąd te serduszka galaretkowe na wierzchu GALARETKOWIEC SKŁADNIKI: 500ml mleka ( 2 szklanki), 35g cukru (3 łyżki), 4g cukru wanilinowego ( 1 łyżeczka), 4 galaretki (najlepiej o różnych kolorach), 25 g żelatyny ( 3 łyżki) Galaretki rozpuścić: każdą w 300 ml wody. Wlać do głębokich talerzy
Swojskie jedzonkoLato w pełni. Upały nieco zelżały choć dalej ciepło więc dzisiaj coś chłodnego z owocami czyli deser malinowo-brzoskwiniowy. Składniki: Galaretka malinowa: - 200g świeżych (lub mrożonych) malin - 35g cukru pudru - 6g żelatyny -20ml wody Mus brzoskwiniowy: - 2 brzoskwinie - 40g cukru pudru - 100g serka mascarpone - 150g śmietanki 30% - 6g żelatyny - 20ml wody Dekoracja (opcjonalnie): - 1 brzoskwinia - kilkanaście borówek - kilka listków
Kuchenne WariacjeSzybki deser... nic skomplikowanego Składniki: 2 galaretki truskawkowe 3 szklanki wody 300 g śmietanki 30% 100 g herbatników petit beurre 200 g owoców w żelu (można użyć sezonowych) wiórki kokosowe Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody. Śmietanę ubić dodać tężejącą galaretkę. Wymieszać robotem na niskich obrotach (gdyby masa była rzadka należy przełożyć masę na chwilę do lodówki, ale pilnujemy
Delicious Titbitstrwałości, a kruche ciastka na chrupkości. Inulinę możemy również dodać do wszelkiego rodzaju produktów mlecznych - w tym mleka sojowego - jak jogurt, kefir czy zsiadłe mleko. Także do deserów, takich jak budyń, kisiel, galaretka czy kogiel-mogiel... To dlatego, że gotowana z wodą inulina zyskuje postać galaretki, a także gładkość i smarowność, dzięki czemu może częściowo zastąpić różne skrobie oraz tłuszcz
w mojej kuchniDeser truskawkowy Deser z mascarpone i truskawkami Deser z sojowym kremem waniliowym Galaretka z truskawkami Panna cotta z mleka sojowego Sernik na zimno na serkach homogenizowanych Sernik na zimno z musem truskawkowym Sernik na zimno z truskawkami Sorbet truskawkowy Tarta z truskawkami Truskawkowiec Wiśniowa pianka z truskawkowym musem
Aga w kuchniTorcik z słodko-kwaśną galaretką w kolorze bursztynu, zatopionymi w niej jabłkami oraz delikatnym jogurtem przykryty cynamonem. SKŁADNIKI ( tortownica 20 cm) Biszkopt: 2 jajka
RAROSSA