Taki deser możemy podać drugiej połówce z okazji Walentynek, ale nie tylko. Ja przygotowałam na kilka dni przed Walentynkami. Tak po prostu :) nie wyszedł idealny, ale bardzo smaczny :) Składniki podane są na 1 porcję. Jest dość słodki. Składniki: Spód: 4-5 okrągłych biszkoptów 1 łyżka masła 1 łyżka miodu Krem: 1/4 tabliczki gorzkiej czekolady 50 ml śmietany 30% szczypta chili(...)puste serduszko. Ostawiamy do lodówki do stężenia. Gdy masa będzie sztywna rozpuszczamy łyżkę galaretki czerwonej w 2 łyżkach wrzątku, studzimy. Ostrożnie wyjmujemy foremkę serce ze środka deseru i ostrożnie uzupełniamy to miejsce chłodną galaretką. Ponownie odstawiamy do lodówki, aby galaretka stężała
Kolorowy Przepisownikpyszny torcik z serków homogenizowanych i truskawek właśnie. Na pewno znacie, ale jest pyszny i szybki, więc robimy jak tylko jest sezon na owoce :-). Wierzch to galaretka bezbarwna, fajna, idealna do deserów i owoców Na pewno jeszcze nie raz wykorzystam :-). Miłego poniedziałku Wam życzę i zachęcam do zrobienia torcika, bo warto :-) Tortownica 23 cm Składniki: 800 g serka homogenizowanego
kruche babeczkiCzęsto mówię, że w prostocie siła. Najlepsze dla nas są proste i nie przekombinowane desery i potrawy. Dlatego też, takie desery robię dosyć często i to z różnymi owocami dodając galaretkę o smaku owoców. Nie wiem czemu jeszcze nie dodałam takich deserów na bloga. Może dlatego, że są zbyt banalne i proste? Ale co tam, mam nadzieję że znajdą się
Ala piecze i gotujeSkładniki: 2 szklanki truskawek, 2 galaretki truskawkowe, 200 ml kremówki, 1 budyń waniliowy, 1/2 l mleka, 1 łyżeczka żelatyny do deserów. Przygotowanie: Z truskawek odcinamy szypułki i myjemy je dokładnie. Następnie przecinamy każdą truskawkę na pół i wkładamy do 1/2 objętości szklanki. Do miseczki wsypujemy 2 galaretki i zalewamy 0,5 wrzątku. Mieszamy i odstawiamy. Gdy galaretka(...)opakowaniu. Żelatynę rozpuszczamy w 2 łyżkach wrzątku i 2 łyżkach zimnej wody i dodajemy do śmietany. Mieszamy śmietanę z ostudzonym budyniem. Taki krem nakładamy na galaretkę i schładzamy w lodówce. Po 2 godzinach desery dekorujemy truskawkami i posypujemy startą czekoladą. Przepis na deser podpatrzyłam na blogu Smaczna Pyza, choć troszkę go zmodyfikowałam
Aga w kuchniostudzić, najlepiej poprzedniego dnia, będzie go łatwiej przekroić. Przekroić na połowę. W górnej części zrobić dziurki foremkami w kształcie serc (wycięte serca można zamrozić, wykorzystać do deseru lub po prostu zjeść). Galaretkę czerwoną rozpuścić w 300 ml wody i pozostawić do wystudzenia, galaretka musi być tężejąca, ale nie sztywna! 1 szklankę soku z gruszek zagotować z margaryną (lub masłem). Resztę
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieproszku do pieczenia Do nasączenia: 90ml wody 3 i 1/2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka cukru pudru Krem piankowy (każda galaretka ma być na 500ml wody, należy sprawdzić na opakowaniu): 1250ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% (śmietanka do deserów) 700g schłodzonego jogurtu 3 łyżki cukru pudru(...)łyżeczki ekstraktu waniliowego 2 zielone galaretki + 400ml gorącej wody 2 czerwone galaretki + 400ml gorącej wody 2 żółte galaretki + 400ml gorącej wody Wierzch: 1 pomarańczowa galaretka + 470ml gorącej wody 400ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% (śmietanka do deserów) 2 łyżki cukru pudru 1 fix do śmietany Biszkopt: 1. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. 2. Piekarnik nastawić na 160oC na funkcji termoobieg
Mała CukierenkaSkładniki na 3 duże porcje lub 4-5 mniejszych: 1 galaretka jagodowa lub owoce leśne 130 g jagód lub borówek (mogą być mrożone) 400 g serka
Moja Galeria Smakuprażonych i karmelizowanych nasion słonecznika. Kolejną warstwą jest cytrynowa masa serowa, która jest wprost obłędna, gładka i rozpływa się w ustach! Na niej położyłam galaretkę cytrynową podkręconą o lemon curd domowej roboty. By deser nie był nudny postanowiłam, że jego wierzch posmaruję pozostałym lemon curdem tuż przed podaniem i udekoruję świeżymi malinami. Ten deser to obłęd! Serdecznie polecam, szczególnie(...)większą częścią). Odstawiam do wystudzenia a następnie wlewam do obręczy. Całość umieszczam w lodówce do stężenia. Połowę przygotowanego lemon curd mieszam z odłożoną wcześniej galaretką. Tak przygotowaną masę wylewam na wierzch serniczków. Tak przygotowany deser umieszczam w lodówce na kilka godzin a najlepiej całą noc. Kolejnego dnia, tuż przed podaniem, serniczki dekoruję pozostałym lemon curd, świeżymi malinami oraz świeżą miętą
Mango Papajaoraz lekko kwaskowatych wiśni doskonale orzeźwia i będzie idealną propozycją na wiosenny deser. Składniki na formę 23cm na 26 cm : 4 jajka 1/2 szklanki cukru kryształu 3/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 2 opakowania galaretki wiśniowej 450 g mrożonych wiśni bez pestek 330 ml śmietany
Smakowite Daniasernik, jabłecznik czy brownie. Wymyślne desery potrzebują czasu. Czasu na ich wymyślenie. Potem na dopracowanie, posmakowanie i udoskonalenie. Takim oto sposobem, narodził się deser, który 14 lutego będę serwował swoim klientom. Mowa o agarowym custardzie z galaretką z zielonej herbaty i czerwonymi owocami z pieprzem. Co prawda do typowego custarda mu daleko, ale baza prawie identyczna. A co najważniejsze, deser(...)doprawiając do smaku. Do foremek wlewamy masę z żółtek i serków. Na stężałą masę nakładamy odrobinę galaretki z czerwonych owoców i zalewamy tężejącą galaretką z zielonej herbaty. Odstawiamy do stężenia do lodówki. Gotowy deser wykładamy na talerz, który smarujemy roztopioną gorzką czekoladą i ozdabiamy gorącymi owocami z pieprzem
Jacob TastesGalaretki w pomarańczy Galaretki w pomarańczy to ciekawy sposób na podanie tego tradycyjnego deseru. Można do tego celu użyć kilku kolorowych galaretek, co sprawi, że kawałeczki wyglądem będą przypominać tęczę a można wykorzystać tylko jeden kolor. Myślę, że ciekawym pomysłem może być również zatopienie w galaretce różnych owoców. Możliwości jest wiele. Spróbujcie. Składniki potrzebne do przygotowania galaretek
Gotuj Się Kto Możeplasterki przypominające kształtem cząstki owocu. Pomarańczowej galaretki starczyło na 1,5 skórki z pomarańczy, natomiast żółtej na skórkę z jednego grejpfruta. Można także przygotować podobny deser w zielonym grejpfrucie zalewając go agrestową galaretką
Mania Wypiekaniawafle, schować do lodówki do stężenia arbuz bez pestek pokroić na kawałeczki na dwie szklanki, rozsypać na stężałej dyni i wlać galaretkę wiśnową rozmieszaną w 400 ml gorącej wody, schować do lodówki najlepiej na całą noc deser jest rewelacyjnie pyszny, orzeźwiający, aromatyczny.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiębiszkopcie, na śmietanie rozłożyć resztę pokrojonej na kawałki galaretki, schować do lodówki - użyłam gotowy blat biszkoptowy, za gorąco dzisiaj było na pieczenie, do biszkoptu truskawki w galaretce, bita śmietana i jest pyszny deser..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięSKŁADNIKI: 1 galaretka miętowa 1 galaretka agrestowa 500-600ml gorącej wody kiść winogron 1 galaretka przeźroczysta o smaku winogronowym 250 ml serka homogenizowanego bez cukru
Dziś Ja gotuje